Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  3DMark06 eredmények (kiemelt téma)

(#17001) hito

hito
(őstag)

Figyelem.....FELHÍVÁS!!!!

Ma már teljesen elgurult a gyógyszerem, odáig jutottam, hogyha valaki meg tudja mondani nekem, hogy a 3870x2 kártyám a GIGABYTE EP35C-DS3R lapomban miért teljesít harmadannyit mint kéne neki, és a tipp jóvoltából helyre is áll a dolog, annak 5eFt-tal tudom megtámaogatni a családi kasszáját. A juti akkor jár ha:

1. működni is fog a kártya a lapomban max. teljesítményen, ahogy kéne neki
2. nem kell lecserélnem a lapot, se egy ugyanilyen jóra, se más fajtára
3. nem a 3dmar06 beállításánál nem figyeltem valamire és azért mér rosszul

Amit tudni kell: ma kipróbáltam a kártyát egy másik gépbe, tökéletesen muzsikál. Tápprobléma is kizárva (450-es Chieftec), mert ma egy 400-as Chieftec is meghajtotta. Mondjuk abba a lapba egy 3000-es cerka volt.

Remélem sikerül rájönnünk, mert már habzik a szám ;] Várom a tippeket, a szavamat állom!!!

MAEMO rocks

(#17002) kriszbon válasza hito (#17001) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Hahhh ez jó volt :DDD Gondolod ha tudtunk volna eddíg segíteni akkor nem tettük volna már meg? Nah már azt se tudjuk mit próbáltál eddíg :F Próbáld meg annak a nyamvadt lapnak a biosát frissíteni a legújabbra(asszem F4), de előtte csinálhatsz 1 Clr-Cmost neki, hátha az is segít. A trémárkot csak feltelepíted és nem kell állítani semmit, minden defaulton legyen. Ha ez sem segít akkor előfordulhat hogy a deszka a sz@r.
Mod: Addíg is

[ Szerkesztve ]

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#17003) hito válasza kriszbon (#17002) üzenetére

hito
(őstag)

F4 redi a lap, nincs egy órája hogy ápdételtem, clear cmos is megvót. A pirulát köszi, de igazán linkelhettél volna két dobozzal a idegállapotomra való tekintettel :DDD :R Ja és seduxen-párti vagyok :DDD

MAEMO rocks

(#17004) milbo

milbo
(senior tag)

Kicsit sikerült még javítani.

Próbálkozok tovább.
A proci valós órajele 4011MHz.

(#17005) kriszbon válasza hito (#17003) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Telepítsd fel (Ezt) és futtasd le a benchmark részt ne állíts semmit. Az én kártyámmal alapon 350-80 Fps között ment a vége 360Fps volt. A régi 3850-es meg 327 körül hozott. Kíváncsi vagyok mennyit hoz neked.
milbo: Szép eredmény lett grat hozzá :C Elég jól megcibáltad :D

[ Szerkesztve ]

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#17006) Laraxior válasza hito (#17001) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a megoldás: PCI-E 1.0ban sosem fog annyit menni a 2GPU-s kártyád,mint egy PCI-E 2.0ban :)) alaplapcsere, vagy VGA-csere :P

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#17007) kriszbon válasza Laraxior (#17006) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Na azért (Ez) nem az végett van hogy 1.0-ás :N

(#17008) milbo válasza kriszbon (#17005) üzenetére

milbo
(senior tag)

Köszi :R

Próbálkozom még tovább de elég nehéz kifogni hogy jó legyen a grafitozás. Jelenleg a mérési ponton 1.323V-ot mutat a műszer, kicsit még lehetne neki adni. Szűz állapotában 1.217V-ot mértem az 1.158 os bios ellenére.

(#17009) hito

hito
(őstag)

Jelentem alásan ez a legaktívabb topic :K Próbálom a linket megnyitni, eddig még nem sikerált, leszedem máshonnan és futtatom. De a nevéből kiindulva (video card stability test) nem hiszem hogy érdemes, mert másik két lapban olyan eredményeket produkált amiket kell neki. Ergo a VGA hibátlan :K
Mindegy egy próbát megér, hátha ebből is kiderül valami.

MAEMO rocks

(#17010) hito válasza kriszbon (#17005) üzenetére

hito
(őstag)

Futtatva...358pont az eredmény. Ez akkor most nekünk mit jelent?

MAEMO rocks

(#17011) kriszbon válasza hito (#17010) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Hát azt nem tom :D Csak tippelgetek, mert így kb annyit hoz most neked mint egy 4830-as (procid mennyin megy?) tehát én ebből azt szűröm le hogy megy az a kártya aránylag rendesen. Rendszert újra húztad már? Játékok hogyan futnak? Lehet hogy csak a trémárk megy szarul nálad(újra telepíteni ha még nem volt meg), esetleg friss Dx [link] vagy a (hotfix) felrakása, bár ez nem azért van, de ki tudja már. Nem tudom mivel lehetne még megnézni hogy a mark megy e csak így :F Ha esetleg megvan (Ez) akkor próbáld ki hogy neked mennyi!

(#17012) blazsey2 válasza milbo (#17004) üzenetére

blazsey2
(őstag)

Nagyon szép :C Gratulálok :R

GO KIMI!THE BEST!!!

(#17013) hito válasza kriszbon (#17011) üzenetére

hito
(őstag)

SZVSZ játékok is elég gyengén mennek...Pl. Tomb Raider Underworld 1360*768-on viszonylag magas beállításokkal 2x-es élsimítással megy jól. De ha emelem a felbontást, vagy nyomok rá még egy kis élsimítást akkor már kifekszik.
Nem kéne neki ennyitől. Ilyen beállításokkal egy sima 3870 is megbírkózik, x2-nek fullHD-ben is vinni kéne szerintem. Resident 5-nél dettó ugyanez. Egy-két játék megy szépen, az a baj hogy nincs viszonyítási alapoon, hogy egyes játékoknál kb. milyen beállításokkal kéne még mennie. De érzésem szerint ez kevés. Ezért is kezdtem el nézegetni tesztekkel és lám kibukott.

MAEMO rocks

(#17014) azoli09

azoli09
(tag)

Helló
tanácsot szeretnék kérni hogy mért csak ennyi pontot kapok.
sm2. -4946
sm3. -5801
cpu.-4905
a proci 3333 jár jelenleg és igy ment a teszt is .
A vga nem lett tuningolva ,és a katalist kontrolba mindent ki kapcsoltam csak a minap detail level volt performancere állítva . és windows 7 van fent 32 bites eredeti .
A játékok jól mennek pl a cod5 megy max beállítás AA stb maxon és 1400-900 felbontáson 90 fps help léci :F :R

(#17015) Laraxior válasza kriszbon (#17007) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:Y :D hát ennyire tényleg nem húzza le :D

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#17016) azoli09 válasza Laraxior (#17015) üzenetére

azoli09
(tag)

Eszt most nem értem :F

(#17017) Laraxior válasza azoli09 (#17016) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

(#17015) Laraxior válasza kriszbon (#17007) üzenetére

(#17018) kriszbon válasza azoli09 (#17016) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Ha visszaolvasol vagy 8-10 hsz-t akkor érteni fogod :P

(#17019) Laraxior válasza azoli09 (#17014) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hogy hogy CSAK ennyit kapsz? :D Mert az CSAK egy 4850 :)) jobb VGAval többet kapnál,de ha jobban meghúzod a procit akkor is kaphatsz többet,meg persze a VGA-t is illene :K

(#17020) ADAM1337 válasza hito (#17013) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

gpu-z képet linkelhetnél meg cpu-z képeket.

cars1dA

(#17021) azoli09 válasza Laraxior (#17019) üzenetére

azoli09
(tag)

Á akkor ez egy elfogathato eredmény kösz és bocs a vakságom ér nem olvastam hogy másnak írsz :R

(#17022) ADAM1337 válasza Laraxior (#17019) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

azzal a lappal nem nagyon fogja jobban meghúzni. :U

cars1dA

(#17023) Laraxior válasza ADAM1337 (#17022) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

attól még a VGA-t tudja turbózni :K de tény ez is szép egy ASRock laptól :D

(#17024) hito válasza ADAM1337 (#17020) üzenetére

hito
(őstag)

Persze....itt vannak szépszámmal. CPU-Zt is csinálok mindjárt.

MAEMO rocks

(#17025) azoli09 válasza ADAM1337 (#17022) üzenetére

azoli09
(tag)

Á egy újabb kételkedö azzal a szar lappal megy 3.8 is a proci stabilan 22000 ft nem 40000 ft meg 30000 ft nekem ennyi bőven elég :U
Egyébként volt már ilyen alaplapod ? vagy valamejikötöknek ?

[ Szerkesztve ]

(#17026) hito válasza ADAM1337 (#17022) üzenetére

hito
(őstag)

CPU-Z:

MAEMO rocks

(#17027) kriszbon válasza azoli09 (#17025) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Az én kártyám a te proci pontoddal (ennyit) kapna :P

(#17028) azoli09 válasza kriszbon (#17027) üzenetére

azoli09
(tag)

De eszt nem értem hogy hogy? a tied 4830 nekem meg 4850 vagy te tuningoltad mert én nem meg nem is nagyon bírja az enyém .
amugy ne legyen ám harag mert beirtam hogy megy jobban is a procim abba a lapba :Y

(#17029) hito válasza azoli09 (#17014) üzenetére

hito
(őstag)

Ejh barátom, de boldog lennék én annyi ponttal :DDD Nézz meg engem 3870x2-vel és fogod tudni értékelni a pontyokat :K

MAEMO rocks

(#17030) kriszbon válasza azoli09 (#17028) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Igen tuningoltam, de az enyém sem megy túl sokat, mivel csak a neve 4830 [link] ;)
Miért lenne harag hogy beírtad, engem nem zavar :N Csak párosítottam a kártya pontjaimat a te proci pontoddal, mert az enyém nem ad annyit :D
Mod: hito: Húzd fel a procit 3.3-3.5-re és úgy nézd meg(ha megy annyit)

[ Szerkesztve ]

(#17031) azoli09 válasza hito (#17029) üzenetére

azoli09
(tag)

Engem annyira nem érdekel a 3dmark csak kérdeztem .
Amúgy neked a játékokba jol szerepel ?
Mert ha igen akkor ne foglalkoz vele . ;)

(#17032) hito válasza azoli09 (#17031) üzenetére

hito
(őstag)

Nem tudom és még senki nem mondta, hogy szerinte hogy szerepel pedig sokszor írtam már példákat. Az a bibi, hogy kb. ez az első normálisabb konfigom és fingom sincs hogy ezzel a hardverkiépítéssel bizonyos játékoknak milyen beállítással kéne mennie.

Pl.: Tomb Raider Underworld és Resident 5 1360*768-on mennek, magas beállítás és 4x-es de inkább 2x-es élsimítással. Ha emelem ezeket akkor elkezd haldokolni a kártya, lassul, szaggat, élvezhetetlen.
Ennél azért bőven jobb beállításokkal is kéne pörögnie, nem? :F

[ Szerkesztve ]

MAEMO rocks

(#17033) azoli09 válasza kriszbon (#17030) üzenetére

azoli09
(tag)

Nem csak mindenki leszolja a lapomat mert asrock és nem gigabyte meg asus enyi tudod ennyi túnigal is töbet tud mint amiket emlitetem mert nekem a tudás az elsödleges szempont nem a tuning . :R
hito a procid milyen?
kriszbon igen megy annyit sőt megy 3.8 is csak ott már 1.35v kel a procinak de 3.5 csak 1.30v kel neki ,de sajnos nincs látványos fejlödés a vga pontok terén a proci az oké

[ Szerkesztve ]

(#17034) Laraxior válasza kriszbon (#17027) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hagyjuk ezt a calculatort....nem ér semmit..
4900pötty ok. csakhogy nem mindegy hogy te kétmagosra kapsz 4900 pöttyöt ami sokkal jobban kifogja hajtani a VGA-t magasabb órajelen mint kapsz egy szinte alapórajeles quadra ennyit....ennyit a calculatorról ;)

(#17035) kriszbon válasza kriszbon (#17030) üzenetére

kriszbon
(őstag)

hito: Már nem fért bele az időmbe, hogy kipróbáltad e új op. rendszerrel a cuccot, meg a többi dolgot amit írtam? :F
Mod: Laraxior Tudom, de jól mutat ;]

[ Szerkesztve ]

(#17036) hito válasza kriszbon (#17035) üzenetére

hito
(őstag)

Mindent kipróbáltam amit írtál + volt egy-két tipp másik topicból is, azokat szintén. Nuku eredmény. Most jön a nagy vista-teszt, utána kirúgom a deszkát. Amúgy is jön holnap postával nekem egy Asus P5Q katt777 kollegától :K

Nekem Asus egyébként is szimpibb mint csigabájt!

[ Szerkesztve ]

MAEMO rocks

(#17037) simos

simos
(tag)

Sziasztok

Kérnék egy kis segítséget :

Windows 7 alatt nem indul a 3D Mark !!!
Elvileg át kell nevezni az egyik DLL fájl-t, csak nem emlékszem hogy melyiket és mire :)

Már Vista alatt is ez volt a problémám, akkor sikerült így megoldani......
Tud esetleg valaki segíteni???

Előre is Köszönöm !!!!

(#17038) subaruwrc válasza simos (#17037) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem átnevezni kell hanem kitörölni,

c/system32/futuremark/direcpll.dll asszem így hívják.

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#17039) Joshi válasza subaruwrc (#17038) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Én nem neveztem át semmit és nem töröltem ki semmit, és még is hibátlanul fut a 3DMark06 Win 7 alatt. :K

(#17040) subaruwrc válasza Joshi (#17039) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mondjuk nekemis...

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#17041) tom_tol válasza subaruwrc (#17040) üzenetére

tom_tol
(őstag)

a régebbi setupokban még nincs benne a systeminfo, neked biztos újabb a telepitő csomag

(#17042) milbo válasza milbo (#17004) üzenetére

milbo
(senior tag)

Csináltam egy alapórajeles tesztet is, még nem volt.

(#17043) Lui76 válasza milbo (#17042) üzenetére

Lui76
(őstag)

Elbírna vmi húsosabb VGA-t is a rendszered...
uppsz látom lejjebb azért elég jól húzható :R

[ Szerkesztve ]

www.kezmuveskeramia.hu

(#17044) milbo válasza Lui76 (#17043) üzenetére

milbo
(senior tag)

Elbírna, de nem kell. Amivel jelenleg játszok, 60+ FPS-el megy legjobb beállításokkal, alapon. Ennél több meg felesleges.

(#17045) simos válasza subaruwrc (#17038) üzenetére

simos
(tag)

Szevasz Subaru

Sikerült...átneveztem és jó lett !!! direcpll.dll -->> direcdll.dll -re !!!

KÖSZÖNÖM !! :R

(#17046) subaruwrc válasza simos (#17045) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na, csupa jóhír, amúgy amit tom_tol mondott, az is járható út. egy frisebb systeminfoval elindult volna átnevezett dll nélkül is. namind1

(#17047) toyone válasza hito (#17036) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Biosban 100 mhz-n van a Pci-e sebessége?

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#17048) Whaazzup válasza simos (#17037) üzenetére

Whaazzup
(senior tag)

Szia ott valami más bibi van,símán mennie kell,még a 64 biten is. :K

Szerezbe másik 3D markot biztosan rossz. :W :W

[ Szerkesztve ]

Alaplap,Xbox,VGA,BGA,gólyozás, LCD javítása, panel,neon csövek,stb alkatrész, eladás. Boxer, imádom! whazzuup.uw.hu /www.bgagolyozas.hu

(#17049) hito

hito
(őstag)

Megjött az új lapom, a csigabájt EP35-el együtt pedig távozott a probléma :C Végre én is megkaptam a nekem járó pontokat (alapon minden, Q6600 is):

Köszönöm mindenkinek a segítséget, megpróbáltunk mindent, de úgy néz ki hogy néha csak a drasztikus lépések segítenek. Annyira nem is bánom, P35-ről már illet váltani 45-re :K

toyone: igen, 100-on volt :K

MOD: küldök majd tuningosat is, kíváncsi vagyok mit lehet belőle kitaposni.

[ Szerkesztve ]

MAEMO rocks

(#17050) Devid_81 válasza hito (#17003) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Mirol kapja az aramot a VGA-d?
Kozvetlen a tap PCI-e csatlakozojarol (ha van)
Vagy a VGA-hoz mellekelt Y-rol?

.::www.megadanceradio.hu::.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  3DMark06 eredmények (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.