Még nem lép be az e-bookok piacára az Acer

Az e-könyvolvasók piacát az elmúlt hónapokban komolyan megtámadták a gyártók. Jelenleg egyre több e-book jelenik meg, melyek szeretnének az éledező szegmens aktív szereplőivé válni. Az Acer azonban nem sieti el a saját megoldásának bemutatását. Jeng-Tang Wang elmondta, hogy már kész van a saját fejlesztésű modelljük prototípusa, ám a tömeggyártással több okból is várnak még.

Az Acer elnöke szerint az e-bookok szegmense jelenleg még túl kicsi, továbbá a megfelelő eredmények elérése nagyban függ az üzleti modelltől, így erre a területre komoly hangsúlyt kell fektetni. A vállalat egyelőre kivár, hogy lássa merre tart a piac, és ennek megfelelően fogja a saját stratégiáját alakítani. Természetesen az Acer érdeklődik az üzletág iránt, ám a júniusra tervezett hat hüvelykes e-könyvolvasójuk bemutatása valószínűleg csúszik egy picit.

Jeng-Tang Wang azt is megjegyezte, hogy a cég stratégiájában továbbra is kiemelt szerepet kapnak az ultravékony notebookok. A vállalat a rendkívül sikeres Timeline sorozatot 2 cm-nél is vékonyabb modellekkel szeretné kiegészíteni, melyek az Intel új generációs Calpella platformjára épülnek. A gépezetek megjelenéséről még nincs pontos információ, de idén biztosan megérkeznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés