Magyarországra érkeztek a Sony Vaio család új, izgalmas hibrid gépei

A Sony Berlinben, az őszi IFA kiállítás alkalmával mutatta be először a következő modellévre szánt újdonságait, köztük a mágneses, lecsatlakoztatható billentyűzettel kiegészített Tap 11 tabletetet, illetve az egyedi kijelzőforgatási lehetőséggel ellátott Vaio Fit A notebookcsaládot, mely utóbbi idehaza Vaio Fit multi-flip PC-ként lesz megtalálható a kínálatban. A japán vállalat hazai részlege nem aprózta el a bemutatót, a TV2 Sztárban sztár stúdiójában Liptai Klaudia felvezetésével és segítségével kerültek elő az említett új termékek, melyeket Jécsi Dávid, a Sony VAIO magyarországi termékmenedzsere mutatott be a közönség számára.


[+]

A 13,3, 14 és 15,5 colos méretkategóriában megjelenő Vaio multi-flip PC-k különlegessége a fedlapon húzódó apró törés (ami messziről csak egy vonalnak tűnik), melynek menték a kijelző átbillenthető és ezt követően akár le is csukható, így mintegy tabletet varázsolva az egyébként tagadhatatlanul notebookra hajazó gépekből. A gyártó itt nem használt semmilyen spéci mechanikát, ami miatt a fedlap vastagságán változtatni kellett volna, és biztosítottak arról is mindenkit, hogy ez a megoldás strapabíró lesz a hétköznapok során is. A konfigurációk mindegyike egyébként X-Reality képjavító motorral kiegészített Full HD felbontású, nagy betekintési szöget és csodás színeket ígérő Triluminos érintőkijelzővel kerül forgalomba.


[+]

A multi-flip PC-k az Intel negyedik generációs Core i platformjára, azaz a Haswellre épül. Ezen belül is a 13,3"-es gép Core i7-4500U, a 14"-es Pentium 3556U, míg a 15,5"-es Core i5-4200U processzort kapott. Szintén eltérő lesz a memória kapacitása (a gépek előző sorrendjében 4-8-4 GB DDR3 RAM), és a tárolókapacitás is (szintén az előző sorrendben: 128 GB SSD, 500 GB HDD és 1 TB HDD 16 GB gyorsítótárral kiegészítve). Emellett a legnagyobb variáns az IGP-n felül 2 GB VRAM-mal kiegészített NVIDIA GeForce GT 735M dedikált VGA-t is kap.


[+]

Közös jellemzője a notebookoknak a HD minőséget és felbontást ígérő Exmor szenzorral szerelt előlapi kamera, ami a legkisebb modell esetében egy hátlapi modullal is kiegészül, mely mögött egy 8 megapixeles Exmor RS szenzor lapul. Emellett az xLoud, Clear Phase, S-Force és Virtual Phones megoldásokat magában foglaló ClearAudio+ hangtechnológia is szót érdemel, mely szinten mindegyik összeállításban megtalálható. Az üzemidőről nem esett szó, de annyi biztos, hogy a kisebbik gépben 35, a két nagyobbikban pedig 47 Wh-s lítiumpolimer akkumulátor biztosítja a konnektormentes tápellátást. A gyártó Windows 8 operációs rendszerrel és egy értékes Sony szoftverekből álló csomaggal együtt dobja a piacra a felsorolt Vaio konfigurációkat, méret szerint növekvő sorrendben 449 900 (13,3"), 249 990 (14") és 379 990 (15,5") forintos ajánlott bruttó végfelhasználói áron.

A másik újdonság a Windows 8-at futtató, magnézium-alumínium házas Vaio Tap 11 tablet, mely szintén nem ismeretlen már. Az Intel Pentium 3560Y processzorral hajtott, 4 GB RAM-mal és 128 GB SSD-vel megtámogatott, mindössze 10,5 milliméteres táblagép központi részét a szintén Triluminos technológiával készített, 11,6 colos képátlójú Full HD érintőkijelző uralja, melyen természetesen tollal is pepecselhetünk, ha épp nincs kéznél a fedőlapként is funkcionáló, mágnesesen rögzített vezeték nélküli billentyűzet.


[+]

Természetesen itt is megtalálható a dupla kamera (a HD felbontású előlapi és 8 megapixeles hátoldali egység Exmor szenzorokkal), a ClearAudio technológia és a kettős mikrofon. Emellett nem feledkeztek meg az NFC-ről, a Bluetooth 4.0-ról, és a kétsávos Wi-Fi vezérlőről sem, továbbá kapott microSD kártyaolvasót, USB 3.0-s csatlakozót és micro HDMI kimenetet is. Az extrákat az LTE modem és az infraport megléte jelenti. Utóbbi távirányítóként is használható a megfelelő szoftver segítségével.


[+]

A Sony a Vaio Tap 11-et 270 000 forintos bruttó végfelhasználói áron kínálja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés