Két új Toshiba Satellite modell várható

Az idei év harmadik negyedévében kerül forgalomba a Toshiba most bemutatott Satellite L500-as és L550-es modellje, amelyeket mindennapi használatra ajánlanak. Az előbbi Intel Core 2 Duo, Pentium és Celeron processzorokkal lesz elérhető, utóbbiba pedig Core 2 Duo és Pentium modellek kerülhetnek. Mindkét notebook opcionálisan rendelhető lesz kétmagos AMD Turion, Turion Ultra vagy Athlon központi egységekkel is.

Toshiba Satellite L550
Toshiba Satellite L550 - Fotó: TechConnect

A Satellite L500-as 15,6 hüvelykes TruBrite kijelzőt kap, amelynek natív felbontása 1366x768 pixeles, az L550-esben viszont már 17,3 hüvelykes és 1600x900 pixeles felbontású, LED háttérvilágítással rendelkező panelt építetek. Mindkét megjelenítő 200 cd/m² fényerővel rendelkezik, a merevlemez tárterülete pedig maximum 500 GB-os lehet. Emellett a termékeket beépített DVD-íróval is felszerelték, ami a kétrétegű lemezekkel is boldogul.


Fotó: TechConnect

A hálózatokhoz való csatlakozásra többféle lehetősége is lesz a felhasználónak. A vezetékesekhez a 10/100 Mbps-os Ethernet portot, a vezeték nélküliekhez pedig a beépített Wi-Fi (802.11b/g/n) és Bluetooth 2.1 + EDR modult lehet majd használni. Az új Satellite modelleken két USB 2.0, egy kombinált USB/eSATA port, kártyaolvasó és HDMI kimenet is helyet kapott, továbbá egy VGA felbontású webkamerával is felszerelték őket, ami szoftver segítségével arcfelismerő képességekkel ruházható fel.


Fotó: TechConnect

A grafitszürke készülékház az L550-es modell esetében teljes értékű billentyűzetet is rejt, ami az érintőpadhoz és a körülöttük található burkolathoz hasonlóan, ezüstszürke színben pompázik. A Toshiba mindkét modell gyártása során környezetbarát technológiákat alkalmazott, így RoHS minősítést kaptak. Az energiafogyasztásukat is igyekeztek visszafogni, amiben az Eco Utility és a PC Health Monitor szoftverek segédkeznek. Ezeknek köszönhetően mindkét új Satellite modell megfelel az Energy Star 5 előírásainak, ami idén július elsejétől lép majd érvénybe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés