Ultravékony üzleti kijelző a Samsungtól

Bár az üzleti kijelzők első pillantásra gyakorlatilag megegyeznek hagyományos használatra szánt társaikkal, mégis elég nagy különbségek fedezhetőek fel a két portfólió között. A üzleti modellek sokszor a nap nagy részében, vagy akár teljes egészében be vannak kapcsolva, sőt előfordul, hogy jobban ki vannak téve a környezeti hatásoknak, és persze feladatukból fakadóan más követelményeknek kell megfelelniük.

Mivel ezeket sokszor repülőtereken, konferenciákon, kiállításokon vetik be, nem árt, ha falat lehet belőlük építeni, így hozva létre egy nagyméretű kijelzőt. A Samsung az utóbbi években igen nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy e területen is stabil pozíciókat építsen ki. Persze ezzel nincs egyedül, hiszen ott van az egyik legnagyobb vetélytársa, a Sharp, amely idén júniusban egy minden korábbinál vékonyabb kerettel rendelkező kijelzőt mutatott be, esztétikusabbá téve a fent említett videofalakat.

A koreai vállalat most bejelentette, hogy sikerült lefőznie vetélytársát egy újonnan kifejlesztett kijelzővel. Az 55 hüvelykes képátlóval bíró, LCD technológiára épülő termék kávája a tetején és a bal szélén 1,9 mm széles, alul és a jobb oldalán pedig 3,8 mm-es mérettel kell számolni, ami azt jelenti, hogy két elem összeillesztése során a képernyők közötti távolság mindössze 5,7 mm. Ráadásul Full HD-s felbontású megoldásról beszélünk, maximális fényereje pedig 700 cd/m². Egy átlagos otthoni készüléknél az ajánlott fényerő 120 cd/m², tehát látható, hogy az eszköz minden bizonnyal megállja a helyét a kivilágított pályaudvarokon, reptereken, tárgyalókban is.

Áráról és a várható megjelenésről a vállalat egyelőre nem szolgált bővebb információval. Azt viszont elárulták, hogy 2017-ig meglátásuk szerint elképesztő ütemben nő majd az ilyen jellegű készülékek piaca. Nekik pedig egyik kiemelt céljuk, hogy addigra egyértelműen és megkérdőjelezhetetlenül piacvezetők legyenek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés