Hirdetés

Az Acer számol az Ion 2-vel

Az Acer jó szokásához híven, minden új fejlesztést felkínál a vásárlóknak, így nem meglepő, hogy készülnek a vállalat Ion 2 platformra épülő számítógépei is. Az NVIDIA új rendszere teljesen új fejlesztésű lapkára épül, és a TSMC 40 nm-es gyártósorain fog készülni. Sajnos a képességekről nincs hivatalos információ, de a pletykák alapján az alacsony fogyasztással büszkélkedő chip 24 stream processzorral felszerelt integrált grafikus vezérlőt használ, mely támogatja a HD videók gyorsítását, a DirectX 10.1-es grafikus API-t valamint a CUDA és az OpenCL platformot.

Az Acer nyilatkozata alapján az Ion 2 lapkára asztali és mobil gépek is épülnek majd. Maga a platform elsősorban az Intel ultra alacsony fogyasztású processzoraihoz ideális, így főleg az ultravékony notebookokban alkalmazható. Ettől függetlenül a vezérlőlapka társítható bármilyen LGA775 tokozású központi egységhez, valamint az új generációs, Pineview kódnéven futó Atomhoz. Az utóbbi elgondolás meglehetősen érdekes, hiszen a Pineview chip tartalmaz memória- és grafikus vezérlőt is, így az Ion 2 ilyenkor egy diszkrét grafikus processzorként funkciónál, kiváltva az Intel megoldását.

Az NVIDIA Ion 2 várhatóan a januárban megrendezendő CES alkalmával fog bemutatkozni, ám arról nincs információ, hogy a rendszerre épülő termékek mikor jelennek meg. Érdekesség, hogy a platform nemcsak az Intel, hanem a VIA Nano processzorokhoz is alkalmazható lesz. Remélhetőleg a gyártók kihasználják ezt a lehetőséget is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés