Hát úgylátszik az átlaguser szeret megőszülni az USB-vel másolás sebességével.
32MB/s sebességgel 500GB-ot 4,5 óra olvasni, és 22MB/s-el több mint 6 óra írni.
És 500GB nem mondható soknak már manapság.
Ilyen alapon akkor minek nekik az ilyen gépekbe 500GB-os HDD ?
Mondjuk ha jól sejtem sokan csak megveszik ezt a vinyót, aztán felét se használják ki soha.
De lehethogy igazad van, mert az USB-t ismeri csak mindenki.
Ezért kéne azt továbbfejleszteni, mert azt mindenki ismeri és elfogadja.
Elvileg meg is történt az USB 3.0-val, csak már most is késő, pedig még kb. semennyire se terjedt el.
A jelenlegi árával meg aztán végképp nehezen fog.
E-Sata azért tud(na) viszonylag olcsó lenni, mert nem kell hozzá vezérlő (de amúgy így is drágán adják, pedig kb. csak egy csatlakozó kell).
ODD-re viszot szerintem is tényleg van igény - sajnos.
Áthoz egy haver pl. egy filmet megnézni, még mindig a DVD a legelterjedtebb.
Meg ha laptophoz nem is, de csomó mindenhez így adják még a drivereket, pl. BT adapter (bár az egy normális laptopban már van), nyomtató.
Több ismerősöm van, aki simán megtehetné, hogy vesz egy külső vinyót, és azon hordozgat, meg arra archivál, de ehelyett még mindig DVD-re írja ki, mert azt szokta meg.
180e-ért vesz egy laptopot, de még egy normális (1GB-nál nagyobb) pendrive-ot sem vesz, 2,5" külső vinyót meg végképp nem...
És a leghosszabb idő az ilyen megszokásokat megváltoztatni.
Erre az lenne szerintem a jó megoldás, hogy magához a laptophoz adnak egy külső ODD-t, és akkor nem kell külön venned, hanem a leírásban / csomagoláson lehet hirdetni, hogy van hozzá "Ajándék"
DVD-író.
Én DVD-re archiválok, de ennek csak egyetleg oka van: kiszámoltam, hogy még mindig majdnem 1,5x drágább lenne ugyanazt winchesteren tárolni.
És elég nagy adatmennyiségről van szó, úgyhogy az árbeli különbség hosszabb távon nem kicsi.
De már én is gondolkozok rajta, hogy winchesterre váltsak, mert a sokkal kényelmesebb használat a 1,5x árat már lehethogy megérne lassan.
Meg az 1080p-s MKV-k közül jópár már két DVD-re darabolva sem fér el, hármat használni egy filmhez, az meg már egy kicsit sok.
Ezzel a netbook / CULV notival az a gond így, hogy az eddig is elég erősen korlátozott bővíthetőséget még megnyirbálják.
Pl. ha jobban elterjed az USB 3.0, egy ExpressCard-os notiba csak veszek egy adaptert, de annak hiján cserélhetném le az egész gépet...
Mondjuk a gyártók valószinűleg pont erre hajtanak, hogy vegyél újat. 
Te milyen olyan CULV-s notit ismersz, amin van E-Sata ?
[ Szerkesztve ]