Hirdetés

Computex 2009: Révbe ért a Corsair háza

Nevéhez illően koromfeketére festett toronyházat mutatott be a Corsair, ami hamarosan a boltok polcaira is kerül. A prémium kategóriás kuckót prémium felszereltséggel látták el, így talán érthető, hogy nem kevesebb, mint 300 dollárt kérnek el majd érte. Az Obsidian 800D váza acélból, előlapja alumíniumból készült, egyik oldallapja pedig plexi ablakot kapott. Ahogyan a külső rész, úgy a belső felületek is matt fekete festést kaptak.

Corsair Obsidian 800D
Corsair Obsidian 800D

A teret három külön zónára osztották szét az optimális szellőzés érdekében, amit a gyárilag beépített 140 mm-es ventilátorok biztosítanak. Akinek ez nem lenne elég, az négy további 120 mm-es légkavarót szerelhet be. Az alaplapi tálcán számos rést alakítottak ki a különféle kábelek elvezetésére, ezek egytől-egyig gumírozott védőborítást kaptak. A hátlapon egy ajtó található a processzorfoglalat környékén, így a hátlapi merevítővel rendelkező hűtők fel- és leszerelése nem igényli az alaplap eltávolítását a művelet idejére.

Az 5,25 hüvelykes meghajtók számára öt szerszám nélkül szerelhető bővítőhelyet alakítottak ki, alattuk a 3,5 hüvelykes egységek számára hét hely található. Ezekből négy egy speciális keretben kapott helyet, amelyeket az előlapról is el lehet érni. Segítségével a SATA csatolófelülettel rendelkező merevlemezek menet közben is könnyedén cserélhetők.

A rejtett előlapi panelre négy USB 2.0 és egy FireWire port, valamint egy mikrofonbemenet és egy fülhallgatókimenet került. A 609 x 609 x 229 mm-es méretekkel rendelkező Obsidian 800D-t felkészítették a vízhűtésben gondolkodó felhasználók igényeinek megfelelően is. A ház felső részbe egy három 120 mm-es ventilátort fogadni képes hőcserélő radiátor is beszerelhető, de természetesen a csövezés számára is kialakították a furatokat, amelyek szintén gumírozottak.

A házról készült további képek az alábbi galériában tekinthetők meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés