Hirdetés

A Surface 3 Pro babérjaira törhet az új Vaio tablet

Nem sokat hallani a Sony-ról levált VAIO-ról, ami több szempontból is érhető, ám jó hír, hogy a márka nem tűnt el a süllyesztőben, legalábbis úgy tűnik, hogy a jelek szerint dogoznak a visszatérésen. Ez a jel nem más, mint az a prototípus windowsos tablet PC, amit a jelenleg zajló Adobe Max 2014 rendezvényen mutattak be.


[+]

A Vaio Tap 11 és Surface 3 Pro nyomdokain járó, két részből álló, tehát vezeték nélküli beviteli részleggel szerelt 12,3"-es masina 2560x1704 pixeles érintőkijelzővel rendelkezik, ami 95%-ban lefedi az AdobeRGB színteret, ám a kiegészítők sorából a tollas bevitelhez szükséges stylus sem hiányzik. A nyers számítási kapacitást egy négymagos, H sorozatba tartozó Intel Core processzor adja majd, a grafikus számításokat pedig az ebbe integrált Iris Pro IGP-re bízták.


[+]

A nagyfelbontású kijelző mellett nem feledkeztek meg a külső kijelzők támogatásáról sem, ami mini DisplayPorton és HDMI kimeneten is elérhető, tehát professzionális monitorok is hozzákapcsolhatóak. Továbbá a gép felszereltségét képezi a Gigabit Ethernet port, az SDXC kártyaolvasó és a két USB 3.0-s port.


[+]

Jól látható, hogy az új VAIO masinával a tartalomfogyasztás mellet a tartalomkészítés is előtérbe került, tehát főként a professzionális felhasználókat célozza meg a gyártó. A törekvéseket elnézve nem csoda, ha jócskán 1500 dollár feletti árcédulát fognak majd a kész termékre rásütni, így a VAIO a szintén japán Panasonic nyomdokaiba léphet, mely vállalat szintén a professzionális üzleti felhasználók igényeit próbálja kielégíteni. A megjelenési idő egyelőre nem fix, és elképzelhető, hogy a szigetországon kívül máshol nem is lesz kapható.

Előzmények

Hirdetés