- Epson nyomtatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcnet
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Linux Mint 17-et használok 2 hónapja. Előtte Min 16ot és fél évig Ubuntu 12.04 LTS-t. Szóval kb 1 éve vagyok Linux felhasználó. A napokban jöttek 4es szintű frissítések, fel is tettem őket és elkezdett rosszalkodni a rendszer. Először ha energiatakarékos módba kapcsolt a monitorom, akkor nem tudtam életre kelteni. Megmozdítottam az egere, a monitoron a led narancsról zöldre váltott, de csak annyit írt, hogy "No signal". Egy ctrl-alt-backspace megoldotta, újra bejelentkeztem és jó volt. Jöttek újabb frissítések, ahogy láttam Nvidia és alaplapi videókártyámhoz is, aztán x-server. Ezután meg pont fordítottja történt, hiába állítottam energiagazdálkodásnál 5 percre a monitor kikapcsolási idejét, tök random kapcsolt ki a monitor. Volt mikor egy óra után, volt mikor fél óra után. Utána akartam nézni energiagazdálkodásnál, tálcán jobb klikk és rendszerbeállítások, de azt írta ki, hogy valami fájl nem található. Gondoltam egy reboot helyre teszi a lelki világát, de bejelentkező képernyőig jutottam, beírtam a jelszavam, majd fekete képernyő egér mutatóval. ctrl-alt-F1-el próbáltam nyitni terminált, de csak fekete képernyő villogó kurzorral. Próbáltam más asztali környezettel belépni Cinemon variánsokkal amit alapból feltesz a Mint, de ez a hibaüzenet fogadott:
Van mód arra, hogy működésre bírjam a jelenlegi rendszeremet? Ha igen, akkor hogy? Live módban lementettem minden fontos cuccomat, ha bukna a mutatvány, akkor újra Ubuntut tennék fel. Csak nem tudom melyiket? 14.04 LTS vagy 14.10? Cinnemonnal szeretném használni, mert számomra az a leg kezelhetőbb, átláthatóbb Win után. Dash-al nem vagyok nagy haverságban, nem tudtuk megszokni egymást.
30 giga hely van linuxra szánva. Eddig nem volt /home-om, mert úgyis mindent vinyóra mentettem, linux pedig SSDről futott. Mekkora partíciót érdemes áldozni /home-nak? 15 giga /home és 15 giga /root okés? Vagy mit ajánlotok?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest