Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

Ha tévégyártásról beszélünk, 2010-ben mindössze két eljárás jöhet szóba, az LCD és a plazma.

LCD

üres hp toner: http://href.hu/x/e04c

(#2) Ad-m válasza gyiku (#1) üzenetére

Ad-m
(senior tag)

én inkább pü-ben írtam :B

mielőtt üzletelnél valakivel: www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#3) elefant válasza gyiku (#1) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

kösz

(#4) TBMC

TBMC
(tag)

gyonyoru ez a tv, eleg angy hangsulyt fektettek a kulsore :C

Ha valaki segít a szakmai topikban feltett kérdéseddel/kéréseddel kapcsolatosan, illik továbbra is ott kérdezgetni, s nem privát üzenetben... -- http://tbmc-design.hu -- http://iphoneclub.hu -- iphone 4 16gb ; 4S 16gb --

(#5) Komcsi válasza TBMC (#4) üzenetére

Komcsi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ennyi pénzért már legyen gyönyörű... :C

C:\Privátot előbb észreveszem!...

(#6) Gabor970

Gabor970
(őstag)

Nekünk egy PS50C430-as samsung van (ezen LG árának a felébe sem kerül, 200e Ft-al olcsóbb) a fogyasztása lényegesen szolídabb. Mérések alapján film nézés átlag 120W, Tv nézés átlag 150W. A max, amit egy egész estés TV-zés során mért a műszer: 208W, eco mód ki volt kapcsolva, nem volt lesötétítve, alap normál képbeállítás mellett mértem. Félre értés ne essék, nem azt akarom mondani, hogy az a samu jobb, csak jelzem, a fogyasztás problémájának megoldásával eléggé le vannak maradva még az LG mérnökei.

Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

(#7) L3zl13 válasza Gabor970 (#6) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

1. A táblázatban szereplő érték nem tudjuk átlag, vagy maximum érték-e.
2. Nem hiszem, hogy egy fullHD kijelzőt kellene összehasonlítgatni egy HD Ready kijelzővel...

Aki hülye, haljon meg!

(#8) gyiku válasza Gabor970 (#6) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

szerinted aki megveszi 360k-ert, azt erdekli a 100w difi?

üres hp toner: http://href.hu/x/e04c

(#9) Seb3s válasza Gabor970 (#6) üzenetére

Seb3s
(fanatikus tag)

#7. kommentben megválaszolták a kérdést..
kb dupla annyi pixel..

[ Szerkesztve ]

Tough ain't enough.

(#10) Z0mbi

Z0mbi
(fanatikus tag)

Eh a plazma az fos. LCD Rulez! :D
Imadom ezt a temat....konnyu az emberek agyat felb...ni ;) :D Egyebkent csinos termek...

(#11) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szép készülék. Kissé szíven ütött az ára, mostanában nem lesz ilyenem. :DDD

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Civic_%28sixth_generation%29

(#12) aram01

aram01
(PH! kedvence)

nagyszerű dolog ez a két távirányító,lehet hogy nem új megoldás de én most hallottam először róla.Nagyon praktikus,tetszik :C

Neked az lenne a legelfogadhatóbb öngyilkossági mód, ha leugranál az egódról az IQ-dra.

(#13) vegyszer

vegyszer
(fanatikus tag)

soha nem értem meg: beleraknak egy médialejátszót egy TV-be, és egy informatikai szaktesztben nem szerepel ennek a tesztelése, csak annyira megemlítve, hogy idén már elvárható...

És el is érkeztünk a beépített médialejátszóhoz. Ez a funkció gyakorlatilag kihagyhatatlanná vált a 2010-es tévékből. A fotó- és zenelejátszás mellett már a mozgóképek kezelése is alapelvárás, és a tévé nem is mondott csütörtököt.

na kösz!
hogy mondjuk a SAJÁT oldalukon megjelenő médialejátszó tesztben alkalmazott videók lejátszhatóságát letesztelni sem sikerült. Egyszerűűen agyrém! :W :W
pl.: az x264_killa_sample.mkv megy akadás nélül? :F :F :F

van még mód ennek a póltásásra?
csakis a miheztartás végett.

a cikk ezt leszámítva megállja a helyét, más kifogást nem emelnék ellene.

[ Szerkesztve ]

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ Ha kivágja ezt a kupont vehet egy új monitort! ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#14) kpal

kpal
(PH! kedvence)

Nagyon jó teszt :K . Én ennek a 125cm-es változatát néztem ki de sajnos elérhetetlen talán majd 2év mulva a 3D az nem érdekel szóval a képméret a lényeg és jó képe legyen . A fogyasztás nem lepet meg az én LG plazmám biztos többet eszik de viszont jó látni a csökkenést ezen a téren is. Nekem is bejön az távirányitó főleg hogy a sötétben világit is és pláne 2db is jár a tv-hez és a tv-n lévő érintős is jónak tünik. Arra kiváncsi lennék hogy egész este világit -e vagy csak addig mig a tv bekapcsolva van ?

[ Szerkesztve ]

(#15) EczkE

EczkE
(őstag)
LOGOUT blog

Mért nem lehet egyszerűbb neveket adni ezeknek a monstrumoknak? :U

Mindenki hülye a maga módján. || Eladó cuccok: telefon, iPod touch, PS2 játékok, bazár >>> http://href.hu/x/h3kj <<<

(#16) MuzikJunkie

MuzikJunkie
(tag)

Nem hiszem, hogy fontos információ ezeknél a tévéknél a fogyasztás. Aki kifizet 250-300k összeget egy masináért, az szerintem pont le**arja mennyibe kerül ezen megnézni a Maunika só ismétlését. :K

Az cucc egyébként nagyon szép. Tetszik, hogy ennyire letisztult. Menüje pedig tiszta KP500. :C Már az ikonok.
A fényes (lakkozott?) káváról kellene leszokni a gyártóknak, mert nagyon parás. Én Pana tévém 2 éves és mikor rá süt a nap simán látszik a sok mikrokarc, törölgetés nyoma. :O :O :O

Még egy szösszenet a plazma vs. LCD témához... :U Nekem a nappaliban plazma van, konyhában LCD. Utóbbi Philips, előbbi Panasonic. Össze sem tudnám hasonlítani. Persze méret és ár különbség is van köztük bőven, de minőségibb érzetet ad egy plazma és kellemesebb nézni. :K

A Motorola Defy Arany Ászok álló... Bezony ám! :D

(#17) kpal válasza kpal (#14) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

hua nem a 125 hanem 152 cm verziót néztem. :B

#4) TBMC szerintem külsőre az Lg-nek vannak a legjobb tv-ja és utána a samsung ,panasonic.

[ Szerkesztve ]

(#18) mrhitoshi válasza Komcsi (#5) üzenetére

mrhitoshi
(őstag)
LOGOUT blog

+1

hát igen ennyiért már legyen is gyönyörű és okos is! :U :DDD

PSN: HitoshiMaruben || Twitter: Hitoshi_Maruben

(#19) Orcsi

Orcsi
(kvázi-tag)

Számomra az nem derült ki, hogy a médialejátszó funkció megy hálón keresztül is?! Mert a képeket nézve mintha azt láttam volna, hogy USBről mentek a filmek .... Azt lehet tudni, hogy milyen multimedia chip van benne ?! Sigma Design vagy Realtek vagy valami más ?!

Same shit, different day!

(#20) Duree

Duree
(PH! addikt)

Remek tévének tünik,egyre inkább hajlok az Lg felé,mert a Samsung cuccok rendre gyorsan beszarnak

Notebook javítás,Notebook alaplapjavítás smd szinten akár chipkészlet cserével.Vga kártya javítás csere VGA chip csere,Kijelzö csere javítás.Akku beszerzés eredeti és utángyártott is,tartozékok,alkatrészek beszerzése.

(#21) Mooka-Miki

Mooka-Miki
(tag)

"A vállalat mutatta be például az idei CES-en a világ legvékonyabb, mindössze 2,6 milliméter vastag tévéjét."

Az igeeeeen :C (Elírás? :P)

Szerk.: Utánanéztem, ez tényleg nagyon durva :Y

[ Szerkesztve ]

(#22) kpal válasza Duree (#20) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Nekem is LG van nem mai darab 2007 -es 50PC51 de szép képe van (legalább is számomra ) én eddig nem csalódtam a márkában pedig több LG holmim is van .

(#23) Peet

Peet
(senior tag)

A beégésről annyit, hogy nem a felhasználók bénaságán múlik, elég csak a TV adások valamelyik sarkában folyamatosan kirajzolt logóra gondolni. Szóval ha gyakran nézed ugyanazon adókat elkerülhetetlen a beégés. Nekünk pl. már jó ideje a TV jobb felső sarkában TV2, bal felső sarkában RTLklub logó díszeleg akármit is nézünk.
Ja és igen, ez egy régi 82 cm-es!! LG plazma.

''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI

(#24) vhunor válasza Peet (#23) üzenetére

vhunor
(senior tag)

Ja és igen, ez egy régi 82 cm-es!! LG plazma.

Azóta kicsit fejlődött a technika :).

