Február elsején startol a PC-s Kinect

Már régóta nem titok, hogy készül a PC-s Kinekt, mely minden bizonnyal Kinect for Windows néven lesz elérhető. A termék az Xbox 360-hoz megjelent rendszer némileg modernizált változata, ám itt alapvetően apróbb optimalizálásról van szó, mintsem radikális változtatásokról. Ennek megfelelően az USB-s összekötés kábele rövidebb lesz, amivel csökkenthető a beérkező adatok késleltetése, emellett az USB-s csatlakozó is kisebb, hogy legyen hely a többi perifériának. A PC-s verzió továbbá új firmware-t kap, mely lehetővé teszi a beépített kamerának a pontosabb mélységérzékelést, így a termék 50 cm-ről is észleli majd a mozgást a működés precizitásának drasztikus csökkenése nélkül.

Hirdetés

A rendszer ugyanúgy fog működni, ahogy az Xbox 360-hoz készült megoldás, vagyis az eszköz szenzorja RGB kamerát alkalmaz a megfelelő mélységérzékeléssel, továbbá az egység felismeri az emberi testet, és 48 pont alapján érzékeli annak mozgását másodpercenként 30 mintavétellel. Természetesen a hang-, valamint az arcfelismerés is megoldott.


[+]

Tekintve, hogy a Kinect for Windows jóval nagyobb piacot fed majd le, mint az Xbox 360-as verzió, így a Microsoft a szoftveres támogatást is jóval komolyabban veszi. A termékhez már most elérhető az 1.0-s béta SDK, mely hamarosan végleges állapotba kerül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a vállalat hátradől. A fejlesztés ugyanis nem áll le, így folyamatosan modernizálja majd a cég a fejlesztőkörnyezetet, hogy az egyre többre legyen képes.

Az új információk szerint a Kinect for Windows február elsején startol, és elérhető lesz az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Japánban, Mexikóban, Új Zélandon, Spanyolországban, illetve az Egyesült Királyságban. Sajnos az elején a Microsoft csak limitált mennyiséget szállít, és a PC-s csomag ára 249 dollár lesz, ami nem kevés pénz. A termék egyébként egy év garanciával fog rendelkezni.

Fontos megjegyezni, hogy a Kinect for Windows csak az aktuális Windows 7 és később a Windows 8 operációs rendszerekkel kompatibilis. Windows Vista és XP, vagy más régebbi Windows esetében nem fog működni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés