Gigabyte: tuningolj és nyerj!

Lassan, de biztosan közeleg az Intel új, immáron hatodik generációs Core i platformja a Skylake. A Gigabyte egy utolsó keringőre hívja fel a Haswell CPU-val és hozzá illő, Z97 chipkészletes alaplappal bíró felhasználókat, hogy mutassák meg, mit tudnak. Négyfordulós versenye július 10-én indult, az első forduló pedig a héten, július 25-én zárul. Minden körben 250 dollár üti a legjobb eredményt felmutatók markát, a verseny legvégén, augusztus 30-án pedig azt is megjutalmazzák egy különleges, meglepetés alaplappal, aki a négy fordulóban a legtöbb pontot gyűjtötte.

Örömteli hír, hogy most nem csak az extrém tuningosokra gondoltak, hanem külön kategóriát indítottak azoknak is, akik „csak” lég- vagy folyadékhűtést birtokolnak. Náluk a maximális magórajelet az első két körben 4,00 GHz-re, a második kettőben 4,5 GHz-re korlátozták, amit egy közepes léghűtővel is ki lehet hozni a Haswell processzorokból. Az elsőségről a finombeállítások és tesztprogramok ismerete dönt majd.

A versenyben csak Gigabyte gyártmányú, Intel Z97 alaplapra épülő rendszerrel lehet részt venni, a Core i7-5775C, i5-5675C, i7-5775R, i5-5675R és i5-5575R processzorok kivételével bármilyen LGA1150 foglalatos lapka felhasználható. További részletek a HWBot honlapján olvashatóak. Az indulókról egyelőre annyit tudunk, hogy Achill3uS az extrém kategóriában vesz részt, erre készült legutóbbi komoly, Haswell eredményével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés