Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Ha ez most egy új dolog, akkor jó 5let! Bár a mai 4 kimenetes GX2-k idejében, amiből még SLI-t is lehet csinálni, felesleges...

(#2) bugger válasza Egzee (#1) üzenetére

bugger
(lelkes újonc)

Nagyrészt inkább notebookhoz való... meg HTPC-hez... bár ott is inkább irodai felhasználáshoz, ha kell az a +1 vga.... mondjuk ha jól olvasom, a cpu-t terheli a tömörítgetéssel.... nem tudom, mennyire lehet ez jó...

(#3) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

ez most hogy mukodik? bedugom a gepbe, es erre dugom ra a monitorokat :F

(#4) yakuza.tora válasza Egzee (#1) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Azért a gépek többségében nem GX2 van... :DDD

Alléz Olympique de Marseille!

(#5) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nagyon ügyes, nagyon jó. és az ára is szenzációs a matrox triple head-es 100k körüli megoldásaihoz képest.

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#6) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tudom, hgoy főként 2d-s felhasználásokhoz fogják használni, de mit szól 3d-hez?
mert ugye vannak már usb-s monitorok, de azok csak 2d-re jók.

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#7) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

USB miatt nem tud jobb felbontást?

[ Szerkesztve ]

All Black...

(#8) CSorBA

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

UV Plus+

Tisztára, mint egy napszemüvegreklám... ;]

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#9) .mf válasza Egzee (#1) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Nem emlékszem, hogy ilyen volt-e, de volt a Matroxnak is DualHead és TripleHead nevű külső monitor-csatlakoztatója.

(#10) blackrulz

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

nagyon tudom értékelni a kütyüt, hat monitort el tudnék képzelni az asztalomra, bár akkor kicsit más egérbeállítással kellene dolgozni :DDD a jelenlegi 2*22" egyelőre elég, de ezt is ki lehet nőni

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#11) azbest válasza .mf (#9) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az máshogy működik, Matroxék a monitorok bemeneteit egyesítették egy d-sub csatlakozóra. 1 kétszer vagy háromszor olyan széles felbontású monitorként működik, mint a rákapcsolt monitorok és a videójelet bontja szét. (elvileg szerintem) 3D-s progik is minhárom monitorron látszanak, mivel a gép számára egy nagy monitornak tűnnek, extrám magas felbontással. Ahhoz kell feltenni drivert, hogy különálló monitorként kezelje az oprendszer őket (mintha több fele vágna egy monitort).

Ez meg valami usb-s framebuffernek tűnik. Szerintem az lenne logikus ha a dobozka memóriájába írja bele a megjeleníteni való adatokat (elég csak a változást frissíteni) és az csinál belőle videójelet, gyakorlatilag usb-s vga.
Bár a cikk azt írja hogy nem videókártya... ha mindig a gépnek kell küldeni az összes pixel adatát az baromira primitív megoldás. :U

szerk:
" The GPU-less design utilizes a virtual driver and high-performance DDR memory with full support for Windows Vista Aero and high resolution capabilities"

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#12) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát nemtom. lehet, hogy szeptemberben kellene egy harmadik vga kimenet is (dsubról hdtvt hajtani? ááá;]), aztán addigra lehet egy második vidkari (mondjuk egy 3850es CFbe kötve a jelenlegi 3870essel) jobb és olcsóbb megoldás lenne.

a matroxnak sajnos eléggé horror ára van.

mindenesetre bizonyos irodai munkáknál notebookhoz valszeg tökéletes megoldás.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#13) jasohn válasza gyiku (#3) üzenetére

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

Igen, bedugod az USB portba az eszközt és aztán abba a megfelelő csatolójú megjelenítőt.

(#14) jasohn válasza azbest (#11) üzenetére

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

Hát én sem értem ezt nagyon, hogy GPU nélkül van, egy kis áramkör és nagy prociterhelés :F
Ez olyan, mint a light cola.

(#15) WonderCSabo válasza jasohn (#14) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Miért terhelné a procit? Hiszen csak replikálja a képet, esetleg tükrözi, saját maga.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#16) azbest válasza jasohn (#14) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A GPU számolgat dolgokat a megjelenítéshez, 3d... hardveresen segíti a videólejátszást...
gondolom ilyesmi ezzen nincs.

Alapvetően szerintem ennyiből áll nagyon leegyszerűsítve (2d vga is hasonló lehet):
- memória
- ramdac (ram -ban tárolt digitális adatból analóg videójelet generál)
DVI kimenethez ez utóbbi sem kell csak megfelelő formátumra kell alakítani a digitális adatokat és átküldeni a monitornak.

USB-n át a drivere írja a memória tartalmát. Az egyszerű elektronika pedig átalakítja az adatokat a monitor számára ehetőre. Gyakorlatilag egy nagyon egyszerű videókártya. (azt is lehet közvetlen memóriába írással használni)

Azt nem tudom az aero-t hogy jeleníti meg ha nincs gpu... szoftveresen emulálja? A marketing rizsa mögött nem lepődnék meg ha valami belépőszintű gpu lenne rátéve, hiába állítják az ellenkezőjét.

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#17) Guruka

Guruka
(senior tag)

Ez nem is rossz. Nekem a munkahelyi gépemhez kellene egy ilyen cucc, hogy tudjak csatlakoztatni egy 2. monitort a gépemhez a gép megbontása nélkül. :)

www.pcgear.hu

(#18) PCK

PCK
(újonc)

mikor kerül magyarországon forgalomba?
Már nagyon kellene egy ilyen :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.