Ha ez most egy új dolog, akkor jó 5let! Bár a mai 4 kimenetes GX2-k idejében, amiből még SLI-t is lehet csinálni, felesleges...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
bugger
(lelkes újonc)
Nagyrészt inkább notebookhoz való... meg HTPC-hez... bár ott is inkább irodai felhasználáshoz, ha kell az a +1 vga.... mondjuk ha jól olvasom, a cpu-t terheli a tömörítgetéssel.... nem tudom, mennyire lehet ez jó...

gyiku
(PH! kedvence)
ez most hogy mukodik? bedugom a gepbe, es erre dugom ra a monitorokat 

yakuza.tora
(PH! addikt)
Azért a gépek többségében nem GX2 van... 
Alléz Olympique de Marseille!
nagyon ügyes, nagyon jó. és az ára is szenzációs a matrox triple head-es 100k körüli megoldásaihoz képest.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
tudom, hgoy főként 2d-s felhasználásokhoz fogják használni, de mit szól 3d-hez?
mert ugye vannak már usb-s monitorok, de azok csak 2d-re jók.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Stalker-2572
(PH! kedvence)
USB miatt nem tud jobb felbontást?
[ Szerkesztve ]
All Black...
UV Plus+
Tisztára, mint egy napszemüvegreklám... ![;]](/dl/s/v1.gif)
LEMONS. Perfect for orangejuice.

.mf
(PH! addikt)
Nem emlékszem, hogy ilyen volt-e, de volt a Matroxnak is DualHead és TripleHead nevű külső monitor-csatlakoztatója.
nagyon tudom értékelni a kütyüt, hat monitort el tudnék képzelni az asztalomra, bár akkor kicsit más egérbeállítással kellene dolgozni
a jelenlegi 2*22" egyelőre elég, de ezt is ki lehet nőni
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban
Az máshogy működik, Matroxék a monitorok bemeneteit egyesítették egy d-sub csatlakozóra. 1 kétszer vagy háromszor olyan széles felbontású monitorként működik, mint a rákapcsolt monitorok és a videójelet bontja szét. (elvileg szerintem) 3D-s progik is minhárom monitorron látszanak, mivel a gép számára egy nagy monitornak tűnnek, extrám magas felbontással. Ahhoz kell feltenni drivert, hogy különálló monitorként kezelje az oprendszer őket (mintha több fele vágna egy monitort).
Ez meg valami usb-s framebuffernek tűnik. Szerintem az lenne logikus ha a dobozka memóriájába írja bele a megjeleníteni való adatokat (elég csak a változást frissíteni) és az csinál belőle videójelet, gyakorlatilag usb-s vga.
Bár a cikk azt írja hogy nem videókártya... ha mindig a gépnek kell küldeni az összes pixel adatát az baromira primitív megoldás. 
szerk:
" The GPU-less design utilizes a virtual driver and high-performance DDR memory with full support for Windows Vista Aero and high resolution capabilities"
[ Szerkesztve ]
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
hát nemtom. lehet, hogy szeptemberben kellene egy harmadik vga kimenet is (dsubról hdtvt hajtani? ááá
), aztán addigra lehet egy második vidkari (mondjuk egy 3850es CFbe kötve a jelenlegi 3870essel) jobb és olcsóbb megoldás lenne.
a matroxnak sajnos eléggé horror ára van.
mindenesetre bizonyos irodai munkáknál notebookhoz valszeg tökéletes megoldás.
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.
Igen, bedugod az USB portba az eszközt és aztán abba a megfelelő csatolójú megjelenítőt.
Hát én sem értem ezt nagyon, hogy GPU nélkül van, egy kis áramkör és nagy prociterhelés
Ez olyan, mint a light cola.
Miért terhelné a procit? Hiszen csak replikálja a képet, esetleg tükrözi, saját maga.
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.
A GPU számolgat dolgokat a megjelenítéshez, 3d... hardveresen segíti a videólejátszást...
gondolom ilyesmi ezzen nincs.
Alapvetően szerintem ennyiből áll nagyon leegyszerűsítve (2d vga is hasonló lehet):
- memória
- ramdac (ram -ban tárolt digitális adatból analóg videójelet generál)
DVI kimenethez ez utóbbi sem kell csak megfelelő formátumra kell alakítani a digitális adatokat és átküldeni a monitornak.
USB-n át a drivere írja a memória tartalmát. Az egyszerű elektronika pedig átalakítja az adatokat a monitor számára ehetőre. Gyakorlatilag egy nagyon egyszerű videókártya. (azt is lehet közvetlen memóriába írással használni)
Azt nem tudom az aero-t hogy jeleníti meg ha nincs gpu... szoftveresen emulálja? A marketing rizsa mögött nem lepődnék meg ha valami belépőszintű gpu lenne rátéve, hiába állítják az ellenkezőjét.
[ Szerkesztve ]
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

Guruka
(senior tag)
Ez nem is rossz. Nekem a munkahelyi gépemhez kellene egy ilyen cucc, hogy tudjak csatlakoztatni egy 2. monitort a gépemhez a gép megbontása nélkül. 
www.pcgear.hu