Íme, az ország leggyorsabb Haswell processzora!

Két évvel ezelőtti megjelenése óta közkedvelt processzor a teljesítményre vágyó felhasználók és extrém tuningosok körében az Intel Core i7-4770K. A Haswell architektúra négymagos, nyolcszálas, LGA1150 foglalatos nagymenője jól és viszonylag könnyen tuningolható, annyira nem is drága, mint a többmagos, elit Haswell-E megoldások, az évek során pedig sokat finomodott a gyártása, illetve rengeteg tuningtapasztalat gyűlt össze vele kapcsolatban.

Erre alapozva vágott neki Achill3uS a lassan nyugdíjba vonuló processzor extrém tuningjának, talán utoljára. Hiszen rövidesen bemutatkozik a Skylake kódnevű lapka, ami a Broadwell átugrásával már reális asztali alternatívákat is kínál majd. Szóval sikerült egy kifejezetten jó Core i7-4770K példányt kifogni, aminek az eredménye a legmagasabb hazai, Haswellel elért nyers magórajel lett, vagyis az a frekvencia, amin még elindul a processzor, de komolyabb terhelésen már hibázik. A produkcióban a Gigabyte Z97X-SOC-Force alaplapja és G.Skill DDR3 memória vállalt még szerepet.

A pontos szám pedig  6902,29 MHz, ami ugye alig marad el a 7 GHz-es határtól, és 97%-os tuningot jelent a 3500 MHz-es alapórajelhez képest. Nem mellesleg a világ 16. legjobb eredménye ez. Még mielőtt bárki megkérdezné, hogy mi értelme van ennek, leírjuk, hogy lényegében semmi. Achill3uS összejött extrém tuningos barátaival, Overlockerrel és subaruwrcvel, kicsit bütyköltek, kicsit beállítottak, és villantottak egy komoly számot. Ennyi. Elmehettek volna dartsozni, biliárdozni vagy ezer más dologgal foglalkozni, de őket az extrém tuning szórakoztatja, köti össze.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés