Mozgásérzékeny távirányító és hanglapú keresés: itt az új LG Smart TV

Úgy tűnik az idei évet nem holmi hardveres okosság fogja tematizálni a tévék szegmensében, hanem a készülékekbe épített kapcsolódó szolgáltatások fejlődnek majd. A gyártók egymást taposva jelentik be legújabb úgymond okos televízióikat, amelyekből lassan tényleg csak az hiányzik, hogy beszélgetni kezdjenek a felhasználóval.

Az LG ennek a vonalnak az egyik élharcosa, ami azért érdekes, mert a netes tartalmak elérése terén korábban egyáltalán nem csipkedték magukat. Most viszont a vállalat bejelentette, hogy érkezett egy frissítés a Smart TV névre hallgató rendszerhez, amely ennek köszönhetően jóval használhatóbb lett. Még jó, hogy hozzánk eddig egyetlen Smart TV-s készülék sem jutott el, így nem okozott a korábbi verzió csekélyebb tudása senkinek sem főfájást.

LG Smart TV
LG Smart TV

A változtatások elsősorban a szörfölést, illetve a netes tartalmak keresését érintik. A korábbinál több online tartalomszolgáltató, film, sorozat és magazinműsor érhető el közvetlenül, és bekerült a tévékbe a Naver is, amely hetven százalékos piaci részesedésével Dél-Korea legnagyobb keresőportálja. Oké, ez az európai ember számára nem sokat jelent, viszont azt jelzi, hogy várhatóan az ide kerülő modelleknél sem lesz gond a böngészéssel.

Állítólag az okostelefonnal történő vezérlés is sokat fejlődött. Korábban már volt arra példa, hogy egyes alkalmazások segítségével az iPhone funkcionált távirányítóként, és ezt a megoldást másolták le az LG mérnökei, akik a vállalat androidos okostelefonjait tették alkalmassá erre a feladatra. Ezeken megjelenik a virtuális klaviatúra és egér, ami kétségkívül kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a használatot. Sőt a hírek arról szólnak, hogy a hangalapú keresés is bekerült a rendszerbe, azaz ha a felhasználó bemond valamit a telefon mikrofonjába, akkor az megpróbálja kitalálni, hogy mire is gondolt. Ezenkívül további újítás a mozgásérzékeny Magic Motion távirányító, amelyet úgy kell elképzelni, mintha a Wii kontrollerével próbálnánk meg elnavigálni egy tévét.

Az új, Smart TV-t támogató LG televíziók információink szerint egy hónap múlva lesznek elérhetőek Magyarországon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés