A világ legnagyobb, UHD felbontású 3D-s tévéje az LG-től

Seattle-ben, Washington állam szívében mutatja be az LG meglehetősen innovatívnak tűnő újdonságait a SID 2010 névre hallgató rendezvényen.

Hirdetés

A figyelem természetesen a „legízletesebb falatra” összpontosul, hiszen a vállalat kiállítja a 84 hüvelykes képátlóval bíró, UHD, azaz 3840x2160 képpontos felbontású televíziójának prototípusát, mely nem mellékesen képes a 3D-s tartalmak megjelenítésére is. Ez a legnagyobb ilyen modell jelenleg, úgyhogy elmondhatjuk, hogy a koreai konszern ismét megmászott egy falat. Ezek alapján nem meglepő, hogy a gyártó semmiféle információt nem árult el a kereskedelmi forgalmazás lehetséges időpontjáról, illetve a várható árról.

Gyakorlatilag ugyanez a helyzet egy másik újdonsággal, amely szintén LCD-ben és 3D-ben utazik. Bár ez csak egy 47 colos készülék, azonban a benne alkalmazott technológiának köszönhetően nincs szükség szemüvegre a térhatás eléréséhez. Az LG ezenkívül bemutatja a világ jelenlegi legvékonyabb LCD tévéjét is, mely 10,1 hüvelyk képátlójú, 2,6 mm vastag, hajlított üvegből készült. További újdonság a 9,7 colos, színes e-papír, mely állítólag jövőre már gyártásba is kerül, valamint feltűnik majd a 19,7 hüvelykes hajlítható, fekete-fehér e-papír prototípusa is. Tényleg csak remélni lehet, hogy ezekből lesz valami, mert papíron az újdonságok mindegyike remeknek tűnik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés