Hirdetés

Befutottak az új UltraWide LG monitorok Magyarországra is

Az LG magyarországi képviselete bejelentette, hogy hazánkban is elérhetőek a cég legújabb, UltraWide, azaz 21:9 képarányú monitorjai, amelyekbe IPS paneleket építettek. A gyártótól kapott információk szerint az ilyen jellegű kialakítás a korábbinál nagyobb szabadságot biztosít, legyen szó otthoni, elsősorban szórakozást preferáló, vagy professzionális, a kijelzőre munkaeszközként tekintő felhasználóról. Az LG óriási figyelmet fordít az ilyen típusú kijelzőkre világszerte és hazánkban is, így a piaci részesedése ebben a szegmensben globálisan eléri az 50 százalékot, Magyarországon pedig a 80 százalékot.

LG 34UM95
LG 34UM95 [+]

A most bemutatott készülékek közül minden tekintetben a 34UM95 a legfigyelemreméltóbb darab. A 34 hüvelykes képátlóval bíró termék QHD, azaz 3440x1440 képpontos maximális felbontást kínál, ami 2,4 szerese egy hagyományos 16,9 képarányú, Full HD, és 1,8 szorosa egy 21:9 képarányú Full HD kijelzőnek. A készülék a monitoroknál elérhető leggyorsabb, akár 20 GB/s adatátviteli sebesség elérésre is képes a Thunderbolt 2 szabvány támogatásával. Ennek segítségével a felhasználók nagy felbontású tömörítetlen videókat nézhetnek és szerkeszthetnek, egyúttal pedig más eszközökre is továbbíthatják az adatokat, mindezt egyetlen porton keresztül.

LG 34UM95
LG 34UM95 [+]

Egyszerre több kijelző is összekapcsolható, amivel munkaállomások kialakítására is mód nyílik. Emellett a HDMI és DisplayPort csatlakozóknak köszönhetően a különféle tartalmak számos eszközről tükrözhetőek és továbbíthatóak a monitorra. A termék az sRGB színtér több mint 99 százalékát képes megjeleníteni, és a már említett DisplayPort alkalmazása esetén akár a 10 bites színfeldolgozás is elérhető. Hardveres kalibrációra is módot ad a monitor, amihez a vállalat saját, True Color Finder névre hallgató szoftverét lehet használni. A 34UM95 bruttó ajánlott fogyasztói ára 300 000 forint.

LG UM65
LG UM65 [+]

Emellett a cég lerántotta a leplet az UM65 széria három tagjáról is. Ezek mindegyike 2560x1080 képpontos felbontásban képes megjeleníteni az sRGB színtér több, mint 99 százalékát. Az 5 ezredmásodperces válaszidejű IPS panelek betekintési szöge horizontálisan és vertikálisan is 178 fok. A termékeket ellátták néhány érdekes funkcióval, amelyek a mindennapi használatot tehetik kényelmesebbé. Ilyen például az olvasási üzemmód, amikor is a képek olyan hatást keltenek, mintha papírra lennének nyomtatva, ami állítólag kevésbé fárasztja a szemet. A 4-Screen Split funkció a mindennapi munkavégzést segítheti, hiszen ez az egyidejű több ablakos feladatkezelést egyszerűsíti le jelentősen.

LG 25UM65
LG 25UM65 [+]

Előre beállítható számú (maximum 4) területre osztja a kijelzőt, amit a megnyitott alkalmazások maradéktalanul automatikusan kitöltenek. Ha változtatni szeretnénk az ablakok méretén nincs más dolgunk, mint bármelyik szélét megfogva odébb húzni azt, a többi ablak automatikus idomulni fog az új mérethez. A 34 hüvelykes 34UM65 ára 180 000 forint, a 29"-es testvére 120 000-be kerül, a legkisebbért, a 25"-es 25UM65-ért pedig 67 000 forintot kell fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés