Formás, formabontó e-könyv-olvasók

Egészen furcsa kinézetű készülékkel rukkolt elő a 1Cross Tech. A kívülről csupán egy piros borítójú könyvnek tűnő szerkezet egy MID (mobile internet device) és egy e-bookolvasó keresztezésének, illetve inkább összeépítésének tűnik. Könyvszerűen kettényitva a felhasználó elé tárul a bal oldalon lévő e-ink kijelző és a jobb oldali színes érintőképernyő, alatta a qwerty kiosztású billentyűzettel. A nagyobb megjelenítő képátlója 6” és 600x800 pixel a felbontása, a kisebb pedig 3,2”-on 480x320-as. Így külön, mégis egyszerre lehet olvasni és internetezni. Más kérdés, hogy vajon ki akar olvasás közben netezni, és vice versa, de a lényeg, hogy megteheti. A fedélként szolgáló bal oldal egyébként visszahajtható, így kényelmesebb a fogása is, illetve az a fele kerül felülre, amelyikre szükség van.

1Cross Tech ShuBook
1Cross Tech ShuBook

A cég MIDHybrid sorozatába tartozó ShuBookon egyébként Android 1.6 fut, építettek bele Wi-Fit, Bluetootht, gyorsulásmérőt, webkamerát, és microSDHC-olvasója is van. Továbbá opcionálisan 3G modem és GPS vevő is helyet kaphat benne. Egyelőre nem tudni még, hogy mikor kerül a boltok polcaira és mennyibe fog kerülni ez a csodakütyü, de kíváncsian várjuk.

1Cross Tech ShuBook
1Cross Tech ShuBook

Úgy tűnik, az előző csapatéval egy rugóra jár a Spring Design-osok agya is. Bár maga a készülék, az Alex kicsit más formájú, de hasonló célokra teremtetett: egy e-könyvolvasóval kombinált színes kijelzőből áll ez is. Az előbbi itt is 6”-os, az utóbbi viszont már 3,5” méretű érintőképernyő. Az immár előrendelhető státuszba lépett termék Android operációs rendszerrel rendelkezik, van beépített hangszórója, Wi-Fi kártyája, 3G modemje, SD-olvasója, illetve EVDO/CDMA adaptere is. Az ára egyelőre még ismeretlen.

Spring Design Alex
Spring Design Alex

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés