Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Kíváncsi vagyok mit tud. Azért egy venti itt sem árthat, ha brutál FPS hajhászásra indulunk.
Mod.:
A Sapphire a módszerre támaszkodva egyrészt felső-középkategóriás és csúcskategóriás videokártyák teljesítményét fokozná tuning révén, másrészt viszont a jelenleginél kisebb, könnyebb, csöndesebb hűtőket szeretne alkotni. --> ami a képen van, az valóban elég nagynak + nehéznek tűnik.

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#2) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hmm, ha az ATi legnagyobb partnere ilyet tesz a karijaira, akkor lehet ez lesz mostantol a ref hutes erosebb vga-knal? Nem lenne rossz otlet.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#3) tothbe

tothbe
(PH! addikt)

Nem is ártana már egy kellemes referenciahütés a Sapphire-okhoz. Akkor nem kéne mindig a garit kockáztatva Accelero-kat tenni rá és tényleg a legjobb lehetne a piacon alapból Ati-ban.

By(e) Tothbe

(#4) janpotocki válasza Retekegér (#1) üzenetére

janpotocki
(VIP)

a képen látható darab egy microloops prototípus, várjuk ki, mi kerül majd ténylegesen a vga-kra

(#5) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Remélem jók lesznek. Bár a mostani Sapphire kártyámon is olyan a hűtés ,hogy nem hallom ,hogy megy.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#6) Gyuri27 válasza AMD Power (#5) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Akkor nézd meg. :DDD
Eddig én ezt hiányoltam, hogy a nagy partnereivel ilyet alkosson az amd.
Az új hűtőt természetesen várjuk érdeklődve.

A külföldi oldalakon ebbe a híbe beszürték a 2600xt x2-t is. Ezek a marketinges fiúk stílust változtattak. :o

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#7) he7edik. válasza AMD Power (#5) üzenetére

he7edik.
(őstag)

Hát a X2600XT Toxic furcsán is hangzana :P

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#8) rauschie válasza he7edik. (#7) üzenetére

rauschie
(őstag)

annno volt toxic x700 :P

"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."

(#9) m4rc!

m4rc!
(őstag)

Ez vajon a 2900-es vagy majd csak a 2950-es szériára fog felkerülni?
Várom a teszteket, időszerű lenne az ATI-nak végre vmi jó hűtés.

"We are analog players in a digital wold"

(#10) [HUN]Tyson

[HUN]Tyson
(senior tag)

Sőt!
Az egész hűtőiparnak jó lenne már némi technológiai újítás!
Kisebb, de hatékonyabb hűtőt minden procira és videókártyára.

(#11) joghurt

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Manapság egy GPU többet fűt, mint egy CPU. A sima procimra miért nem kapok ilyen teljesen passzív hűtőt? :O

A tej élet, erő, egészség.

(#12) CimbiX

CimbiX
(fanatikus tag)

Hat, ha visszagondolok a höskorra, mikor egy tuningkiraly x800 GTO2-m volt, hat azert azokhoz a hütökhöz kepest mar rengeteget fejlödött igy is a Sapphire hütese. Termeszetesen ha az uj megoldas majd "lekerül" az atlag arkategoriaba, akkor azert nem fogok nyafogni...
;)

(#13) .mf

.mf
(PH! addikt)

Kötözködés: nem a víz forr fel bennük, az nyomástól függően 100C lenne, ami egy kicsit durva, hanem egy alacsonyabb forráspontú folyadék van benne, ha jól tudom. :)

(#14) kovy79 válasza [HUN]Tyson (#10) üzenetére

kovy79
(őstag)

Hát igen, én is üdvözítek minden újítást a hűtések terén. Kicsit az adattárolás sebességére emlékeztet. Egy helyben toporgunk elég régóta.

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#15) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az IBM is ígért valami új hűtési megoldást a procikra, azzal mi van?
Jó lenne már valami ami felrázná a léghűtés-bizniszt.

(#16) Gorneck23 válasza szacsee (#15) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

De az nem szerverhez lesz?

(#17) dezz válasza .mf (#13) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"az nyomástól függően 100C lenne"
Kötözködés: ez így értelmetlen. ;) Helyesen: nyomástól függően xC fok. Nyugodtan lehet benne víz, és olyan alacsony nyomás, hogy már 30-40-50C fokon felforr.

(#18) kovy79 válasza Gorneck23 (#16) üzenetére

kovy79
(őstag)

Emlékeim szerint nem.
Egyszerű módszer, ami a proci kupakján jobban elosztja a hőt.

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#19) Hedgehanter

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Eleg nagynak nez ki.....

(#20) nap

nap
(őstag)

Ra is fer a csendesebb huto.
Mondjuk a regebbi orkangeneratorokhoz kepest hatalmasat leptek elore, de azert van meg mit fejlodni...

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#21) he7edik. válasza rauschie (#8) üzenetére

he7edik.
(őstag)

Nekem mondod...
valaha volt legszebb VGA volt a Sapphire X700Pro Toxic :R

De akkor azért az X700Pro Toxic/XT felső-közép kategóriának számított!!!

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#22) Veriakilis válasza .mf (#13) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

Rosszul tudod:

A legtöbb heatpipe-ben, illetve heatlane-ben víz van, néha aceton, vagy esetleg metanol(bár az mérgező...)

A víz valóban 100 C fokon forr fel,- normális légköri nyomáson...

De alacsony nyomás alatt már akár 20-30 C foktól felfele is felforr.

Én készítettem olyan házi-heatpipe-ot, amiben a víz már 40-45 C foktól felfele felforr.
Laposat is...

heatpipe házilag

Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#23) zombikiller

zombikiller
(tag)

hmm kíváncsi vagyok, hogy mire lesz képes ez a hűtés

(#24) EQMontoya

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a koncepció határozottan jónak tünik, kiváncsi leszek, mit hoznak ki belőle.

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#25) vottokar

vottokar
(fanatikus tag)

Bár én az őskövület Sapphire 9800 Pro--mal befoghatom a számat, de abból kiindulva igazán ráfér egy "vérfrissítés" a Sapphire-ra. Sok kisebb cég tudott normális hűtőt rakni a kártyáira alapból, jó lenne ezt látni a "hivatalos" ATI kártyákon is.

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#26) szasanyi válasza nap (#20) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Sztem is ráfér. Főleg ha megnézzük (hallgatjuk) pld. az X1950Pro aplikált borzadványt. DE az még hagyján, hogy hangos! De cserébe még a hatásfoka is sz@r, és ez a kettő együtt meg...

(#27) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

Lehet , hogy hülye kérdés, de mi van abban az esetben ha az a felület is forró ahol lecsapodna?

Tehát mondjuk 100 Celsius környékén.

pl. Nvidia 8800 as kátyákon gyárilag 127 Celsius a felső határ. (igaz ez ATI de nem hiszem hűvösebb lenne)

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#28) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez mit jelent?
hővezetési képességét 0,25 °C/W-ban adják meg

(#29) Armando_19 válasza ALI_G (#28) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Ez azt jelenti, hogy Wattonként körülbelül hány Celsiusfok hőt tud leadni/elvezetni

Ez az érték szerint, egy 150W-t fogyasztó VGA esetében 37,5C-t jelentene. Ha ez tényleg működne ilyen egyszerűen, akkor nagyon komoly hűtésteljesítményt kapunk.
Persze minden függ a felület nagyságától,a hővezetőtől(paszta pl),a külső hőmérséklettől, stb stb.
Tegyük fel, ha csak simán egyenes arányba van a szoba hőmérséklete, és a kártya hőfoka, akkor egy 22 fokos szobában kb 59,5C-re tud hűteni 150W-ot.(Húha:D)

(#30) Lacix29

Lacix29
(őstag)

És ilyen hűtőből van CPU-s változat is ?

Egy lapos HTPC házba (10 - 12 cm) ideális lenne.

(#31) .mf válasza dezz (#17) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Jó, akkor kötözködjél, de akkor is tudod, hogy hogyan értettem :U

(#32) .mf válasza Veriakilis (#22) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Lehet; én úgy hallottam, hogy a számgépeknél az alacsonyabb hőmérsékletek miatt inkább alacsony forrpontú folyadékokat használnak, mint a víz. Persze ez gyártónként/készítőnként változó.

(#33) EQMontoya válasza Armando_19 (#29) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért azt ugye senki nem gondolta komolyan, hogy a hőleadás a hőmérséklet emelése esetén egyenes arányosságban nő? :U

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#34) frankie! válasza EQMontoya (#33) üzenetére

frankie!
(őstag)

Ott a pont. :C

(#35) joghurt válasza EQMontoya (#33) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Ezért írta, hogy "Tegyük fel, ha csak simán egyenes arányba van".

Galád módon visszakérdeznék: Te tisztában vagy azzal, hogy a hőleadás pontosan hogyan függ a hőmérséklettől?

(#36) EQMontoya válasza joghurt (#35) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem egy ilyen bonyolultságú rendszernél ezt ember nem tudja megmondani. egyrészt nem csak melegités, hanem halmazállapot-váltás is zajlik a rendszerben, a rendszer nem tekinthető zárnak, függ a közegek fajhőjétől, stb...

(#37) joghurt válasza EQMontoya (#36) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Azok konstans együtthatók. A kérdésem magára az összefüggésre vonatkozott, ami valóban nem kizárólag lineáris. No de négyzetes? Logaritmikus?

(#38) sTERNI

sTERNI
(fanatikus tag)

:U

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#39) daa-raa válasza .mf (#32) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A forrpont erősen nyomásfüggő. Márpedig a heatpipe-okban és egyéb fázisváltásos hűtési rendszerekben alacsony nyomás uralkodik. Egy túlzottan vagy rosszul meghajlított sima vízvezetékcsőben is könnyen elforrhat a víz a turbulens áramlású zónákban.

Si vis pacem, para bellum.

(#40) VINIKOR

VINIKOR
(senior tag)

Parasztvakítás újabb kiadása. A táp és a HDD-k miatt hangos a gép, júzer hiába veszi meg a méregdrága halk ventiket nem lesz halk a gépe.

(#41) Zé_Mester válasza VINIKOR (#40) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A HDD-k valóban zajosak, de azért az újabb tápok elhanyagolható zajforrások, pláne a 12-14 cm-es ventivel felszereltek.
És aki komolyabb gépet épít annak nem gagyi Codegen van a gépébe :U

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.