(#25) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Ahhoz képest, hogy mennyit emlegették egy időben hogy az LG kiszáll a plazma piacról:)

Peet: Beégést az új modelleken már elég nehéz produkálni, csatornalogók pedig legfeljebb egy kisebb ghistingot eredményeznek.

>Bérelhető hirdetési felület<

(#26) Ad-m válasza Peet (#23) üzenetére

Ad-m
(senior tag)

tesómnak még a 32" lcd-be is beégett a start menü meg a lineage ikonok+térkép. a gyárban sem hitték el, h lcd-nél lehet ilyen, de szó nélkül cserélték a kijelzőt.

[ Szerkesztve ]

mielőtt üzletelnél valakivel: www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#27) eszterencs válasza Mooka-Miki (#21) üzenetére

eszterencs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem elírás: ph hír

(#28) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Ez hülyeség, hogy aki 250-300k -t költ egy tv-re azt nem érdekli a fogyasztás!
Szüleim pl. 10 évente vesznek egy tv-t, akkor kiadnak érte egy rakás pénzt, de elvárják cserébe hogy ne kelljen rá sokat költeni! Ha veszek egy drága autót attól még ne legyen már drága az üzemeltetése!
Szóval igenis legyen alacsony a fogyasztása egy high tech kütyünek, ha már ennyibe kerül figyeljenek erre is....

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#29) bogyo112

bogyo112
(őstag)

"... Van még egy rejtélyes csatlakozó "wireless control" felirattal, ez az LG vezeték nélküli Media Box adapterének csatlakoztatására szolgál. ... "

Ez csak nekem nem egészen világos? Ha " vezeték nélküli", akkor mit csatlakoztatok, és miért is?

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam..

(#30) mrhitoshi válasza bogyo112 (#29) üzenetére

mrhitoshi
(őstag)
LOGOUT blog

mert az antenna gondolom nincs beépítve :))

PSN: HitoshiMaruben || Twitter: Hitoshi_Maruben

(#31) Ijk válasza Sandormaster (#28) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Jellemző általában az 50"-os fullHD televíziókra, hogy keveset fogyasztanak:)

Mellesleg amennyivel drágább egy 50"-os lcd, azzal elég sokat lehet pörgetni az órát.

[ Szerkesztve ]

>Bérelhető hirdetési felület<

(#32) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Umm, tényleg milyen jól néz ki, szeretem az Lg-t :B

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#33) Nordic

Nordic
(őstag)
LOGOUT blog

"Mindent összevetve azt mondhatjuk, hogy nem csalódtunk, ismét egy remek plazmatévé járt nálunk, amit bátran ajánlunk."

Elfogadom az ajánlatot, ha egyszer lesz annyi pénzem(bár persze addigra biztos elavul:D). Am jó teszt.

"Nem tudom mi a gond.. Mióta ph-n kint van az e-mailem, azóta olcsóbban veszem a viagrát." by akom ------ Steam ID: Nordic_hun

(#34) SPY0817

SPY0817
(fanatikus tag)

Sikerült nekiünk egy LG TVhez egész jó árban hozzájutni... Monitorban is az van nekem... Pozitívan csalódtam a márkában és a képes is nagyon szép.. (Plazmában nem vagyok otthon de a design ennél is ugyan az ahogy néztem... :D)

http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-lcd-tv-42SL8500.jsp

| LG GT540 :) | Eladó: RIM BlackBerry 8110 | BF3: SPY08 | BC2: SPY0817 |

(#35) Joshi

Joshi
(PH! addikt)

Az 50PK950 kicsit túl lett árazva nem? :F Ennyi pénzért már G szériás Panát lehet kapni. :Y

Nekem egy 50PK250 van ami tényleg jó TV de az csak 200k ami még azt mondom elfogadható ár, de 370k az már durva egy LG-ért. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#36) kpal válasza Joshi (#35) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

A 760-as verzó is majdnem eszt tudja és olcsobb is nem muszáj a legdrágábbat venni.

(#37) Sutty66 válasza Joshi (#35) üzenetére

Sutty66
(tag)

Nem kötelező ezt választani. :D Vedd a panát. Gandolom a plazma topiknak álcázott panasonic hirdetési topik alapján gondolod igy . Akkor minek vettél LG-t?

[ Szerkesztve ]

(#38) z0d1AK

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Szívesen elnézegetném, bár egy fele ekkorának is örülnék, az még beférne a jelenlegi helyére:)

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | HP TouchPad eladó! WebOS és Android ICS dual boot, ajándék gyári védőtok!

(#39) balu72

balu72
(tag)

Grat a teszthez!Jól néz ki nagyon csak hát az ára.... :U

70/385-0148

(#40) z0d1AK válasza balu72 (#39) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

50"-t nem lehet 99.900-ért a Tesco polcára rakni raklap számra... :(

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | HP TouchPad eladó! WebOS és Android ICS dual boot, ajándék gyári védőtok!

