Kémkamkorder rágógumitokban és Wi-Fi-s sportkamera a láthatáron

Az önjelölt James Bondok dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen egy újabb termékkel bővült a trükkös termékek tárháza. A beszédes nevű Spy Tec által piacra dobott kis kamera érdekessége, hogy első látásra úgy fest, mint egy csomag rágógumi. Sőt másodikra is, hiszen a zöld Wrigley's-re hajazó dobozba került minden. Azaz a maximum 720x480 képpont felbontású videók és 1280x960 pixeles állóképek elkészítésére képes felvevő egység, a 16 gigabájtos kártyákkal is megbirkózó olvasó modul, továbbá az akkumulátor (ami másfél órán keresztül bírja a strapát) is a zöld házban foglal helyet.

Az akku USB porton tölthető fel, és ezen az úton másolhatóak át a rögzített anyagok számítógépre. Kétféle működési mód közül választhat a felhasználó, a szimpla kamerázgatás mellett ugyanis a mozgásérzékelős funkció is aktiválható. A termék 105 dolláros áron elméletileg már megvásárolható.

Emellett szintén érdekes terméknek tűnik az iON legújabb sportkamerája. Az ilyen jellegű készülékek manapság egyre népszerűbbek, a gyártók pedig próbálják újabb és újabb extra funkciókkal elcsábítani a potenciális vásárlókat. Ilyen például a beépített Wi-Fi, ami lehetővé teszi, hogy a szörfdeszkáról vagy sílécről leugorva azonnal átküldjük a felvett anyagokat egy kompatibilis eszközre, onnan pedig kilőjük a világhálóra. Sőt, arra is képes, hogy hotspot közelébe kerülve a kamerán található képeket azonnal és automatikusan kitegye a felhasználó Facebook falára.

iOn Action Pro
iOn Action Pro

Az 1/2.5″ CMOS érzékelővel ellátott Action Pro lehetővé teszi a Full HD felbontású felvételek elkészítését másodpercenkénti 30 képkockás sebesség mellett. Akinek az nem elég és 60 fps-re vágyik, annak be kell érnie 720p-vel. A fix fókuszú, G-szenzorral is ellátott termék tizenöt méteres mélységig vízálló, viszont a képstabilizátor kimaradt belőle. Került rá egy HDMI, egy kompozit és egy USB csatlakozó is. Ez utóbbin keresztül lehet számítógépre, tabletre vagy okostelefonra átmásolni a képeket, videókat, illetve az energia is ezen az úton érkezik a kamerához. Egy óra töltés után az akkumulátor töltöttségi szintje eléri a 80 százalékot, még egy óra után pedig a 100 százalékot, ami 2,5 órás üzemidőt biztosít. Rendelkezik egy integrált olvasó modullal, ami akár 32 GB-os Micro SD kártyákat is képes kezelni. Került rá mikrofon is, tömege így összesen 123 gramm. Márciustól vásárolható majd meg körülbelül 305 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés