Ultravékony „üzlettársakat” kínál az Acer

Az Acer három új, üzleti notebookot jelentett be, melyek az Timeline TravelMate 8000 szériát erősítik. Az ultravékony masinák 8371, 8471 és 8571 típusjelzéssel kerültek forgalomba, és LED-es háttérvilágítással rendelkező megjelenítőt alkalmaznak. A kijelző mérete a két kisebb modellen 13,3 és 14,1 hüvelyk, míg a legnagyobb változat már 15,6 colos monitort kapott. A notebookok az Intel ULV, azaz ultraalacsony energiaigényű processzorait használják, így a 6 cellás akkumulátor és az Acer PowerSmart technológia segítségével akár nyolc órán át üzemképesek maradnak átlagos használat mellett.

A 1,7 és 2,2 kg közötti tömeggel rendelkező termékekben az Intel Core 2 Solo és Duo processzorai dolgoznak a GS45 Express lapkakészlet társaságában. Az 1366x768 pixeles grafikus megjelenítésért alapkiépítésben az északi vezérlőhídba integrált Intel GMA4500MHD mag felel, mely 64 MB dedikált memóriával rendelkezik. Ez a rendszer azonban igény esetén lecserélhető egy AMD Mobility Radeon HD 4330 nevű grafikus processzorra, mely 512 MB kapacitású DDR3 memóriát használ és a multimédiás szolgáltatások esetében nagyobb teljesítményt kínál. Mindkét grafikus vezérlő használhatja a DDR3 szabványú SO-DIMM modulokból felépülő rendszermemória egy részét. Alapkiépítésben az operatív tár egy 2 GB-os és egy 1 GB-os modulból áll, ám a memóriavezérlő a 8 GB-os összkapacitást is támogatja, természetesen kétcsatornás módban. Az adattárolásért a maximum 500 GB-os merevlemez vagy a 80 GB-os SSD felelhet, amelyek SATA felületre csatlakoznak. Az előbbi meghajtót a vállalat DASP (Disk Anti-Shock Protection) technológiája védi, elnyelve az átlagos mobil használat során bekövetkező, merevlemezt érő fizikai behatásokat. Az adatok archiválását a DVD-író teszi lehetővé, ám ez az egység a méretbeli korlátok miatt a legkisebb, TravelMate 8371 nevű modellben nem kapott helyett.

A notebookok kommunikációs lehetőségeiért a Gigabit Ethernet, a 802.11a/b/g/n szabvánnyal kompatibilis Wi-Fi és a Bluetooth vezérlő felel, emellett opcionálisan választható 3G-s modul is. A kimeneti interfészek között – a hangkimenet és a mikrofonbemenet társaságában – megtalálható a három darab USB 2.0 port és az Acer EasyPort IV csatlakozó is, emellett a készülékek tartalmaznak még egy Acer Crystal Eye webkamerát, egy beépített mikrofont, egy ujjlenyomat- és egy kártyaolvasót is; utóbbi az SD, az MMC, az MS és az XD memóriakártyákat kezeli.

Az üzleti felhasználásra szánt modellek már Magyarországon is elérhetők. Alapkiépítésben mindhárom gép Core 2 Solo SU3500-as processzort tartalmaz 250 GB-os merevlemezzel, az előtelepített operációs rendszer szerepét pedig a Windows Vista Business tölti be. Az Acer TravelMate 8371, 8471 és 8571 180 000, 186 000, illetve 190 000 forintért vásárolható meg, ez az ár azonban a kiépítés bővítésével emelkedik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés