Microsoft Xbox 360 Kinecttel csomagban 99 dollárért – túl szép, hogy igaz legyen

A Microsoft néhány hete közölt adatai alapján kiderült, hogy az Xbox 360 eladásai folyamatosan csökkennek, amiért részben az új generációs konzolok okozta kivárás, részben pedig a piac egyre nagyobb telítettsége okolható. Míg a szoftveróriás összességében szép profitot termelt 2012 első negyedévében, addig az Xbox-os részleg 16%-os profitcsökkenést könyvelt el az előző időszakhoz képest. A Microsoft persze nem győzi hangsúlyozni, hogy az Egyesült Államokban az Xbox 360 még mindig a legkelendőbb játékkonzol a piacon, és ezt az előkelő pozíciót az elmúlt 15 hónapban folyamatosan birtokolta.

Valószínűleg az imént említett visszaesés miatt, valamint azért, mert az új Xbox érkezése egy darabig még várat magára, a Microsoft egy új üzletpolitikával próbálja meg fenntartani az érdeklődést. A Legújabb akciójuk szerint a Kinectet és egy 4 GB-os Xbox 360-at tartalmazó csomag 99 dollárért elérhető, vagyis egy előző generációs konzol, a PlayStation 2 vételáráért. Tekintve az eddigi közel 300 dolláros árcédulát, jogosan gyanakszik az ember, hogy itt valami turpisság van a dologban.

A magyarázat abban keresendő, hogy a gyártó egy a mobiltelefon előfizetésekhez hasonló szerződéses rendszert dolgozott ki, amely a 99 dolláros indulóár mellett 2 éves hűségre kötelezi a felhasználót, aki ezen idő alatt havi 15 dollárt fizet az Xbox Live Gold tagságért, amely szolgáltatás többek között mindenféle streaming tartalmat (filmek, sportesemények) nyújt. Alig egy hónapja már megemlítettük, hogy a legújabb felmérések szerint az Xbox 360 felhasználók többsége már nem is elsősorban játék konzolként, hanem szórakoztatóelektronikai, multimédiás központként használja azt, ezek után egyáltalán nem meglepő ez a lépés.

Persze a második év végére egy picit talán még magasabb is lesz az összköltség, mintha teljes áron megvásároltuk volna a készüléket és a legolcsóbb Xbox Live Gold éves előfizetéseket, de a konstrukció valóban azonos mobiltelefon vásárlásokkal: a rendszeres havidíjért cserébe lényegesen alacsonyabb indulóköltséggel megkaparintható az áhított szerkezet. Kíváncsian várjuk, a valóságban hogyan fog muzsikálni az új koncepció.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés