IFA 2012: Samsung ATIV Tab – Windows RT-vel a Galaxy Note 10.1 nyomában

A ma este Samsung Mobile Unpacked tabletes újdonsága a Samsung ATIV Tab. A Galaxy Note 10.1-re hajazó, 8,9 mm vastag és 570 grammos 10,1"-es tablet érdekessége, hogy a Note-tal ellentétben nem Android, hanem Windows RT-t futtat, ami ráadásként gyárilag telepített, teljes értékű Microsoft Office 2013 irodai programcsomaggal érkezik.

Az 1366x768 képpont felbontású érintőkijelző mögötti hardver lelke egy 1,5 GHz-es frekvencián járatott kétmagos Qualcomm Snapdragon S4 SoC, kiegészítve 2 GB memóriával, míg a tápellátásért egy 8200 mAh-s akkumulátor felel – emlékeztetőül, a Galaxy Note 10.1-ben 7000 mAh-s akku volt. A beépített tár 32 vagy 64 GB lehet, amit 7 GB-os SkyDrive felhő alapú online tárhely egészít ki.

Ezenfelül két kamerát is kapunk, egy 5 megapixelest a hátoldalra szerelve (LED-es segédfénnyel kiegészítve), míg az előlapra egy 1,9 megapixeles darab került. Érdekes módon a tabletből a Note-nál használt S Pen (és a most bemutatott S Pen II) kimaradt a repertoárból, így a tapicskolás az ujjainkkal törtéhet, legfeljebb öttel. A szálcsiszolt alumínium hátlappal rendelkező készülékről viszont nem maradt le az USB, sem pedig a micro HDMI port, így külső tárolók, beviteli eszközök és kijelzők használatára is lehetőség nyílik.

A Samsung ATIV Tab október 26-án érkezik; árat természetesen a gyártó egyelőre nem közölt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés