Kérészéletűek lesznek az új HD 2900-as Radeonok

Igyekeznie kell a vásárlással annak, aki az AMD partnereinek választékában nemrég megjelent felső-középkategóriás Radeon HD 2900 Prót akarja magáénak tudni – sugallja a témában általában jól értesült VR-Zone. A weboldalon közölt írás szerint a Radeon 2900 XT-től teljesítményében alig elmaradó kártyára azok az R600-as GPU-k kerülnek, melyek nem tudták teljesíteni a csúcsmodell kritériumait, ám az AMD már az ősz derekán érkező RV670-nek készíti elő a terepet, a régi chipek gyártása így hamarosan leállhat.

A lap úgy tudja, hogy addig is még a jövő hónapban – várhatóan október 8-án – piacra dobna az AMD egy újabb középkategóriás kártyát a HD 2900-as sorozatban, ezúttal GT utótaggal. A Radeon HD 2900 GT teljesítményét tekintve várhatóan már komolyabban alulmarad a nagyobb testvérekkel szemben, a kártyán dolgozó GPU eredetileg 320 stream processzorából ugyanis csak 240 lesz aktív, ráadásul a memóriabusz szélessége is feleződik (így 256 bites lesz) a GT modelleken.

A VR-Zone állítja, hogy a Radeon HD 2900 GT-t 199 dollár körüli fogyasztói áron kínálják majd az üzletek, ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy az összes R600-ra épülő videokártya előállítása befejeződik október végén, így az imént említett újdonság alig egy hónapig lesz csak gyártásban, ezzel ez a konkrét típus lehet a legrövidebb életciklusú Radeon videokártya a cég eddigi történelmében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés