Beépített Yamaha hangrendszerrel érkeznek az új AS2 Toshiba tévék

Hirdetés

A Toshiba a jelek szerint beleerősített, hiszen a 2011-es tévéik számos plusz szolgáltatást kínálnak. A múltkor már bejelentették az abszolút felhasználóbarát, beépített kamerával és arcfelismerővel rendelkező, Cevo-Engine-re épülő 55ZL1, most pedig két olyan modellről rántották le a leplet, amelyek más irányból próbálják meg becserkészni a potenciális vásárlókat.

Toshiba 40AS2
Toshiba 40AS2

Az általánosságban elmondható, hogy a tévék beépített hangszóróinak minősége korántsem tökéletes, és ez még azon gyártók termékeire is igaz, amelyek egyébként foglalkoznak házimozi szettek, komponensek fejlesztésével és előállításával is. A Toshiba döntéshozói úgy vélték, hogy az emiatt keletkezett piaci rést be kell tömni, amire az AS2 tévék lehetnek alkalmasak. A jobb hangzás érdekében a gyártó szövetkezett a Yamahával, akik a megállapodás értelmében odaadták D osztályú erősítőjüket, és a Yamaha DSP-t (Digital Sound Processor). Bár látatlanban csak távolról lehet okoskodni, az azonban biztosnak látszik, hogy valóban érdemi eredményt értek el ezen a területen, máskülönben a Yamaha nem adta volna a nevét a Toshiba új fejlesztéséhez.

A modellekbe került egy érzékeny szenzor, amely állítólag hatékonyan képes a környezeti fény erejének változásához igazítani többek között a kép fényerejét, illetve kontrasztarányát, amelynek köszönhetően elméletileg mindig ideális végeredményt kap a néző. A vállalat által kiadott információk alapján a képalkotásban, elsősorban a ferde vonalak megjelenítésében is sikerült előrébb lépni, amelynek hála sokkal kevésbé recések, lépcsőzetesek, mint korábban. A tévék kaptak egy abszolút konzolfanatikusoknak szánt funkciót is: kijelölhető, hogy milyen típusú játékról van szó, és a készülék ahhoz igazítja az egyes paramétereket (példának okáért akciójátéknál a legmagasabb értékre lövi be az interpolációs technológiákkal kapcsolatos beállításokat).

Okostelefonokra vagy tabletekre szánt alkalmazás is letölthető az AS2-höz, amely közreműködésével ezekről az eszközökről is vezérelhető a tévé. Távirányítója egyébként meglepően puritán; a nagy gombok dominálnak, viszont a funkcióbillentyűk jó része lekerült róla. Érdekes, hogy a távkapcsolón két IR adó kapott helyet, egyik vertikálisan, másik horizontálisan sugározza a jeleket, azaz akkor is lehet vele kapcsolgatni, ha függőlegesen, a televízióval párhuzamosan tartja valaki; ami elsősorban a már megromlott látású, idősebb felhasználók számára lehet talán hasznos. Bár a konszern lelkendezve írt a letisztult minimalista dizájnról, ám a képek alapján az AS2 pont úgy néz ki, mint a legtöbb ma kapható készülék. A 40 hüvelyk képátlójú AS2 Full HD felbontással operál, a 32 colos testvére pedig maximum 1366x768 képpont megjelenítésére képes, maximális (dinamikus) kontrasztarányuk 50000:1.

A tévék hamarosan elérhetők lesznek Japánban, és mivel a vállalatnak van hazai disztribútora, ezért benne van a pakliban, hogy itthon is felbukkan néhány darab, de hogy mikor és mennyit kell majd érte körülbelül fizetni, egyelőre még nem lehet tudni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés