Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mostanában a sony nem egy világi tv-ket gyárt,vagy nem csak mostanában?

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#2) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Sony-nak mostanában nem jönnek össze a dolgok tv fronton.

(#3) Sicilian válasza aram01 (#1) üzenetére

Sicilian
(őstag)

Nekem régebben sem jöttek be a Tv-i....

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#4) k.

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Azért azt illik megjegyezni, hogy ennek a sorozatnak az 52 és 60 colos változatai normálisan megjelennek, a többi modell szintugy. Ezek késnek, nemhiszem hogy alapjaiban megrengetné a sonyt ez a 2 modell-hányat is mutattak be? baromi sokat....- hiánya.

DANSZ!!

(#5) defiant9

defiant9
(tag)

Pár hónapja volt hír hogy nem ad nekik a Samsung nagy fényerejű fehér LED-et.
Olyan áron biztos nem amivel versenyképes lehetne egy tömegeknek szánt TV..
Nyilván ez a kulcsfonotsságú komponens, egyéb alkatrészeket már bármelyik ázsiai dzsunkacég össze tudja kapirgálni.

(#6) elefant válasza k. (#4) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

ez a sorozat két tagból áll.

ez a kettő késik most.

12 új modellt mutattak be, amelyek között van ilyen is, olyan is, 6 vagy 8 3D-s, a többi, kisebb nagyobb, ilyen-olyan kiegészítő szolgáltatásokkal.

(#7) Depression válasza k. (#4) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pont ezek a legkeresettebbek. Ha nem is vágja földhöz őket, az csak azért lesz, mert a régebbi TV-i ott lesznek a polcon.
Egy VB-t kihagyni viszont nagyon nagy gáz.
De a 3D nekem nem kellene.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#8) elefant

elefant
(HÁZIGAZDA)

szóval kiegészíteném az előzőt, csk közben belecsúsztunk egy csőtörésbe, és lejárt a szerkeszthetési idő:

van még az LX900, HX900, HX800, HX700, ezek a szériák adják az említett tucatnyi modellt.

(#9) k. válasza elefant (#6) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Tehát:
Ez itt 52 colos
Tehát rendben, hogy van más széria de 4 modell van ebböl a sorozatból, abbol 2 késik. A többi nem.

DANSZ!!

(#10) Cyrin

Cyrin
(őstag)

biztos ők is összekavarodtak a saját ezerféle modellszámozásukban. :D

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#11) dezz válasza defiant9 (#5) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem is tudtam, hogy a Samsung a nagy fényerejű LED-ek egyedüli, vagy akár csak legfőbb gyártója... (Nem, nem az.) De a panel elvileg eleve a háttérvilágítással együtt egy termék, komponens, és most hagyták ott a Samsungot, ha jól emlékszem, ezentúl a Sharp (jé, ezt sem tudtam, hogy ez egyike a "bármely ázsiai dzsukacég"-eknek) paneljeit használják. Az elektronikát meg a Sony gyártja magának, legalábbis a chipek nagy részét és magát a panelt. Itt is előfordulhat anyagbeszerzési probléma, vagy késhet egy új chip gyártása.

(#12) ilyen_85 válasza elefant (#8) üzenetére

ilyen_85
(tag)

Az NX sorozat késéséről egyelőre még nem volt szó, sőt, igazából én már jó rég óta úgy tudom, hogy június végén érkeznek, ha így nézzük ez nem késés :P :)

Az LX900 szintén valamikor júniusban jön gyanítom megpróbálják behozni a VB előtt, a HX900-ról egyelőre nincs infó.

A HX700-ból hétvégén sikerült eladni az utolsó darabot :B egyelőre 2-3 hónap múltán igérik a következő szállítmányokat.

De még mindig ott az EX3 EX4 a kisebb méretekben, az EX4 és EX5 a nagyobbakban és a HX7-esekkel sincs elméletileg gond. Amiből tényleg fog fogyni az van.

Ja igen távirányító:) azért mehet az ipari kémkedés egészen, a komolyabb készülékeknél, valahogy mindenki a távirányítót kezdte el tápolni :)

Samsungéknál a 9000-es sorozathoz adnak "különleges" távirányítót, amit opcionálisan meg lehet majd vásárolni külön is, bár kérdés, hogy mennyire lehet majd ténylegesen kapni. Ezzel elméletileg egy kis kijelzőn tudjuk követni a tv-n zajló eseményeket. Kíváncsi vagyok, hogy jutott az eszükbe, ha a Logitech Harmonikat nem vesszük számításba :D Na mind1, a Samu tulajok a mellékhelységben sem fognak lemaradni a VB-ről :D

Az NX8-as távirányítója pedig kb. olyan, mintha a Logitech MX Air-ből merített volna pár ötletet :) nem lövök le mindent, de pl. egész használhatónak tűnik a drag and drop szerű funkció, csak éppen tv készülékek között :)

Tényleg izgalmas év elé nézünk, remélem:)

[ Szerkesztve ]

Nexus S

(#13) Vidala

Vidala
(senior tag)

Egy másik totyikban már hírül adtam, de ide is beteszem a rossz hírt a Sony rajongóknak és azoknak akik még vártak volna fellendülést a cégtől ezen a téren: A Sony kiszáll a tévégyártásból

CoVboy Forever!

(#14) ElEvEn11 válasza Vidala (#13) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Ja-ja! Nekem nagyon úgy tűnik, hogy záros határidőn belül valóban teljesen kiszállnak a TV bizniszből. Túl sok dolog nem jött be nekik az elmúlt néhány évben ezen a területen. Már nagyon messze van a Trinitron korszak.

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#15) Duree

Duree
(PH! addikt)

Újabb Sony baklövés
Vajon meddig bírják?

(#16) defiant9 válasza dezz (#11) üzenetére

defiant9
(tag)

Ez volt a korábbi hír. Szerintem egyértelmű hogy a fehér LED miatt nem tudnak tömegesen kihozni ilyen TV-ket, ez az egy alaktrész ami miatt nincsenek tesco gazdaságos LED háttérvilágítűsú TV-k, egy sima xxFL hátérvilágítást beszerezni már senkinek nem okoz problémát. A hátérvilágítás előtti LCD és az azt vezérlő elektronika pedig a Sony-nak sem lenne gond, ha a dzsunkacégnek sem az.

Samsung előny a Sonyval szemben a LED LCD TV-k terén
A Sony versenyhátrányának oka, hogy nehezebben jut hozzá az új él megvilágítású LCD TV-k legfontosabb alkatrészéhez, a fehér fényű LED-ekhez, a Samsung-nak viszont saját cég szállítja ezeket.
A Korean Times internetes riportja egy neve elhallgatását kérő Samsung illetékest idéz, aki szerint a Sony sikertelenül próbált a Samsung Electronics-tól olyan él megvilágításra használható fehér LED-eket beszerezni, melyek az úgynevezett „LED TV”-k kulcsalkatrészei. A Sony egyelőre nem kommentálta a hírt.
...
Eddig a Samsung Electro-Mechanics alkatrészgyártó szállította az él háttérvilágító LED modulokat a Samsung Electronics-nak. Idén áprilistól azonban már működik a „Samsung LED” elnevezésű, az említett cégek által 50:50 százalékban létrehozott közös vállalat.

A Sony az utóbbi céggel remélt szorosabban együttműködni az él megvilágító LED chipek beszerzésében, sikertelenül. Partner nélkül viszont a japán gyártó számára nehéz lesz bővítenie kínálatát a piaci növekedés szempontjából fontos LED TV termékkörben. A Samsung viszont abban bízik, hogy versenytársai kínálatában csak 2010-ben jelennek meg a fehér LED-es él megvilágítású készülékek.

(#17) k. válasza Vidala (#13) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Elolvastad?
Eladja 1(azaz egy, azaz one) gyárát a Sony. Hogy ez miért jelentené a kiszállást azt nemigazán értem.....

DANSZ!!

(#18) dezz válasza defiant9 (#16) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oké, végülis lehet. Csak az a furcsa, hogy számos kisebb-nagyobb cég gyárt fehér LED-eket (az alapját képező "chip"-pel együtt).

A dzsunkákban nem ugyanazok a panelek vannak, mint a jobbakban.

(#19) Vidala válasza k. (#17) üzenetére

Vidala
(senior tag)

Elolvastam. Sőt más piaci híreket is. A globális LCD eladásokat 2009-ben 140 millió darabra teszik. A Sony folyamatosan veszít a piaci részesedéséből, így sikerült 10% alá esnie, ami ugye kb. 14 millió daradot jelenthet. Ez a gyár 4 millió darabot termelt. Nem is tudom mire kéne gondolni. Biztos így akar újra feltörni. ;]
De, hogy teljesebb legyen a kép azt is olvastam, hogy indiában 30%-ra akarja növelni idén a részesedését, igaz ott az egész piac lehet év végére 2,7 millió darab.
Azzal együtt, hogy a globális árrése csökken az LCD gyártásnak, gondolom ott lát profitlehetőséget, meg ott még el tudja adni a "vackait". Mivel a világ többi részén a Samsung és mostmár az LG is csúnyán lekörözte.
(A cikkben említett 57 mínusz 15 gyárból nyilván nem mindben TV-t gyárt, gondolom te is kikövetkeztetted)

CoVboy Forever!

(#20) Ares_lovag válasza Vidala (#19) üzenetére

Ares_lovag
(kvázi-tag)

Csak eladásban. Minpségben nem. :) LG képjavíttó elektrónikája nem híres mintsem hírhedt. Samsung kiválóan értékesít reklámokal megtámogatva csillogó kávákat. :) Samsungé ronda ezért nem vették. :) Kép meg kit érdekel, hisz mindenkinek azt mondják otthon jobb lessz. :) Jobb mert nincs melette másik. :) Pai és a JVC is kiszál. Szerintetek azért mert szarok voltak?:) Ha ezt hiszitek komolyan baj van vletek.

A ész korszaka végetért. Ez már a bírkák korszaka. beee

"Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.