Hirdetés

Beárazták az LG 34 colos, ultraszélesvásznú monitorját

Már régóta tudni, hogy az LG egy 34 colos Ultrawide paneles, azaz 21:9 (vagyis azt megközelítő) képarányú  monitor kiadásán töri a fejét, mely a népszerű 29 colosok modellek nagyobb testvére lenne. A pletykákon és egy a CES-en látottakon kívül azonban eddig konkrét információ nem sok látott napvilágot, de a rajt közeledtével – amit az is jelez, hogy a webshopok elkezdték beárazni a terméket – a pontos és egyben végleges részletekre is fény derült.


[+]

A 34UM95 típusjelzésű modell 3440x1440 pixel felbontásra képes panelje típusát tekintve AH-IPS lesz, annak minden előnyével és hátrányával együtt. A specifikáció 178/178 fokos betekintési szögeket, 320 cd/m² maximális fényerősséget, 1000:1 natív kontrasztarányt, 5 ezredmásodperces g2g válaszidőt, csatornánként 8 bites színmélységet és sRGB színteret ígér W-LED háttérvilágítással. Ez utóbbi egyébként nem PWM-es szabályozást kap, ami az LG terminológiájában a Flicker Safe elnevezést viseli.


[+]

Emellett a monitor támogatja majd a hardveres kalibrálási lehetőséget a mellékelt True Color Finder szoftveren keresztül, amihez a kompatibilis eszközt a felhasználónak kell majd beszereznie. Továbbá ez a modell is rendelkezik majd az olvasásra optimalizált gyárilag beállított képi üzemmódokkal. Ami a külsőt illeti, itt is lesz némi változás, noha a vékony, szélekig kihúzott "Cinema" panel nem újdonság, de itt is bevezetik azt az átlátszó "Crystal Float" állványt, amit nemrégiben az LG MP76-nál. Ennek következtében a komolyabb állíthatóságról le kell majd mondani, csupán a dönthetőségre hagyatkozhatunk, ugyanakkor később biztosan lesznek ebből is alternatív kiadások, amelyeknél már a magasságállítást sem kell majd nélkülözni.


[+]

A hírek szerint az LG elhagyta a szokásos gombkavalkádot is, ehelyett egy joystickkal oldották meg a menürendszer kezelhetőségét. Csatlakozókból sem lesz hiány, a két HDMI és az egy szem DisplayPort mellett két Thunderbolt csatlakozó is helyet kap a hátoldalon, valamint az USB 3.0-s hub sem marad ki. A német webshopok 970 és 1090 euró közé árazták be az új modellt, így nagy átlagban 1000 eurós árcédulára van kilátás, de nem kizárt, hogy a rajt pillanatában ennél alacsonyabb (900 eurós) árcédulával rukkol elő az LG.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés