Két új szemrevaló Vaio notebook-tablet hibrid: Z és Z Canvas

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Sony eladta a Vaio üzletágát, amit a Japan Industrial Partners vásárolt fel és viszi tovább a márkanevet, immáron a Sony nélkül. Az átállás jól láthatóan nem ment egyik pillanatról a másikra, de most úgy tűnik, az újdonsült tulajdonossal a háta mögött történik valami a Vaio háza táján, ami kézzel fogható terméket eredményez.

Azt tudni lehetett, hogy a vállalat boszorkánykonyhájában főznek egy igen érdekes 12,3"-es hibrid, azaz levehető billentyűzetes masinát, amit először a tavalyi év őszén mutattak be, akkor még prototípusként. Mint most kiderült, ez a gép a Vaio Z Canvas lesz, aminek a technikai paraméterei még mindig nem egészen ismertek, noha az immáron biztos, hogy a korábban bejelentett 95%-os AdobeRGB színtérlefedettséget biztosító 2560x1704 képpontos érintőkijelző és tollas bevitel biztosan alapfelszereltség lesz. Ezenkívül annyi derült ki, hogy a számításokat a Core i7 processzorra bízzák és legfeljebb 16 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel gazdálkodhatunk.

Vaio Z Canvas
Vaio Z Canvas [+]

Azt viszont már most elárulták, hogy májusban érkezik a japán boltokba 1690 dolláros árnak megfelelő helyi pénzért, viszont arról nem esett szó, hogy a szigetországon kívül máshol is elérhetővé teszik-e.

Vaio Z Canvas
Vaio Z Canvas [+]

A másik masina szimplán csak a korábban is használt Vaio Z nevet viseli, de ez ne tévesszen meg senkit, az 1600 dollárosba kerülő 13,3"-es masina teljesen más koncepció mentén halad. Már az alapok is eltérőek, hiszen a Vaio Z a hagyományos notebook vonalat képviselte, ezzel szemben az új "Zé" a "convertible" kategóriát gazdagítja és a Vaio Flip leszármazottjának tűnik mechanikájának köszönhetően, amivel hagyományos notebookként és táblagépként is használható.


Vaio Z [+]

A cél persze most is ugyanaz: egy könnyű felső kategóriás hibrid gépet küldeni a piacra, ami minden tekintetben luxust sugároz. Ennek megfelelően rengeteg aprósággal megküzdöttek a mérnökök így például csökkentették a billentyűk lenyomásakor keletkező zajt, és sokat foglalatoskodtak a touchpad és a tollas bevitel pontosságával is.

 


Vaio Z

A karbon vázra épített és alumíniummal burkolt Vaio Z kétféle konfigurációban lesz elérhető, az egyik a Core i5-5257U, a másik a Core i7-5557U processzorral, ennek megfelelően 8 vagy 16 GB RAM-mal és 128/256/512 GB kapacitású PCI Express interfészre kötött SSD-vel. A 100% sRGB színteret lefedő 2560x1440 pixeles kijelző természetesen érintős lesz aktív tollal kiegészítve. Vélhetően nem lesz panasz az akkumulátor 15 órás üzemidejére sem, ahogyan az 1,34 kilogrammos tömegre sem.

Vaio Z
Vaio Z [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés