Full HD kamera és fényképezőgép a Zeal Optics iON sí- és snowboard szemüvegében

Hirdetés

A Zeal Optics neve nem ismeretlen a tech világban, legalábbis azok számára biztosan nem, akik látták már a gyártó beépített kijelzőjével és GPS-szel ellátott sí- és snowboard szemüvegét, mely többek között nálunk is megfordult a GoPro HD Hero2 tesztjén. A gyártó nem tétlenkedik, ugyanis most újabb ötlettel állt elő. Legújabb fejlesztése az iON, melynek tetejébe egy apró, 1080p-s mozgókép és 8 megapixeles állókép rögzítésre alkalmas kamerát, a jobb oldali szemhez közel pedig egy keresőt integráltak.

A 170 fokos látószöget biztosító és végtelen fókuszra beállított lencse mögé a fényviszonyokhoz automatikusan alkalmazkodó képrögzítő rendszer került, mely a beépített lítiumion akkumulátorral 6 óra folyamatos rögzítésre képes. A felvett anyagok egy microSD kártyára íródnak, a PC-s csatlakozást (és valószínűleg az akku töltését is) micro USB csatlakozóval oldották meg. A mellékelt szoftver segítségével ez utóbbi interfészen keresztül konfigurálható a kamera és fényképezőgép, ha erre szükség lenne – a beállítási lehetőségeket a gyártó nem részletezte. A szoftverrel egyébiránt megoszthatjuk felvételeinket a különböző közösségi oldalakon.

A polarizált, páramentesítő réteggel bevont, törésálló, UVA és UVB védelemmel ellátott Zeal Optimum lencsés iON szemüveg 399 dollárnak megfelelő fizetőeszközért lesz elérhető világszerte mohazöld és matt fekete színben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés