Windows blog: modernizált naptár az Outlook.com-on

A Microsoft webes levelező rendszerének megújulásáról, vagyis az Outlook.com-ról már több ízben is szót ejtettünk, legutóbb például akkor, mikor a kísérleti jelleggel futó felületre rásütötték alkotóik az "elkészült" pecsétet és bejelentették, hogy a Hotmail szép lassan tényleg nyugdíjba vonul. Egy dolog azonban a laikusoknak is feltűnhetett: a megújult, kényelmesen berendezett levelező felület és kapcsolatkezelő mellett a webes szolgáltatás harmadik pillére még mindig a korosodó, Hotmail-nél megszokott külsővel jelenik meg. A héten ez megváltozott, azaz a változás még folyamatban van, ugyanis a napokban minden Outlook.com felhasználó számára elérhetővé válik az új naptár.


[+]

Funkciók terén nem történt igazán bővítés, de ez nem is volt várható, hisz a naptár már eddig is elég szerteágazó tudással rendelkezett. Továbbra is lehetőségünk van például fenntartani az összhangot számos más webes szolgáltatással, többek közt olyan népszerű közösségi hálózatokkal, mint a Facebook, a LinkedIn vagy a Skype. A hangsúly ezúttal is az újragondolt felületen és az általa megvalósuló egyszerűsített kezelhetőségen van. Szinte minden funkció egy kattintásra kerül a felhasználótól, a felület felosztása is elsősorban a tartalomra koncentrál – ahogy azt a Windows operációs rendszerek legújabb generációjára jellemző dizájnelvek kapcsán megszokhattuk.

Az Outlook.com Naptár az elkövetkező hét napban kerül aktiválásra minden Microsoft fióknál, ezt ellenőrizni közvetlenül a calendar.live.com címet felkeresve tudjuk.

Inarus

Azóta történt

Előzmények