Hazánkba érkezik a Toshiba Kira Ultrabook, és kapható a Satellite Click Mini is

A Toshiba Kira Ultrabook család jó ideje létezik, de hazánkban hivatalos úton nem jutott ezekből a masinákból. Mindez egy csapásra megváltozott a Toshiba Magyarország mai sajtóeseményén, ahol a legújabb Kira Ultrabookok hazai elérhetőségét jelentette be a vállalat.


[+]


[+]

A vékony és könnyű, masszív méhsejtrácsos vázra és szálcsiszolt alumíniumburkolatra alapozó, hosszú üzemidőt kínáló notebookcsalád két tagból áll, amelyek a 13,3"-es méretkategóriát gazdagítják. Az egyetlen lényeges hardveres különbség köztük, hogy az egyik matt Full HD IPS, a másik pedig a PixelPure fantázianévre hallgató WQHD felbontású (2560x1440 képpont), Cornig Concore védelemmel ellátott IGZO érintőkijelzővel lesz elérhető. Ez a paraméter befolyásolja majd az egyes készülékek vastagságát, tömegét és akkumulátoros üzemidejét.


[+]

A Full HD-s kivitel a fentiek értelmében 7,6-17,9 milliméter vastag, tömege 1,1 kg, üzemideje 13 óra, operációs rendszere pedig 64 bites Windows 8.1. Ezzel szemben a PixelPure kiadás vastagsága 9,5-19,8 milliméter, tömege 1,32 kg, üzemideje pedig 10 óra 45 perc. Erre a masinára a Windows 8.1 Pro 64 bites kiadása kerül.


[+]

Ami a hardvert illeti, a Kirába az az Intel 5. generációs ULV-s Core i5/i7 processzorai kerülnek, ami mellé 8 GB RAM jár, SSD-ből pedig legfeljebb 256 GB-os kerül bele. A grafikus számításokat a processzorban lévő IGP-re bízták, dedikált opció nincs. A felszereltség része még a három darab USB 3.0-s port, az Intel Dual Band Wireless-AC 7265 Wi-Fi és a Bluetooth 4.0-s vezérlő, illetve megtalálható rajta az SD kártyaolvasó, a Harman Kardon sztereó hangszórók (DTS Studio Sound hangzásjavítóval), továbbá a HD webkamera dupla mikrofonnal. Még egy plusz információ a hazai vásárlók számára, hogy a Kira kizárólag angol kiosztású billentyűzettel lesz kapható pár hónapon belül.


[+]

A Toshiba Kira csúcskiszerelésben 459 000 forintba került majd.

A másik új masina a hazai kínálatban a Click család legkisebb tagja, a Satellite Click Mini, amely egy 8,9"-es, 1920x1200 képpontos IPS érintőkijelzővel ellátott 2 az 1-ben hibrid masina. A vállalatnál ezt a gépet legelső, vagy olyan másodlagos notebooknak szánják, amikor kifejezetten fontos a hordozhatóság és a táblagépként való alkalmazás.


[+]

A nevéhez hűen ugyanis a Click lényege a leválasztható táblagép rész, amit egyetlen "klikkenéssel" visszahelyezhető a dokkolójára. Ez utóbbi többek között egy másodlagos akkumulátort is tartalmaz a szokásos (magyar kiosztású) billentyűzet és touchpad pároson felül, így akár 16 órán keresztül is működhet egyetlen feltöltéssel. Cserébe kicsit nagyobb tömeggel kell számolni, de a tablet és a dokkoló együttes tömege 1 gramm híján így sem haladja meg az 1 kg-ot, a vastagsága pedig egy tized híján a 20 millimétert.


[+]

A 440 grammot nyomó 9,8 milliméter vastag táblagép a hardver tekintetében sok meglepetést nem tartogat, hiszen az Intel Atom Z3735F SoC, a 2 GB RAM és a 32 GB-os eMMC tároló hármassal más hasonló konfigurációkban is visszaköszön. Amennyiben a tárhely kevésnek bizonyul (márpedig az előtelepített Windows 8.1 Update mellett ez könnyen megeshet), úgy microSD kártya használható a beépített olvasónak hála, sőt a dokkolóban teljes méretű SD olvasó is fellelhető a szintén teljes méretű USB 2.0-s aljzat mellett. A táblagépről egyébként a micro USB mellől a micro HDMI kimenetet sem spórolták le, illetve egy 2 megapixeles előlapi és egy 5 megapixeles hátlapi kamera is került rá. Természetesen nem hiányoznak a vezeték nélküli képességek sem, mint a IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s kapcsolódási lehetőség sem.


[+]

A Toshiba Satellite Click Mini már kapható nagyjából 115 000 forintos bruttó végfelhasználói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés