Hirdetés

Újabb Vaio notebookok teszik ki a lábukat Japánból

Lassan két éve már annak, hogy a Sonynál megszületett a döntés a Vaio részleg eladásáról, de a márka nem tűnt el, hiszen az új befektető, a Japan Industrial Partners tovább vitte, ám kijelentették, hogy a továbbiakban csak a japán piacra fókuszálnak. A két év alatt a Vaio, mint márkanév nem merült örök feledésbe, és könnyen elképzelhető, hogy nem is fog, mivel a Vaio Z Canvas már korábban elérhetővé vált az USA-ban, most pedig három másik modell lesz kapható a szigetországon kívül (szintén az USA-ban, és remélhetőleg később máshol is). A három új gép közül az egyik a nemrégiben bemutatott, convertible kategóriába sorolható Vaio Z flip, a másik ennek hagyományos notebook kiadása, a Vaio Z, míg a harmadik az új Vaio S lesz.

A Vaio Z flip nem teljesen új, mivel a gyártó tavaly februárban mutatta be a 13,3"-es Z sorozatot, közte a bevezetőben már említett Z Canvast is, illetve a convertible kategóriába eső, azaz kiforgatható kijelzővel ellátott flipet, ezekről pedig részletesen beszámoltunk – kis csavar a történetben, hogy akkor a Vaio Z flip modellt még csak Vaio Z-ként emlegették, ami nem ugyanaz, mint a most bejelentett Vaio Z! Azóta a vékony és könnyű, hosszú üzemidőt kínáló termékben lecserélték a Broadwell alapokon nyugvó processzort Skylake-re, és az üzemidővel kapcsolatos információt 11,5 órára módosították.

Vaio Z flip
Vaio Z flip [+]

A Vaio Z a flip egyszerűbb, hagyományos kialakítású alteregója lesz. A 13,3"-es gép WQHD vagy Full HD kijelzővel kerül a boltokba, szintén Skylake pocesszorral, valamint 15,5 órás üzemidővel, ami négy órányi pluszt jelent a Z fliphez képest. A Vaio Z mégsem lesz ettől nehezebb, sőt az alumíniumból és karbonból készülő masina mindössze 1,17 kg, szemben a flip 1,34 kilogrammjával. Beviteli részlegén is sokat csiszoltak, billentyűi extra bevonatot kapnak, amelyek távol tartja a nemkívánatos ujjlenyomatokat, illetve a nagyon halk mechanikát ígérnek.

Vaio Z
Vaio Z [+]

A harmadik gép, a Vaio S egy általános felhasználásra szánt, hagyományos formájú, ám mégis masszív kialakítású 13,3"-es notebook lesz. A számos ponton megerősített magnézium-alumínium ötvözet házba természetesen Skylake-alapú proceszort raknak, ami mellé Full HD kijező kerül. Túl sok hardvert érintő extrára nem kell számítani a megcélzott felhasználási területből adódóan, csak a legszükségesebbeket kapja meg, és csatlakozókból is csupán a VGA és HDMI kimenetek, LAN csatlakozó, három darab USB 3.0 kerül rá a házra. Amire inkább ráfeküdtek itt is, az az ergonómia. A gyártó állítása szerint a billentyűzet ugyanaz a halkan működő megoldás lesz, amit a Vaio Z-nél is alkalmaznak, de a fedél kinyitásakor még jobban megbillen, ami könnyebb használatot eredményez, így tehermentesíti a csuklót és a tenyere, míg a touchpad különálló gombokat kap.

Vaio S
Vaio S [+]

A Vaio Z és a Vaio S márciusban válik rendelhetővé 1500 és 1100 dolláros áron, míg a Vaio Z flip február 8-án elérhető lesz 1800 dolláros árcédula kíséretében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés