- TCL LCD és LED TV-k
- Hihetetlenül jónak tűnik a TSMC 2 nm-es node-jának kihozatala
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoldy, AMDFan: Mindkettőtöknek köszi a segítséget!
Azért a 8" néztem, mert nem ez lesz a végleges irodám és gondoltam talán érdemes már most megvenni a nagyobb hangsugárzókat. Az akusztika valóban irgalmatlanul sz..r ebben a helységben. Az asztalnál ülve teljesen jó. Felállok, már nincs mély. Hátrébb lépek, ott remeg a gyomrom a mélyektől. Ezért gondolkodtam egy közeltéri, stúdió monitorban. Azok elméletileg pont erre vannak kitalálva. Ha a Genius mellé nem lenne egy külön mélysugárzó, akkor a jelenlegi felállás is meglehetősen vacak lenne. Szerencsére van, így egész kellemes a gép előtt ülve zenét hallgatni. Igaz, mióta meghallgattam egy B&W hangrendszert, azóta nagyon más elképzelésem van a zenehallgatásról...
-
Lomha 8V
addikt
Annyit tudtam hirtelen csinálni, hogy kihúztam a gépből az USB-t és átdugtam a billentyűzetemen található aljzatba. Még mindig hallható, de sokkal halkabban. Szerintetek ha vennék egy USB-s hosszabbítót és közvetlen abba dugnám, hogy ne legyen köze a géphez, akkor megoldódna?
-
Lomha 8V
addikt
(#20796) Degeczi: Értem, akkor kipróbálom valahogy, köszönöm.
(#20797) Bodz: Amúgy teljesen meg vagyok vele elégedve, meglepően szépen szól, méretéhez képest. Előtte volt egy Genius SP-S110, na az valami botrány volt. Az még azt az 1.500- forintot sem érte meg, akkora sz*r volt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Lomha 8V #20795 üzenetére
az alaplapi is minden szempontból olyan, mint egy önálló hangkártya
a kérdés az, már ennek kimenetén van zavar, vagy a táp zajos
a lényeg, h egy próba idejére ne a gépedtől kapjon tápot az erősítő
ha a Geniusnál ezt nem tudod megoldani, akkor próbálhatsz másik eszközt is: külön erősítőt, fejhallgatót - ami épp van -
Lomha 8V
addikt
(#20793) schawo: Nincs hangkártya, alaplapi cuccról megy.
(#20794) Degeczi: Olyanom nincs sajnos, de az a lényeg, hogy máshonnan kapjon áramot?
-
Lomha 8V
addikt
Sziasztok!
Ma reggel vettem egy Genius SP-HF150 hangszórópárt. Nem voltak nagy elvárásaim tőle, csak a munkahelyi gépem mellé vettem, hogy valami mégis legyen, ha kéne hang. Ez USB-ről kapja az áramot és persze jack-ről a jelet. Azt vettem észre, hogy az égvilágon mindent hallok belőle, amit nem kéne. Ha húzom az egeret, ha használom a görgőt, ha pötyögök a billentyűzeten, szóval tényleg mindent az égvilágon. Mit lehetne ezzel kezdeni?
-
zoldy
tag
válasz
krisz19td #20790 üzenetére
Ha mágnes és kábelezés nélküli az azt jelenti, hogy nem hangszóró. Csak dísz. Kívülről biztosan tetszetős de valójában hang nem jön ki rajta. Ha nem Bass Reflex kialakítású volna a doboz legalább rá lehetne fogni, hogy passzív radiátor. De mivel ott a nyílás ez csak egy giccs, egy parasztvakító elem.
Legalább háromszor kellett elolvasnom a hozzászólásodat mire megértettem. Kérlek a jövőben figyelj a helyesírásra. Egyébként lehet, hogy sokat segítene ha lőnél egy képet a belsejéről.
-
krisz19td
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy érdekes kérdésem:
Adott egy Eltax Idaho 5.0 szett. Gondoltam kicsit feldobom ,és a keresztváltótól a hangszórókig lecserélem vstagabbra a kábeleket . Nekiálltam a két álló frontnak ,ami ugye oldalanként úgy néz ki ,hogy 25mm magas, és 2db 200mm mélyközép. Meglepődve láttam ,hogy az alsó mélyközép mágnes és kábelezés nélküli kis keresgélés után láttam hogy ezek passzív hangszórók. A kérdés pedig itt az lenne ,hogy ez mit jelent ,miért így lett ez tervezve ? Mi szerepe van ? -
zoldy
tag
válasz
nemigazmar2 #20788 üzenetére
Ha két hónapja vásároltad valószínű, hogy még van rá garancia. Élj vele.
Egyébként természetesen mondanánk okosat csak a hiba okát ilyen leírás alapján nehéz megmondani. Ne hangszereket írj. Mikor keletkezett a hiba? Volt előtte bármi jelentőségteljes esemény? Pl.: Leesett, párás helyen használtad, megpróbáltál nem newtoni folyadékot tenni a membránba? Fény/füst jelenséget észleltél-e. Miután észlelted a hibát próbáltad több lejátszóeszközről megszólaltatni? Csak néha rossz vagy állandó jelenség. Stb. Részleteket!
-
nemigazmar2
csendes tag
hello mindenki!
először is sorry ha rossz helyre írok + dilettantizmus miatt, de az alábbi probléma lépett fel a 2 hónapja vásárolt modecom-shf56u hangfalammal: szólni szól, de bizonyos részek halkan, vagy szarul szólnak, pl: gitár nagyon halk, távoli, dob meg néha olyan, mintha rosszul remegne, vagy nem tudom hogy megfogalmazni, de nem úgy szól, ahogy az meg van írva.
mi okozhatja ezt a problémát?
előre is köszönöm szépen!
-
AMDFan
addikt
-
zoldy
tag
válasz
AMDFan #20783 üzenetére
Eddig nem kapkodtam, ezután sem fogok. Hétfőn elmegyek megint hallgatózni aztán eldöntöm... (Hitspace-be már lassan megutálnak annyiszor voltam vásárlás nélkül
) Subot biztosan nem vennék hozzá. Az azért sok. Kipróbáltam mr6 mellé is az mr10-et. Szörnyű volt. Azt csinálta amit kellett de folyamatosan vettem le a hangerőt /mert nekem nagyon túldominált/ mígnem azt vettem észre, hogy koppan a poti. Ott volt jó.
A közép magas tartomány egyébként biztosan szebb a Genelecen de ja. Azért valamennyi mély nem árt és az a 4" lehet kevés lesz.
Még jó, hogy most vettem tőled állványt! -1 pont a Genelecnek...
(#20784) TigerCat: De lesz különbség csak rossz értelemben. Amíg egy 5-6,5" mélye szépen betölt egy kis méretű szobát addig egy 8" mélyei "meg fognak zavarodni". A kis szobában össze-vissza verődő /interferáló/ mélyek dinamikátlanok lesznek. Nem üt hanem puffog, dörmög majd a hang mert bizonyos hullámok kioltják míg bizonyosak felerősítik egymást. Ez különösen nagy probléma ha a szoba kicsi ÉS a dimenziói egyenlőek vagy egymás többszörösei, ahogyan az a te képeden is látszik. Egy 5-6,5" sokkal jobb eséllyel fog határozottabban szólni.
-
AMDFan
addikt
Érdemesnek érdemes, esetleg menj el a sráchoz és hallgasd meg. Viszont a 8020 kompromisszumos önmagában a 4"-os mélyközép miatt, igazán mélyre nem fog menni, ezért attól is függ, hogy milyen zenéket hallgatsz. De ha meg úgy gondolkozol, hogy később szerzel hozzá egy gyári szubot, akkor problem solved. Jelenleg a legkisebb Genelec szub az 5040-es ára bruttó 150k újonnan. Használtban még nem nagyon láttam itthon. Most 7050 van eladó AVX-en.
-
zoldy
tag
Van egy sajátos torzítása, ami egyébként nem feltétlenül hangzik rosszul. A legutóbbi Hitspace-es kalandbeszámolóm alkalmával ezt is megjegyeztem. Az elektronikusabb jellegű zenék jól szólnak rajta. Pont emiatt a torzítás miatt. Ez valójában egy "fűszer" a hanganyagodhoz. Képzeld el, hogy szereted a bazsalikomot, vagy épp az oregánót. De hogy minden kajádat azzal fűszerezd az már para. A túrótortához annyira nem illik... Emiatt a torzítás miatt egyébként gyakorta alkalmazzák stúdiókban referencia hangszóróként. Lekeverik a zenét meghallgatják a saját cuccukon majd ha ott jó meghallgatják a Yamahán is, hogy az átlagember hangszóróján hogyan fog szólni, milyen ha torzít a cucc.
Én így tudom de szakik javítását várom ha tévednék.
(#20781) AMDFan: Még nem vettem meg a Mackie-t. Érdemes szerinted elgondolkoznom az ajánlaton?
-
AMDFan
addikt
Ha esetleg valaki minőségi hangra vágyik, van most 130-ért eladó 8020as Genelec AVX-en: [link]
-
zoldy
tag
válasz
#94373120 #20766 üzenetére
Valójában valahogy így van...
(#20767) schawo: A torz hangja miatt? Mert egyébként van akinek kifejezetten tetszik... Meg az is lehet, hogy referenciamonitornak veszi.
(#20764) Zoli133: Szerintem többet segítene a döntésben ha inkább meghallgatnád őket...
(#20770) TigerCat: Ekkora szobába nem érdemes 8"-at venni. Nem tudnád kihasználni amit tud. ~pénzkidobás, bőven elég egy 5-6,5" is.
-
-
törölt tag
-
B1T3
addikt
-
stefi68
addikt
Még mindig keresgélek....
TV-hez találtam egy ilyen cuccot -> Philips CSS2123 hangprojektor
Valakinek van tapasztalata ilyennel?
Megoldódna az optikai kimenet problémája is, ezen ugyanis van bemenet.
Ugyebár sokat lehurrogják azokat akik a tv-t fejhallgató kimeneten kötik össze a hangtechnikával.
Az alsóbb kategóriában ugyanis nem igazán találni olyan eszközt amin van optikai bemenete.Vélemény?
-
haypro
senior tag
Max. 40k-ért egyértelműen MODE COM MC-SHF120U?
Mennyire érzékelhető a különbség közte és a 80U között? Esetleg más alternatíva? -
B1T3
addikt
válasz
TigerCat #20751 üzenetére
Ha rosszindulatú akarnék lenni, azt mondanám, hogy az áron nagyon látszik, hogy elsősorban Apple cuccok mellé, Apple cuccok tulajdonosainak szánták… Mindenesetre az is biztos, hogy sokszorosan (és még annál is többszörösen) megfizettetik a kényelmet és a dizájnt (ami nekem be sem jön ráadásul).
-
Sziasztok, ezt most találtam: http://theultralinx.com/2014/01/eclipse-tdm1-wireless-speakers.html
Szerintetek mit tudhat? Olcsó nem lesz, az biztos...Bocs a link miatt, mobilról írok! :-)
-
B1T3
addikt
-
Agyzuzo
addikt
válasz
HUAFBANDITA #20745 üzenetére
Nem megszoktam, tényleg változott a hangzása (nem az első cucc, amit bejáratok).
[ Módosította: CoolMan ]
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
Agyzuzo #20737 üzenetére
Szia!
Erre a mondatodra szeretnék reagálni "először elég durva volt és kicsit doboz-szerű, erre készülj majd az MR6 esetében is, nem kell megijedni, változik pár nap alatt elég sokat" Ha beállsz a hideg zuhany alá, elsőre durva, aztán fokozatosan meg lehet szokni, ahogyan a forró zuhanyt is! Attól hogy te már vígan elvagy a zuhany alatt, a következőnek ugyanolyan durva "élmény" lesz beállni alá!
-
Az igaz, hogy elektro szinten már nem teljesített olyan jól, kevés volt a dinamika.
A dinamika biztosan nem volt kevés, legfeljebb téged nem tett elég dinamikussá (nem jött meg a kedved ugrálni). Az teljesen más. A dinamika egy terminus technicus, és semmi köze a mély hangokhoz.(#20741) Agyzuzo
Valóban javaslom, hogy TRS-XLR kábelt használj (TRS magyarul 3-érintkezős, tehát sztereónak tűnő jack [link]). Vagy saját szerelést, vagy gyárit. Gyárit Magyarországon az Elimexnél kapsz [link] (lényeg, hogy figyeld a jacken az érintkezők számát), illetve az ebayen is van rengeteg változat: [link].(#20742) zoldy
A súgásra nincs hatással, azt az erősítő csinálja, de a dinamika (igen, a terminus technicus) nagyobb lesz/lehet. -
-
Agyzuzo
addikt
Asztali PC-n, FireWire porton keresztül megy, ebbe a kis aranyosba: Focusrite Saffire Pro 14
Mivel az alaplapomon nem volt FW port, így vettem egy bővítőkártyát, most meg nem mondom mi a neve, de anno utánanéztem, a jobb chipsetes cucc, PCI-Expresses, 8k körül volt.
A kábelek Neotech kábelek, ezeket a Kácsa audióban csináltattam méretre, aranyozott nagy JACK-RCA csatikkal (2x2m, asszem 12k körül volt).
Zenelejátszás: aktuális Foobar, WASAPI-n keresztül (jobb, mint az ASIO-t, mert nincsenek benne "áthallások").
-
Agyzuzo
addikt
Szia! Szép lassan már elcsöpögtettem a véleményem, nekem továbbra is tetszik. Jövő héten költözök, akkor egy nagyobb asztalra fognak kerülni a picikék jobb elhelyezésben, végre nem lesz egy kis sarokba szorítva a hangjuk.
Továbbra se bántam meg, így közel 2 hét után, nagyon kellemesre bejáratódott a hangja, "melegebb" lett a hangzás (először elég durva volt és kicsit doboz-szerű, erre készülj majd az MR6 esetében is, nem kell megijedni, változik pár nap alatt elég sokat
). A Focusrite hangkártyámmal kifejezetten jól szól, tegnap pont kipróbáltam egy film alatt és meglepően kellemes volt, játékok alatt szintén. Bár filmek/játékok alatt lehet egy picivel több mély jobban jött volna, de mikor próbából feljebb piszkáltam a hátulján a mélykiemelést, úgy már nem tetszett az összkép, kifejezetten szétesett tőle a hangkép.
Ami még zavar, hogy nagyon alacsonyan van a fülemhez képest, valami szivaccsal muszáj lesz megemelnem, ennek majd még utánajárok...
-
zoldy
tag
Újabb beszámolóval szeretnélek boldogítani titeket. Újfent jártam a Hitspace-ben. Az ezúttal összehasonlított hangszórók: Mackie mr6 mk3, Yamaha HS7, és egy Alesis M1 Active mkII volt, ez utóbbit egy ponton lecseréltük egy Adam F5-re. Kissé kiegyenlítetlennek tűnhet a verseny mert az Adam csak 5 inches középmély membránnal van szerelve, amíg az Alesis, Yamaha és a Mackie 6.5"– el de erről majd később. A Yamaha elektromos zenében nem állt messze a Mackie-től, még jól is jött az erősebb mély. Az Alesis csúnyán mosta a mélyeket, egyszerűen megkülönböztethetetlenek voltak a hangforrások, egy nagy massza volt az egész. A magas / közép már nem volt olyan rossz de mondjuk a jótól ez is távol állt. Lapos volt. A kis Adam viszont a középmély membrán mérete ellenére meglepően jól teljesített. Annak ellenére, hogy beharangozták, hogy csak komoly zenére jó, szerintem elég rendesen megállta a helyét rock/pop téren is. Az Alesisnél mérföldekkel jobban szólt. Az igaz, hogy elektro szinten már nem teljesített olyan jól, kevés volt a dinamika. Viszont komoly zenében még a Mackie/Yamaha párost is verte. Nagyon sokat számít a ribbon /ez esteben X-art nak keresztelt/ magas sugárzó. Gyönyörűek voltak a magasak. Az Alesis nekem kiesett, az Adam szép volt de annyi komoly zenét azért nem hallgatok, hogy csak ezért ezt válasszam. A Yamaha elektroban nagyon erős volt. Van egy sajátos hangzása ami nagyon jó ízt ad az elektronikus zenéknek, vetekedett a Mackievel ami viszont újfent meggyőzött tiszta, dinamikus hangzásával. Végeredményben nekem újra a Mackie mr6 nyert. Szinte az összes zenei kategóriában jól megállta a helyét. Dinamikus, szellős hangzása van. Jó érzés hallgatni, oda tudsz figyelni a részletekre. Nem fárasztja a fület. Most már csak meg kell vennem mielőtt lejár az akció.
Az egyetlen rossz hír, hogy a hangkártyám nem tud szimmetrikus jelet adni, ezért egy jó földhurkom azért lesz mellé. De legalább ha megvettem a cuccot meglesz a következő dolog amire gyűjtögethetek.
A garancia vs. állvány probléma megoldódott. Egy kedves fórumtárs figyelemre méltó ajánlatának köszönhetően sikerült hozzájutnom egy pár állványhoz így a garancia győzött.
Agyzuzo lesz mr5 értékelés?
-
zoldy
tag
Ha mocorgásra búg-zajong-megnémul de van egy "póz" ahol teszi a dolgát az 100% kontakt hiba. A javítás módja felépítéstől és a hiba helyétől függ. Egy kontakt hiba javításáért tudtommal nem szoktak sokat kérni. Ha van hozzá érzéked (ÉS eszközöd) akár otthon is megcsinálhatod. Pontos szervízdíjról fogalmam sincs mert én mindig magam intézem az ilyesmit. Ha jól diagnosztizáltam a dolgot akár dudika10-re is ráírhatsz privátban, hátha ki tud segíteni. Nem pont ez van meghirdetve a blogján de valószínűleg egy a problémakör.
Nem vagyok hozzáértő csak lelkes amatőr és már tudok ezt-azt. Nem mennék bele, hogy milyen minőség. Döntsd el te a cikk alapján ami egyébként az összefoglalóban az "Én egy jó sztereót ajánlok a 2.1-es rendszerek helyett." fül alatt található. Érdemes elolvasni nagyon tanulságos darab.
-
stefi68
addikt
A Genius SP-HF1250B-nek le lehet venni az elejét (szövet borítást)?
A képek alapján a 1255B-nek nem valószínű.
Korábban linkelte itt valaki a képeit egymás alatt összehasonlításként -> [link] -
TGWH
őstag
Üdv, az első hsz után úgy gondolom, nekem nem hangfal kell
Tehát maximum 15-20 ezer körül milyen 2.1-es hangfalat ajánlotok?
Nem is tudom mikor vettem a - net alapján - Genius 2.1 SW-Flat 1250-et, még az első laposak közé tartozik, és mostanra iszonyatosan búg.Tehát a kicsikét kellene valamivel leváltani. Az elődjéhez képest - valami gagyi - nagyon szépen szólt, és a mélynyomó külön élvezet. Régi szép emlékek fűznek a CMR 5-ös darabjához, élvezet volt hallani alulról a kerék és az út kapcsolatát
Sajnos a mélynyomóból jönnek a zavaró hangok, ha mozgatom, egy-egy pillanatra elhallgat, fingom nincs mi lehet a baja. De a hangerőszabályzó sem működik rendesen, van egy pont, ahol bekapcsol a mélynyomó és kész, a többire hiába tekergetem, nem szól...
Hangkártya alaplapi, egy Asrock z75 pro3-mam van, fingom nincs mifélét integráltak rá.Sajnos ha minimum 60 ezer forint, akkor én lesz@rom a szép hangzás, én annyit biztos nem költök rá, főleg így költözés előtt...
Tudtok nekem valami jót ajánlani? Használt cuccokban nem nagyon bízom, max ha vállal garanciát az eladó, de akkor már inkább valami újat kellene néznem szerintem.
-
B1T3
addikt
válasz
Tengri #20725 üzenetére
Ha tényleg nagyon fontos a kis méret, akkor ez ajánlható leginkább. De egyébként ekkora hangszóróktól szerintem nem szabad csodát várni, szóval ha mégis van helyed, akkor talán jobban jársz egy nagyobbal picit drágábban vagy olcsóbban (attól függően, melyik irányba akarsz inkább elmozdulni).
-
-
zoldy
tag
válasz
Degeczi #20718 üzenetére
Ezt inkább a többieknek írom, csak a Te hozzászólásodhoz kapcsolódik;
Ez az egész csak a linearitásról szól. Egyszer poénból kipróbáltam a hifimen ezt az oldalt pontosabban itt beállítottam mindenféle Hz-ket és figyelgettem a membránt. Csutka max hangerőn az 1 Hz-es jelet is leadja. Igaz nagyon közel kell hajolni, hogy láthasd. A 2-4 Hz tartomány már jóval látványosabb. A tekercs olyan rátával fogja változtatni a polaritását amilyen gyakran te/vagy a hangfájl utasítja/tod. Tehát a hangszóró valójában lemegy 20 de akár 1 Hz-ig is. A kérdés az, hogy mennyire lineáris a hangkép, hogyan befolyásolják a polaritás váltások vezérlését annak érdekében, hogy a megszólaló hangokat egyenlő hangerőn tudja leadni a membrán. Véletlenül sem akarom hülyíteni a népet, szakik javítását várom szükség esetén.ACHTUNG: Ha netán kipróbálnátok a fent leírtakat otthon, ügyeljetek a hangerő szabályzásra. Lehet, hogy 3 Hz-nél maxra fel kell tekerni a hangerőt a látvány érdekében de ha emelitek a frekit mindenképp halkítsatok! Ha 3 Hz-ről azonos hangerőn átváltotok Pl 400-ra az halláskárosodáshoz vezethet (és a hangszórónak sem tesz jót). A legbiztosabb ha minden frekvencia beállítása előtt minimumra állítjátok a hangerőt és onnan erősítitek.
-
stefi68
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Ha csak annyira"búg" hogy közel hajolva egy picit sistereg akkor szerintem nem zavaró.
nekem TV-hez lenne, azt meg 3m-ről hallgatom (nézem).Akkor szerintem megrendelem...
Mennyi lehet egy ilyennek a készenléti fogyasztása?
Mert gondolkoztam, hogy veszek hozzá egy ilyen okosságot -> [link]
Ha a tv-t kikapcsolom, leveszi az áramot a többi fogyasztóról is. Van EU szabványú is csak az 4x annyiba kerülEhhez még kell pár EU2US átalakító, még úgy is olcsóbb.
Ha viszont elenyésző a készenléti fogyasztása akkor nem igazán érdekel, hogy bekapcsolva marad. biztos nem fogom a tv-vel együtt kapcsolgatni, főleg, hogy hátul van a kapcsolója.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Zoluska #20717 üzenetére
hagyományos, lemezelt trafója van, az hajlamos rezonálni enyhén
ez persze csak a jobb oldali példánynál hallható, hiszen nem a jel zajos, de ott is függhet attól pl. milyen asztalon áll és nyilván bőven lehet gyártási szórás is
de semmiképp nem kell durva búgásra gondolni: aligha van, akit ténylegesen zavarnapicit is hozzáértő eleve megmosolyog egy 20-20-ig tartó értéket - nem hozzáértőnek meg nem mindegy a specifikáció? neki úgyis csak értelmetlen számok..
-
Zoluska
tag
válasz
Zola007 #20716 üzenetére
Érdekes, mert van akinek búg a Modecom, van akinek nekem. Nekem két pár van, és egyik sem búg. A magashangszórónak van egy halk súgása, ami csak akkor hallható, ha nem szól a zene, és közel hajolok, de az ahogy olvasom, ennél sokkal drágább aktív hangfalaknál is előfordul.
@stefi68: "Itt az oldalon frekvenciatartományban 20-20000Hz van megjelölve, miközben a dobozon 70-20000Hz van. Ha én ezt tudom meg sem veszem. " Ezt meg nem is értem hogy gondolta az ember. Műszaki adatok alapján nem veszünk semmilyen hifi cuccot, mert szinte semmit nem mond arról, hogy fog szólni. Ahhoz meg óriási naivitás kell, hogy valaki elhiggye, hogy egy ilyen kicsi hangszóró 20 Hz-ig lemegy. Még egy álló hangfal sem megy le a közelébe sem. -
stefi68
addikt
Kinéztem az összefoglalóban is ajánlott Genius SP-HF1255B típusú hangfalpárt. Az egyik oldalon a vélemények közt ezt találtam:
"Mivel direktben megkapja a 230-at ezért van egy kis alapzaja. Itt az oldalon frekvenciatartományban 20-20000Hz van megjelölve, miközben a dobozon 70-20000Hz van. Ha én ezt tudom meg sem veszem. Igazából sokat vártam tőle, de nem kaptam meg mindent. "Mennyire zavaró ez az alapzaj?
Mit ért azon hogy direktben megkapja a 230-at (gondolom Volt-ot)?Nem lehet, hogy itt is köze van a föld hurok jelenséghez, ami a helytelenül földet kábeltv hálózat okoz? Nálam már van galvanikus leválasztó berakva, éppen ez miatt. Azóta nem "búgnak" a dolgok...
Persze, lehet, hogy itt az alapzaj anélkül is megvan
-
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Elolvastam az összefoglalót és ár, illetve méret szerint a Creative GigaWorks T20 Series II hangfal lenne nekem való.
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ár/érték és méret kategóriában valóbban ez lenne a legjobb választás?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
zoldy
tag
válasz
monguz82 #20712 üzenetére
Értelek... Személyes tapasztalatom M-Audio BX5 D2 -ről és Prodipe PRO5 V2-ről van. A BX5 szerintem szörnyű. A hangkép karaktertől mentes, lapos és a mélyei sem az igaziak. Én nem ajánlom. A Pro 5 már sokkal jobb volt bár én az első verziót hallottam, a V2-höz még nem volt szerencsém. A mélyei a helyén voltak, bár nekem kicsit színtelen volt a hangkép. Kb 5 percig hallgattam ezért nem biztos, hogy helytálló a véleményem minden körülmény között. dudika10 viszont boldog tulajdonosa egy ilyennek és le is írta a tapasztalatait. Az ő cikkéből talán használhatóbb infókat kapsz mint amit én adni tudok.
-
monguz82
tag
A "kötelező olvasmányokon" már túl vagyok, a topikot is követem egy ideje.
Leginkább személyes tapasztalatok érdekelnének (akár privátban is), mivel nem jutok el olyan helyekre, ahol össze tudnám hasonlítani az ajánlott cuccokat. Ha felcaplatok nagy Pestiába, az rögtön 20 ezressel megvágja a büdzsét, azt a pénzt inkább hangfalra fordítanám.Azért írtam, hogy hátha van egy-két szerencsésebb fórumtárs hasonló zenei vonalon, aki megosztaná velem tapasztalatait.
-
zoldy
tag
válasz
Zoli133 #20710 üzenetére
Nincs ellenemre a vita intézménye de ez egy szakmai fórum és az, hogy az egyes fórumozók vásárlói döntéseiben milyen mértékben dominál a szépérzék, nekem nem tűnik szakmai témának. Ez mindenkinél más. Főleg azok után nem rugóznék a témán, hogy a közelmúltban moderátori közbeavatkozásra volt szükség egy szintén OFF vita miatt.
-
Zoli133
addikt
"jeleztem megértésemet a választását illetően" - be kell valljam szerintem felesleges kör volt felhozni a specifikációt ha később kiderül, hogy úgy sem ér semmit, szerintem lehetett volna a második felével kezdeni. Meg ismerve pár felhasználót van aki a kecsegtetőből leszűri, hogy az bizony egy baromi jó cucc és rohan megvenni (tisztelet a kivételnek), de ez utóbbi user error nyilván.
Én hallgatni fogom nem nézni a hangcuccaim. (DAC, erősítő, fejes választásnál nem foglalkoztam a kinézettel a hangszóró még előttem áll). Szerintem az optimális választás úgy néz ki, hogy körbenéz akár több fórumon mi az ajánlott az árkategóriában, meghallgatja amit tud. majd ezután ha a hangban legjobb darab nem tetszik neki, akkor megfontolja, hogy a hangot feláldozza e a szépség oltárán. Azaz szerintem az utolsó szűrő pont kellene legyen a kinézet. Ez minden árkategóriára vonatkozik szerintem, mindegy mennyit költ, az utánajárás jó esetben nem kerül plusz pénzbe.
Igen, egyértelműen minden hsz személyes véleményt tükröz, de szerintem amíg kulturált formában meg tudják a felhasználók oldani a hsz-k tartalmáról való beszélgetés (vita) is a fórum része.
-
zoldy
tag
válasz
Zoli133 #20708 üzenetére
"Nem néz ki rosszul a Klipsch Promedia 2.1 és a specifikációja is kecsegtető." Jeleztem megértésemet a választását illetően, majd saját tapasztalatom alapján elláttam egy jó tanáccsal: "ne higgy a specifikációnak. Azt úgyis a marketingesek írták"
"A kinézet még kevesebbet mond egy hangszóróról mint a specifikáció." Egyik sem számít a valódi hangminőség szempontjából, viszont nem a specifikációt fogod nézni a szobádban az elkövetkezendő 3 évben hanem a kinézetet.
Szerintem teljesen normális dolog ha az ember kiválasztja azokat a hangszórókat amiket megengedhet magának, és ami nem tetszik külsőre azt elveti mint opciót. A fennmaradó lehetőségeket pedig meghallgatja élőben és dönt.
Én személy szerint, ha utánam hajítanák sem fogadnék el egy KRK hangszórót mert rusnyának tartom és mivel nem munkához kell, úgymond kikapcsolódáshoz használom, igenis számít a külső. Nyilván van kivétel is, mert a Genelec 8020 sem a dizájnok ékköve de cserébe páratlan hangminőséget biztosít. Aki viszont 200k ért vesz cuccot már nem biztos, hogy a külsőre megy vagy utánajár annyira, hogy tisztában van az erőviszonyokkal.
Ez és egyébként minden hozzászólás a fórumon személyes vélemény. Szíved joga ha nem értesz vele egyet.
-
Zoli133
addikt
"Nem néz ki rosszul a Klipsch Promedia 2.1 és a specifikációja is kecsegtető." majd " A másik pedig, hogy ne higgy a specifikációnak. Azt úgyis a marketingesek írták"
Ez csak nekem ellentmondásos egymás után?Illetve: "Ár és kinézet alapján" a kinézet még kevesebbet mond egy hangszórók mint a specifikáció.
-
zoldy
tag
válasz
monguz82 #20705 üzenetére
Hello!
Ajánlom figyelmedbe a lap tetején található összefoglalót. Itt a legtöbb kérdésedre megtalálod a választ. Egyre biztosan nem, hogy melyiket hangszórót válaszd. Ezt csak te és csak meghallgatás után tudod érdemben eldönteni. Érdemes elolvasni az összefoglalón belül található cikket is. Sokat fog segíteni.
(#20706) YellowFlash: Nem néz ki rosszul a Klipsch Promedia 2.1 és a specifikációja is kecsegtető. Ha elfogadsz két jó tanácsot: Neked is ajánlom figyelmedbe az összefoglalóban található "Egy jó sztereót ajánlunk a 2.1-es rendszerek helyett." link alatt lapuló cikket. Főleg ha "A cél nem dobhártyarepesztő basszus megtalálása, de szépet üssön a drága" A másik pedig, hogy ne higgy a specifikációnak. Azt úgyis a marketingesek írták, nem a mérnökök. Ár és kinézet alapján szűkítsd le a kört otthon majd látogass el egy üzletbe és hallgasd meg, hasonlítsd össze az esélyeseket. Megéri ennyit utánajárni, hidd el.
-
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok!
2.1-es hangfalat keresek, kb 30-40E Ft között/körül. Fontos lenne, hogy a fejhallgatómat is rátudjam kötni, sokat használom így a fejest. Zenei téren szó szerint mindent hallgatok, de legtöbbször elektronikus, rap, hip-hop, g-funk stílusú zenék szólnak. A cél nem dobhártyarepesztő basszus megtalálása, de szépet üssön a drága.
Nézegettem már a hangszórókat, és megakadt a szemem a Klipsch Promedia 2.1-en.
Bár úgy láttam, hogy itthon nem forgalmazzák (de cáfoljatok rám, ha tévednék) Milyen véleményen vagytok róla? Megéri az árát? A 30-40E Ft-os ársávban, van nála jobb 2.1-es hangfal?
Ha már itt elkezdtem a mondandómat, hátha tudtok erre is választ adni. A szebb hang elérése érdekében elég lenne egy Asus Xonar DG, vagy érdemes lenne beszerezni egy Asus Xonar DX-et? Van annyival "szebb hangja" a DX-nek, hogy megérje a különbözetet?
Veri dánke sőn!
-
monguz82
tag
Üdv!
Aktív 2.0 hangfal beszerzésén töröm a fejem 50-60k JMF értékben.
95%-ban zenehallgatás lenne a cél PC-ről egy Auzentech X-Fi Bravura segítségével.
A zenei vonal főleg elektronikus (dnb, progressive house), kisebb mértékben rock és szimfonikus.
A forrás túlnyomó részt flac, wav, magasabb bitrátájú mp3.
A cél a kiegyensúlyozott hangzás. Azt nem akarom, hogy a mélyek kiüssenek a székből, viszont egészséges mennyiségben legyenek jelen.
Tudnátok esetleg ajánlani valamit, egyáltalán megvalósítható ekkora összegből valami értelmes?Előre is köszönöm.
-
zoldy
tag
válasz
Degeczi #20703 üzenetére
Bocs, ezek szerint rosszul tudtam.
Egyébként köszi az állvány/garancia tanácsokat. Nem áll szándékomban eladni 3 éven belül és azért ezek a cuccok annyira nem gyönge kivitelek...ugyanakkor nagy biztonságot jelent a garancia, állványt meg hegeszthetek magamnak ha annyira fontos. Szóval még nem döntöttem el végül melyik lesz de a garancia az esélyes.
-
Degeczi
nagyúr
Nem: az erősítőt terheli jobban az alacsonyabb impedanciájú hangszóró - hiszen emiatt nagyobb áram folyik a végfokon, és az jobban melegszik
Végfokfüggő, melyik mennyire bírja, de alacsonyabb hangerőn általában nincs nagy jelentősége
(és hogy még szebb legyen, érdemes megnézni egy-egy hangdoboz frekvencia-impedancia görbéjét: hatalmas hullámhegyek és völgyek, csak nagyritkán van a névleges érték közelében... szóval ez nem olyan egyszerű, mint egy egyenáramú ellenállás)
-
zoldy
tag
válasz
#94373120 #20697 üzenetére
Igen... Ez alatt az ár alatt sem vagyok biztos benne, hogy a 2.1 minden esetben jobban szól egy 2.0-nál. Ez felett viszont szinte biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban járna egy 2.0-val. A legtöbb 2.1 egyébként tipikusan ezekkel a gondokkal küzd amiket leírtál. /tisztelet a kivételnek/ A probléma az, hogy neki mindenképp Edifier kell. Namost lefelé inkább nem mennék, felfelé meg van még 530 meg 730. Ezek ár-érték arányban bőven nem hozzák a szintet. Az 730 árából már veszel egy Mackie mr6-ot. A kettő minősége össze sem hasonlítható. Ezért írtam az s330-t. De teljesen igazad van.
-
törölt tag
Ebben a tesztben azért nem csak jókat olvashatsz róla:
"The subwoofer has an irritating tendency to sound washed-out as soon as you make it work a little."
"The two satellites also perform as we'd expect: the tweeters do their job, but speakers that don't even measure 5 cm can't work wonders in the mid-range where things get a little confused."Sajnos még ebben az árkategóriában sem lehet jó 2.1 rendszert kapni.
-
zoldy
tag
válasz
YellowFlash #20693 üzenetére
Szerintem az S330D az amire 2.1 ként még lehet pénzt szánni efelett az árszint felett én mindenképp 2.0- t vennek. /Ez mondjuk így nem igaz mert alatta is de te 2.1- et akarsz ugyhogy nem győzködlek./ Eddig csak pozitívat hallottam rola ha mindenképp Edifiert és ezen belül 2.1-et szeretnél akkor ezt tudom ajánlani.
-
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok!
Az Edifiernek melyik a legjobb 2.1-es ár/érték arányú böfögője?
-
zoldy
tag
válasz
BMWFan #20687 üzenetére
Hello! Biztosan van különbség, nincs két egyforma hangfal(pár). Ami viszont döntő lehet a te esetedben, hogy a Genius SP-HF 1255A-t már nem forgalmazzák de minden esetre kifutott termék. Mivel egy a cég és nagyon hasonló paraméterekkel rendelkeznek én arra tippelnék, hogy a Genius SP-HF1250B az utóda az előbbinek.
-
foosballfun
tag
Az Edifieret nem áll szándékomban eladni, maradnak a PC mellett az asztalomon, a Yamaha pedig megy a TV mellé. Bár most ahogy hallgatom, lehet nem fog tetszeni majd a "régi" (összehasonlítani még nem tudtam, hétvégén mindenképp szakítok rá időt)
B1T3: Igen, mindenféleképpen meg kell hallgatni ezeket a dobozokat, mielőtt belevágna az ember. A KRK-nak már legalább hallottam a hangját, lehet Neked pont az jön majd be, szóval hajrá!
zoldy: A HS8 jobban tetszett mint a 7-es (nekem legalábbis), de ha nem a mélyet kerestem volna benne, akkor nem biztos hogy a Yamahát választom, de mindenképp hallgasd még meg a Mackie előtt.
Ja és köszönöm mindenkinek!
-
BMWFan
senior tag
Sziasztok! Hangszórót szeretnék venni,van már a családban egy 1255A,ami szerintem nagyon jó. Én egy 1250B-t néztem ki. Van különbség a 1250B és 1255A között?
-
dudika10
veterán
20k helyett 15-ért kapod így az állványt, de cserébe lemondasz 2 év garanciáról?
Egyértelmű, hogy a plusz garancia, és nem feltétlenül azért, mert tönkremenne, de ha 2 év múlva úgy döntesz, hogy lecserélnéd, akkor a használt piacon az az 1 év garancia az értékén sokat dob.És még mindig vehetsz utólag egy állványt.
-
NY_A
őstag
Köszönöm a hozzászólásokat.
Üdv
Attila -
zoldy
tag
válasz
schawo #20673 üzenetére
Meg szeretném védeni magam! Eszemben sem volt lesajnálni nyakoati-t vagy bárkit aki ebben az árban és kategóriában keres. Miért is tenném? Ha erre van szüksége nehogy már én jobban tudjam nála. zsocy megértette a mondandómat. 2.1-et kérdezett kimondottan. Én erre reagáltam és nem butaságot. Valóban jobban járna 2.0-val, ezt említhettem volna, igazatok van. De mert nem ajánlottam egyből azonos árkategóriában 2.0-t ne kövezzetek már meg azonnal...
-
okezsoke
tag
Sziasztok!
Szóval ez félig ide tartozik, félig a HiFi-re.
Volt egyszer egy Logitech Z-2300-am, ami sajnos tönkrement. Legalábbis a szatellitek nem szólnak.
(amúgy ha valaki ismer olyat, aki 1: ad érte pénzt, 2 esetleg meg tudja javítani, akkor örülnék neki.Valami hasonlót szeretnél teljesítményben. Minőségben persze lehet jobb is akár.
Van egy régi teszt a logouton, ahol megtetszett a
Swans D1080MKII
Nem tudom gyártják-e még ezt, vagy van új, de szimpatikus.Aztán valahol összehasonlították a HarmanKardon SoundSticks III-mal.
Most meg látom itt ez a Macki MR5 a menő. Bár ez más kategória, mert ha jól látom 1 db kerül 50 ezerbe.
Én inkább maradnék a 30-60 sávban, ami a hangfalakat illeti.
Plusz info, hogy van egy Harman/Kardon HK620 erősítőm, ezért még a passzív monitorok is játszanak. Ez ugye a Hifi topik lenne, de úgy látom elég jó rálátásotok van itt a dolgokra.
Hallgatok mindenfélét, komoly, jazz, rock stb. .
Rendes hangkártyám az nincs még, de ha jól sejtem másik topik.Előre is köszi a segítséget.
-
sesshou
senior tag
Kispesten a KÖKI környékén nem tud valaki finom elektronikai boltot? Keresgéltem de eddig semmi siker. Víz és gáz szerelvény boltot már találtam dögivel de ott nem olyan csatlakozókat árulnak amilyenre nekem szükségem van.
Vagy esetleg 3-as metró megállóinak közvetlen közelében? -
-
zoldy
tag
válasz
foosballfun #20668 üzenetére
Grat, HS8 hangja nekem is tetszett a 7-et viszont még nem hallottam de így ajánlásra mindenképp változtatni fogok ezen az állapoton.
(#20667) dudika10: Ezek szerint hiba volt de én abból indultam ki, hogy ebben az árkategóriában 2.1 és 2.1 között az eltérés korántsem /lehet/ akkora mint egy BX5 és egy MR5 között. Nyilvánvaló, hogy nem egyformák csak az eddig általam hallgatott /ebbe az (ár)kategóriába tartozó/ rendszerek között nem véltem égbekiáltóan nagy különbségeket felfedezni. Mindennek ellenére biztosan nem véletlenül írtad a fentieket ha van ellenkező esetről személyes tapasztalatod én kíváncsi vagyok rá. Ki tudja akár még tanulhatok is belőle.
-
B1T3
addikt
válasz
Sok boldogságot hozzá!
Én egyelőre a KRK hangfalaival szimpatizálok leginkább az elülső reflex nyílás miatt, de akkor vonok le majd messzemenő következtetéseket, ha egymás mellett is meghallgattam mindet.
-
zsocy
őstag
válasz
Gratula az új szerzeményhez! Érdekes, hogy az eddigi hallgatózók akik leírták a tapasztalataikat mind a Yamahákat hallották rosszabnak, de épp ebből is látszik hogy nincs favorit, mindenkinek más jön be. Meg kell hallgatni mindent vásárlás előtt, nincs mese.
Amúgy az Edifier eladó? Engem érdekelne, ha eladod írj egy árat privátban
-
foosballfun
tag
Sziasztok!
Hétvégén elutaztam Budapestre, és elnéztem a Friendlyhouse-ba. Az itt tapasztaltakat írnám le most.
AMDFan hívta fel a figyelmem az M-Audio BX8-ra, mivel erőteljes basszusra vágytam, amit az Edifier r1600 nem igazán adott meg nekem.
A boltban az eladó készségesen segített mindenben. Meghallgattam majd az összes hangfalat, amit az összefoglalóban ajánlanak, kezdve az 5 colosokkal, majd méretben mentünk fel, egészen 8-ig. Sajnos a BX8-at nem tudtam meghallgatni, mivel az nem volt kirakva, de a BX5 elég hamar leszerepelt nálam. Nem igazán éreztem jobbnak az Edifiernél (ne kövezzetek meg ezért) A legjobban az 5 colosak közül a Mackie MR5 MK3 tetszett. Szép mélyei is voltak, de valahogy még nem volt az igazi, ezért jöttek méretben az "egyel" nagyobbak. Itt a KRK Rokit 6 szerepelt le legelőször. Nagyon doboz hangúnak tűnt számomra. Az eladó itt elővett egy Yamaha HS7-est is, aminek a hangja nagyon tetszett. Talán kevesebb a közép mint a Mackie MR6-nál, de nagyon szépek a mélyei. Majd jöttek a 8 colosak. Itt megint csak egy Yamaha tetszett a legjobban (HS8). Ennek már tényleg olyan basszusa volt, ami szó szerint beledöngölt a kanapéba, pont olyan amit kerestem, viszont az ára már igencsak átlépte a maximális keretet. Így végül hosszas hallgatás és gondolkodás után a Yamaha HS7-re esett a választásom, amit 110 ezer forint ellenében kb. 1 órája tátott szájjal hallgatok, remélem még nagyon-nagyon hosszú ideig.
Egy kicsit féltem a Yamahától, mivel nem tudtam róla semmit, viszont nekem tényleg nagyon tetszett a hangja, így - legalábbis egy meghallgatás erejéig - ajánlom mindenki figyelmébe.
Annyit még megjegyeznék, hogy pendriveon vittem pár általam összeválogatott zenét, amit sajnos nem tudtak ott lejátszani, valószínűleg az NTFS partíció miatt, erre figyeljen mindenki ha esetleg itt szeretne hallgatózni. De nem volt semmi gond, a zenei repertoár igen nagy.
Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a segítő hozzászólásait amivel eljutottam idáig. -
NY_A
őstag
Sziasztok.
15 ezerig milyen 2.1-es hangcuccot ajánlanátok? A Logitech Z323-ról mi a véleményetek? Nézegettem még a Genius SW 1250-est is.
-
Agyzuzo
addikt
Nem úgy rezeg, csak hozzáér a combom az asztal lapjához és érzem.
Adnak tapadó szivacskákat, ragasztottam mindkettő alá 9-et.
Egyébként nagyon minimális alapzaja van a kicsikének, egy néhány decibeles "ssssssss", gyakorlatilag csak akkor hallom, ha odateszem a fülem. A hifimé jóval hangosabb.
-
törölt tag
válasz
HUAFBANDITA #20659 üzenetére
Én is nézegettem, és arra a következtetésre jutottam, hogy ár-érték arányban külföldről jobbat rendelhetek: [link] vagy [link]
@ (#20660) truebaba8:
Többen írtuk már, hogy a passzív hangfalakkal kapcsolatos kérdések a Hi-Fi fórumba tartoznak. Ott hamarabb kapsz választ. -
zoldy
tag
válasz
HUAFBANDITA #20659 üzenetére
-
truebaba8
tag
hello, hogy on is legyek, es meggyoztetek, h vegyek inkabb 2.0 hangfalat kulon es egy erositot hozza (az erositot majd hasznaltan veszem olcsoert, gondolom 20-ert eleg jokat lehet kapni, es foleg a hangfal a lenyeg)
Ha mely orgona hallgatasra vennek hangfalat, mi az a minimalis also frekvencia, amit tudnia kellene a hangfalnak? (max 30-40e forint van ra)
a skytech hangfalai mennyire jok erre a celra?
http://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/skytec/shft60-p209195090/vagy ez a Beng LB 776 ?
www.arukereso.hu/hangfal-c3161/beng/lb-776-p177421823/illetve meg egy utolso
System Fidelity SF-3050 Hangfal
www.arukereso.hu/hangfal-c3161/beng/lb-776-p177421823/nincs lehetosegem kiprobalni a hangfalakat, megrendelem es kesz.
Ezert is kerem a segitsegeteket.
koszi elore is
-
HUAFBANDITA
tag
Sziasztok!
RCA összekötő kábelt szeretnék venni értelmes határokon belül, jó ár/érték mutatóval! Bocs, hogy ide írok de tuti sokan használtok ilyet, és kellene egy jó tipp
-
truebaba8
tag
válasz
Zoluska #20629 üzenetére
"az infláció pont ezt fejezi ki, bele van számolva a rezsi, az élelem és a többi"
wrong.. az inflacio egy atlag ertek.rengeteg dolog az atlagos inflaciotol jelentosen eltert.. Volt ami tobb volt ami kevesebb.
Kijelenthetjuk, hogy a nyersanyagok, energiahordozok, es szolgaltatasok real ertekben joval olcsobbak voltak 1990-ben mint ma. A commodore 64, meg az XT pc meg joval dragabb :-)
4 havi fizetesert vettem egy jawa 350 twin sportot.. ma 4x120 ezeret milyen uj nagymotort kapsz?
ma mennyi mesterseges inflacio is van? 0.4 % van vasarloero? nincs.
Regen mennyi inflacio is volt? ugy emlekszem jo magas.de lenyegtelen mi volt mi nem volt, inkabb az erdekelne a legolcsobb legjobb audio rendszer orgona hallgatasra (tehat foleg mely-re)
-
Milán13
tag
Sziasztok!
Több értékes tanácsot kaptam, azonban bejött még egy versenyző a képbe.
Audioengine A5+ vs. Presonus Eris 5
Jazz+pop zenét hallgatok, 1,5-2,5 méterről.
Melyik lenne a jobb választás? Van más alternatíva?
(DACnál kettőre szűkítettem HRT musicstreamer USB DAC, Audioengine D1)
DACról van véleményetek?
Köszi a választ, és bocs még egyszer, hogy hasonlóakat kérdezek, de azt a 150-200e Ft-ot a legértelmesebben szeretném elkölteni.Üdv, Milán
-
zoldy
tag
A fentiek kapcsán viszont felmerült egy kérdés... Mi van akkor, ha a legritkább esetben ülök asztalnál zenehallgatás közben? Általában ágyban ülve használom a laptopom, vagy éjjeli szekrényen van és ott megy a film stb. Ilyenkor hogyan változik a helyzet? Állvánnyal fejmagasságban elhelyezett hangszórók az ágy végében vagy mi?
(#20647) schawo: Az biztos, hogy újrahallgatom az összes zenémet!
-
válasz
Agyzuzo #20653 üzenetére
Tegyél a Mackie alá szivacskorongot, vagy leválasztólapot [link].
Miért kéne felcsavarni a Mackiet 40%-ra?
Kicsit mehetnének még messzebb. A képen láthatóan van még helyed a szélek felé, rakd kijjebb, nyugodtan.
Most nézem, hogy a Mackie hátsó szuszogós. Mondjuk ez ritka nagy szívás. Nem is értem, hogy gondolták ezt monitorban.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
schawo #20652 üzenetére
Akkor lehet csak engem zavar, így pár nap használat után én azt mondom ha ennél nagyobb lenne, az sok lenne. Gyakorlatilag 40-50 centire van a membrán a fejemtől és pont elég. Sőt, úgy lenne az igazi, ha állványon lenne az asztal két oldalán, csak azt jelenleg nem tudom megoldani:
Kb. ugyanaz a hatás ha a kis Mackie-ket felcsavarom 40%-ra, mintha megküldeném a HiFi-t a kanapéról. Ami még engem zavar, hogy a mély hangok igencsak érezhetők az asztal lapjában (pedig baromi tömör és vastag), ez a nagyobb Mackie-nél még hangsúlyosabb lenne. És érezhetően igényelnék még ezek a kicsit is a nagyobb távolságot, bár így is szép terük van.
-
B1T3
addikt
válasz
HUAFBANDITA #20649 üzenetére
A 25 ezres Edifier R1600T Plus síri csendben van, ha nem szól semmi rajta, szóval annak a kritériumnak a megszabása nem olyan irreális 40-50 ezer Ft között.
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
Intelligencs #20643 üzenetére
Nézd meg mennyi hely van az asztalodon, és 2.0-ban kezdj el gondolkodni! Nézelődtem, de 2.1-ben azoknak a feltételeknek, amit Te felállítottál nincs megfelelő ennyi pénzért! A zúgás/búgás ingerküszöbödet is eléggé nehéz ebben a kategóriában teljesíteni. Szerintem vegyél egy középkategóriás fejhallgatót!
-
válasz
truebaba8 #20645 üzenetére
A Behringertől ne várj igazi mélyeket, nem egy orgona megszólaltatása a fő erőssége. Inkább gondolkodj használt komponens rendszerben. 50ezerért már össze lehet szedni egy használható erősítő + egy hallgatható álló hangfal párost. A magas és középmagas nem lesz olyan jó, mint amit ezektől kaphatnál, de összességében elégedettebb leszel. Ajánlom figyelmedbe a hifi topikot: [link]
(#20644) zoldy
Pont egy százassal több mint mikor elkezdtem olvasni a fórumot.