(#41) Joshi válasza Sutty66 (#37) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

A képminőség+méret+ár együttese miatt választottam az LG 50PK250-et.
Az 50PK950-nek nem lehet sokkal jobb képe a 250-nél legalábbis 170k-val biztosan nem. A multimédia része pedig nem ér ennyit, annyi pénzből 2db fullos BD lejátszót lehet venni. :DD
Mondjuk Pana G20-at se vennék de nem azért mert... hanem mert nálam egy TV max 200k-ba fér bele, ennél több pénzt én nem vagyok hajlandó kifizetni legyen az akármilyen hiperszuper TV is. :D

(#42) Sutty66 válasza Joshi (#41) üzenetére

Sutty66
(tag)

Akkor szerintem majdnem tökéletesen választottál. Kár hogy a plazma topikban az ilyen egészséges szemlélet nem vert gyökereket. :R Még jó hogy a jelek szerint az LG nem állt le a plazmárol. :C Ezzel nem szemeztél?

(#43) Joshi válasza Sutty66 (#42) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

"Kár hogy a plazma topikban az ilyen egészséges szemlélet nem vert gyökereket."
Én nem bántom a plazma gurukat biztosan értenek a témához, de az átlagfelhasználónak mindig a pénz az elsődleges mondjon bár ki bár mit is. :O

"Ezzel nem szemeztél?"
Igen ajánlották, de én mindenképpen egy olyan média lejátszót akartam ami a filmlejátszás terén kompromisszummentes. Nálam ez a HTPC. :U

[ Szerkesztve ]

(#44) Alfabatka

Alfabatka
(újonc)

Köszönöm a cikket.
Nézegettem már ezt a TV-t-is, de egyetértek az előttem szólóval a PK760 jobb ajánlatnak tűnik, bár ez tényleg szebb. Sajnálom, hogy nem került be a Teletext képességéről 1 mondat (neadj uram az EPG-ről) a cikkbe vagy, hogy a kép-a-képben funkciót, hogy adja elő (2 kép-több kép). Nekem például még fontos az is hogy a teletext úgy jöjjön be, hogy mellett megy a TV műsor stb...Végül is TV teszt vagy mifene.
Érdekes még, hogy a kontrasztra 5.000.000:1 arányt ad meg az LG, míg más modelljein ez az érték 3.000.000:1. Az előbbi a csúcs plazmákra jellemző adat, de kíváncsi lennék mennyire érzékelhető a különbség vagy csak egy "indokoljuk az árat" adat.

(#45) Joshi válasza Alfabatka (#44) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

"Érdekes még, hogy a kontrasztra 5.000.000:1 arányt ad meg az LG, míg más modelljein ez az érték 3.000.000:1."

Sajnos ez csak a dinamikus kontrasz és nem a valós, meg aztán ezek az adatok nem tudják átverni a szemet az tuti. :D

(#46) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az a baj hogy kicsi...

~ XBMC Eden 11.0 beta, HTPC - SilverStone LC16M - 10 TB, Soldier Of Love ~

(#47) Godefroy válasza Vikthor (#46) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Ne szomorkodj, állítólag a belső értékek fontosabbak mint a méret ;)

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#48) kpal válasza z0d1AK (#40) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

2év mulva az olcsobb modellek már annyiért lesznek. :K

Vikthor: kicsit drágábba már van 60PK 250 és 760 is amik árban jók nagy méretben a 60PK950 az tul van árazva nagyon .

Alfabatka: amiket irtál kontraszt érték a 760 és 950 között közel 100k különbséget eredményez.

[ Szerkesztve ]

(#49) Integra válasza Vikthor (#46) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

egyetértek.

(#50) foxyr válasza Orcsi (#19) üzenetére

foxyr
(tag)

Amiket én eddig a TV-kbe épített lejátszókról olvastam semmi jóval nem kecsegtettek. Tudnak lejátszani hálón keresztül is, de már csak megkötésekkel. Több márka/típus esetében is hálón keresztül pl. nem kezelte a külső feliratokat, egyesek csak képet és mp3-at játszottak le...stb.

A tudásából ítélve kizártnak tartom, hogy Sigma Design-os chipet tettek volna a készülékbe.

Illetve ami nálam már alapnak számít egy ilyen cuccnál, hogy m2ts kiterjesztést ismerje, és LG-nél nem láttam...Panasonicnál igen, Samsungnál nem néztem.

Mindenesetre egy külső médialejátszó még mindig ezerszer többet tud egy ilyen beépített lejátszónál.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.