Ez van, de legalább elégedett leszel6.5" alatt mindennek doboz hangja van
Attól függ, mit hívunk doboz hangnak. Mindenkinek mást jelent ez a kifejezés. Én pl. nem az alsó mély tartomány hiányát, hanem a mélyközép torzítását érzem dobozhangnak, és ez viszont független a colloktól. Nem véletlenül nem is használatos ez a kifejezés a hang leírására, mert valójában nagyon sok minden okozhatja a jelenséget. -
zoldy
tag
válasz
Intelligencs #20643 üzenetére
Igen, egy 2.0 elég mélyet tud adni ilyen kis teljesítménynél. Nem a W de még csak nem is a freki átvitel számít. A 2.1 rendszerek túldominálnak a basszussal /ha erre szeretnéd akkor mindenképp 2.1/ viszont elnyomják az egyébként is gyenge közepet és a magasat. Egyetlen előnye, hogy az elmosott mélyek elterelik a figyelmed a rettenet dobozhangról amit az egész rendszer produkál. Ezek a dobozhangok természetesen 2.0-nál is megvannak egy bizonyos szintig - a hitspece-es eladó szerint 6.5" alatt mindennek doboz hangja van még a Genelec 6010-nek is,
én ezt kicsit másképp érzem de tény hogy a 2.0 még így is szebben szól az esetek nagy többségében mint a 2.1 (azonos árkategóriában). Egyébként pedig a FC3, és a Battlefield sem csak mélyekből áll. Amennyire dörögnie kell a fegyvernek az 2.0-n is fog csak mellé hallod a részleteket ami mondjuk multiban nem árt.
-
zoldy
tag
válasz
Intelligencs #20638 üzenetére
Hello!
Bluechippel személyes tapasztalatom nincs és ez nem véletlen. Én is érdeklődtem egy időben Edifier termékek iránt és szintén beleakadtam a boltba. Utánanéztem, telefonáltam a dolgoknak. Az Edifier hivatalos magyar beszállítója a BaSys Magyarország Kft. így hivatalos gyári garanciát is csak ők vagy az ő partnercégei tudnak adni. A Bluechip pont nem az. Valószínűleg ők is külföldről rendelik / ahogy te is megtehetnéd / csak egy kövér felárért megspórolják neked a rendelés nehézségeit. Ők is adnak garanciát a termékekre csakhogy a hivatalos 1 éves Edifier cseregarancia helyett... náluk levásárolhatod a termék árát. ( Jó mi? ) A BaSys -t megtalálod az Edifier hivatalos honlapján a disztribútorok között. Ott találsz elérhetőségeket is. Én felhívtam őket és annak ellenére, hogy nagyker adnak árajánlatot. Abszolút megéri szerintem. Az én sztorim esetében először pont egy C2XD-t ajánlgattak nagyon és az volt raktáron is. /kb fél éve/ Árkülönbség kérdése biztosan felcsigázta a fantáziádat. A legutóbbi árajánlat egy S330D volt 37.000Ft ért. Hátránya, hogy mivel nagyker húzódik a dolog. Ami nekem kellett nem volt raktáron, Kínából a hajó meg 8 hét alatt ér ide merthogy a Holland raktárral még nem állnak kapcsolatban. (Azért ők is jól meg vannak szervezve.) Lényeg, hogy mindenképp érdemes felhívnod őket ha Edifier termékre vágysz. De persze rajtad áll.
Szerkesztés: Egyébként egy jó tanács; Ha nem vagy vájtfülű azonnal vedd meg amit kinéztél és ne olvasd ezt a fórumot. Én is 2.1-es Edifiert szerettem volna alapból de pár hónap olvasgatás után egy Mackie mr6 mk3 lett a választás /ha minden jól megy jövő héten meg is veszem/ ez így kb 130k lesz. Pont egy százassal több mint mikor elkezdtem olvasni a fórumot. A probléma, hogy mást már el sem tudnék képzelni.
-
Nem tudom, hogy egy 2.0 rendszer tud-e elég mélyet adni ilyen kis teljesítménynél?
Zenehallgatásra van 2.0-s rendszerem, egy felújított Preludium hangfalpár, az a TV mellett van, meg ott az erősítőm, ha filmet nézek vagy zenét hallgatok. Most viszont a számítógép mellé szeretnék hangszórót, ami fizikailag máshol van. Nincs is túl sok helyem, az ilyen kisebb méretű hangszórók férnek el rendesen az asztalon. Meg itt inkább csak gépezés közbeni zenehallgatás lenne, tehát nem audiófil célú. Néha egy kis filmnézés, Far Cry 3 meg Battlefield közben dörögjön a gépfegyver. És jó legyen a fejhallgató erősítő része, mert esténként sajnos csak azt tudom használni, mert alszik a gyerek.
HUAFBANDITA: Legyen mondjuk annyi a keret, amennyibe ez az Edifier kerülne, 43e Ft. De nyilván minél kevesebb, annál boldogabb vagyok. Te mit használsz?
-
zsocy
őstag
válasz
HUAFBANDITA #20640 üzenetére
Miért, amit linkelt az ajánlott? Annál a 2.1 cuccnál csak jobb lehet akár ez a kettő is, vagy nem?
A linkelt szett árát is néztem, nem csak a szárnyaló vágyaimat...
Amúgy az alapzaj sokban függ a forrástól is, nem? Zajos forrásra köthetsz Genelec-et is, az is zúgni fog.
-
zsocy
őstag
válasz
Intelligencs #20638 üzenetére
Szerintem a Bluechippel nincs különösebb baj, vehetsz ott amit akarsz, olyan bolt mint bármelyik.
Viszont a topikban tett eddigi olvasmányaim alapján a linkelt hangfalakat nem ajánlom, 43 ezerért már egész jó sztereó szettet kapsz és marad is pénzed (Modecom shf-80u vagy 120u, akár a kicsi Genius 1250b is sokkal olcsóbban), vagy picit többért belefér egy alapszintű studiós monitor hangfal mint a fentebb linkelt Behringer MS40 esetleg M-Audio BX5.
De mindjárt jönnek a szakik és elmondják a tutit
-
Kinéztem az Edifier C2XD-t. Azért ezt, mert az Edifier-kről jókat olvastam, ezen meg van optikai bemenet, és akkor végre nem kéne szenvedni a kábelekkel. Asus Xonar D1 a hangkártyám. Viszont nézem, hogy ezt szinte sehol sem lehet kapni, csak valami Bluechipnél, amiről életemben nem hallottam. Tavaly leveleztem a PC Gear-es csókával, szimpatikus volt, de akkor még nem volt neki ez a modell. Mostanra meg felszívódott a PC Gear, mintha sohasem létezett volna.
Mit tudtok nekem mondani, megvegyem a Bluchipnél ezt a cuccot? Esetleg mit ajánlanátok helyette? 2.1-est szeretnék, gép mellé, legyen rajta fejhallgató kimenet, és ami a legfontosabb, ne legyen alapzaja, zúgása, mert attól sikítófrászt kapok. Anno egy Creative hulladékot amiatt kellett visszavinnem a boltba. Most egy 5.1-es Altec Lansing van, de ez már vagy 10 éves, meg nem is kell nekem már ide 5.1-es, ezt el fogom ajándékozni rokonnak.
Korábban vettem faternak Logitech Z323-ast, attól nem vagyok elájulva.
-
truebaba8
tag
válasz
AMDFan #20632 üzenetére
nem ertek veled egyet, de nem erdekes, ne vitatkozzunk.
"Szóval manapság inkább a probléma az, hogy sokkal több irányba költünk sokkal több dologra"
ebben viszont teljesen egyetertek veled! Mivel ez a megemelkedett onzosegunkbol ered.En husra koltok hetvegente, (marhahust mar nem ettem 2 eve, szal desznyo az irany inkabb, mivel a szarnyas hus az nem hus :-) )
Nalam az okostelefon azt jelenti, hogy olyanokos, hogy 2 hetente kell csak tolteni. ilyenem van.En ezeken a filozofiai korokon tul vagyok, mar a korom miatt is joval, szoval..
ami miatt beirtam a forumra, es igazabol eleg keves konkret/aktualis segitseget kaptam (tisztelet a kiveteleknek) , szoval segitsetek valami nagyon jo hangfalat(vagy komplett megoldast) talalni 50e ft-ig, amin gigout orgonajat lehetne elvezni jo nagy basszussal
koszonom elore is, ha tud valaki nekem segiteni!
-
kefe13
tag
válasz
AMDFan #20632 üzenetére
Éppen ezt akartam mondani, köszi. A lényeg hogy egy átlag fizut vagy másfelet beruházni egy rendszerbe nem összeg ahoz képest amit nyújt és nyújtani fog. Ez a rádió ~57 ben 1650,-Ft volt. Mai napig szép állapotnak örvent, köszöni jól van, lehet számolgatni.
Érdekességnek.(De szerintem el kellene költöznünk mielőtt nagyon meg orrolnak ránk
-
AMDFan
addikt
válasz
truebaba8 #20628 üzenetére
Én egyetértek azzal, hogy annak idején többet lehetett félretenni reálértékben, de nézd meg hogy a mai ember mennyivel több szolgáltatást vesz igénybe mint annak idején. Mobiltelefon mindenkinek, internet, kábeltévé. Plusz sokkal többet költünk apró gyorsan amortizálódó kütyükre, elektronikai cikkekre. Fényképező, okosteló, mp3 lejátszó memóriakártyák, pendriveok, számtech kiegészítők. Ezek anno mind nem voltak. A ladát meg a trabantot az utca végén szerelte a pisti gombokért, tévéből meg volt a mtv. Szóval manapság inkább a probléma az, hogy sokkal több irányba költünk sokkal több dologra. Aki akar és fontos neki az, hogy jó hifije legyen, ma sem probléma félretenni ennek az árát.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden oké a gazdasággal, csak szerintem nem reális amit írsz.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ha volt is néhány kivétel, összességében hasonlóak az arányok, csak az idő szépíti meg az akkori helyzetet...
pl. a taxisblokád 1990-ben az 50 Ft fölé ugrott üzemanyagárak miatt tört ki: ott még el sem értük a 10x szorzót, az tehát jóval drágább volt az akkori keresetekhez viszonyítva
az pedig közismert, h pont a műszaki cuccok ára jócskán csökkent azóta, leginkább valszeg az olcsóbb gyártás miatt, és persze a piaci verseny is összehasonlíthatatlan az egykori, alig néhány vállalattal/kereskedővel
-
Zoluska
tag
válasz
Elnézést, hogy beleugatok, de tudtommal az infláció pont ezt fejezi ki, bele van számolva a rezsi, az élelem és a többi, tehát a pénz értékének valós csökkenését fejezi ki egy átlagos háztartás esetén. Megjegyzem, 20-30 év alatt rengeteget veszít az ember az emlékeiből, ami megmarad, az pedig sokat tud torzulni.
-
truebaba8
tag
válasz
schawo #20621 üzenetére
"Kétféleképpen is bizonyítottam, hogy a 10 ezer 120ezernek felelt meg"
Es mindketto hibas is, mivel nem "valos" real ertekben szamitottad.
Akkoriban a 10000e ft-os fizetesbol nem fizettel el 5e-t rezsire, az elelem, szolgalttasok aranyaiban nezve olcsobbak voltak, azaz felre tudtal rakni belole, akar hangfalra is.most nezd meg 120-bol mit raksz felre.
-
Qru
MODERÁTOR
Ha offoltok legalább tegyétek offba...
-
Cheesy
őstag
válasz
CoolBoy323 #20600 üzenetére
Szerintem a körvonala látszódni fog, mert sokáig volt abban az állapotban.
-
válasz
truebaba8 #20618 üzenetére
Kétféleképpen is bizonyítottam, hogy a 10 ezer 120ezernek felelt meg, nem értem, hogy lehet hasraütésszerűen vitatkozni tényekkel.
37 vagyok, úgyhogy pontosan tudom, hogy a 10000 forint egy vagyon volt. Anyám tanárként keresett 7-8000 forintot 89-90ben.
És a kis Preludium távol volt a fantasztikustól. Ma 120ért jobb hangminőséget kapsz. Éljen a Kínai Népi Demokratikus Köztársaság!
[ Módosította: Qru ]
-
truebaba8
tag
hello, koszi a segito hozzaszolast, megnezem amiket irtal, hatha jo lesz nekem is valamelyik
en 1x kijottem meg a matyas templombol is (valami francia orgona est volt) mert nem volt eleg a basszus :-)
nem vagyok erzekeny fulu, sot sajnos 16khz folott mar nem is hallok, de szeretnek nagy hangerovel es mely hanggal egy ilyet meghallgatni otthon>
http://www.youtube.com/watch?v=2_24pDt2x-M
udv> T
-
válasz
truebaba8 #20614 üzenetére
Csak a miheztartás végett: 1990-ben a legnagyobb (35 literes) Preludium 20ezer pénz volt a hifimagazin szerint. Az az MKB inflációs kalkulátorával 240ezer forintra jön ki.
A nettó átlagbér 1990-ben 13 000 forint volt. 2013-ban 147 000. Ez alapján is 230ezer forintnak felel meg az ára.
[ Módosította: Qru ]
-
JoinR
őstag
válasz
truebaba8 #20614 üzenetére
Hát bár én még nem nagyon éltem akkor, fateromtól mindig hallom, hogy micsoda vagyonok voltak a hangcuccok régen, és bár lehet hogy tartósak voltak, a mai színvonalhoz képest azért hagytak kívánnivalót maguk után, főleg azok amik a vaskapun innen voltak terítve.
Felhasználói szinten 30-40k-ból kényelmesen tudsz venni hangfalat, ami azért nem fog szarul szólni. Régen se volt mindenki audiofil, most se az. Én simán elvagyok a 25k-s R1600-zal, meg Prodigy HD2-vel. Van mellé egy SRH-440 fejes, de összesen akkor is megvagyok 80k-ból. -
truebaba8
tag
válasz
kefe13 #20612 üzenetére
hello, ha az en hozzaszolasomra reagaltal.
"De most komolyan, egy napi fizetésért szeretne valaha hosszú távon.."
napi brutto 11200ftami miatt irtam, es felhaborodtam, hogy regebben amikor meg volt Videoton vagy Orion (magyar) akkor az atlag proli ember meg tudta venni a jobb minosegu audio cuccokat is (preludium hangfalak,stb..)
most meg nincs semmi neki, marad a 100e ft feletti sav.
bocs,
udv> T
-
kefe13
tag
De most komolyan, egy napi fizetésért szeretne valaha hosszú távon hallgatható hangú, esetleg 10-20-30 évet kiszolgáló rendszert venni, vicceltek ugye ? Majd' egy havi átlagfizu, ennyi. Vagy marad a génius és társai. Bár nekem most egy DX ről rendelt yamaha csipped digi végfok dolgoztat egy passzívvá alakított genius 500 as dobozkát, meglepő zeneiséggel
Bár a pincébe nem megy le, de élvezhető hangja van
-
zoldy
tag
válasz
truebaba8 #20608 üzenetére
Hello!
Szerintem olvasd el az összefoglalót... Van azért egy-két darab ami 50k alatt van és teszi a dolgát. Csak annyi a dolgod, hogy kiválasztod az árkategóriát, elfelejted a gyártói specifikációt, elmész a boltba és meghallgatod őket. Amelyik tetszik, hazaviszed. Nem bonyolult.
(#20610) CoolBoy323: Fogalmam sincs! Te hívtad fel rá a figyelmemet, hogy B-s.
Vesd össze a specifikációikat. Biztosan fenn vannak valahol.
-
zoldy
tag
válasz
-
truebaba8
tag
válasz
kefe13 #20606 üzenetére
Szia, ne viccelj, csorokent, megvolt a preludium nekunk, meg valami jo kis erosito hozza.
nyaranta kukoricat egyeltunk Baja mellett, volt nyulunk, semmi mas penzunk nem volt, es megis meg tudtuk vennimostmeg pont ezaz, h 100e alatt nem lehet szinte semmit sem venni..
megnezem majd, amiket irtal, koszi
-
kefe13
tag
válasz
truebaba8 #20605 üzenetére
Régen sem volt olcsó szerintem, ma kb legalja ha újat akar az ember Tannoy Mercury V1i 55e (sőt Polkaudio TSx 110B 50e) + Cambridge Audio Topaz AM 10 63 e ért. Néha ki lehet fogni akciókat itt ott, én 6 éve marantz pm4400 42 ért hoztam el hifibarlangból. 110 ből szerintem egészen jó hangot adna, meg is kéne hallgatózni, egész vállalható ár
-
truebaba8
tag
hello,
preludium minosegu/hasonlo hangfal es valami olcso erosito parosra tud valaki linket irni?
(az eredeti preludiumokat mivel mar szetbomlik a gumi benne nem erdemes megvenni.)regen tok olcso volt az erosites _real_ 50-100W-ig es minosegi is volt..
Miert kell 100ezreket manapsag fizetni ezért?
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani kis méretű passzív hangfalpárt, max 15eFt-ot szánnék rá.
kis méretet valahogy úgy gondoltam 20cmx15cmx15cm környéke vagy alatta...
még annyi hogy a mély annyira nem számít, inkább közép és magas tartomány szép hangzása lenne fontos.Köszi!
-
AMDFan
addikt
válasz
Reálisan kb. 3000 Ft-ért tudnád eladni...
szerk: legyen 3
újan volt bruttó 10k, 4 évesen benyomott membránokkal mennyit ér szted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Hihetetlenül jónak tűnik a TSMC 2 nm-es node-jának kihozatala
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Filmgyűjtés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hardcore café
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, all-in one szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest