Kényelmes és játékosoknak szánt beviteli eszközök

A Smartfishtől legutóbb egy ergonomikus billentyűzetet láthattunk, most pedig egy ugyancsak kényelmes, és kézkímélő beviteli eszközt mutattak be a Whirl Mini egerek személyében. Az újdonságok lézerszenzorosak, amelyek felbontása 1600 dpi, a számítógéppel pedig vezeték nélkül, 2,4 GHz-es rádiójelekkel kommunikálva tartják a kapcsolatot. A trükk mégsem itt van, hanem a kialakításában természetesen: az gyártó szerint ez a világ első valóban ergonomikus kompakt egere, amely csökkenti az ismétlődő megterhelés okozta sérüléseket (RSI), és szimmetrikus kialakításúak.

Smartfish Whirl Mini [+]
Smartfish Whirl Mini [+]

A fura szerkezet kiképzése olyan, hogy tenyerünket rátéve az ErgoMotion rendszernek köszönhetően dönthető a felső része, így mindig a számunkra kényelmes pozícióban fog álli, viszont az asztalon maradó talpa mindvégig a felszínhez simul. A Whirl mini hat színben érkezik: szénszálas, fekete, szürke, fehér, illetve kék és piros borításokkal. A szállítás december elsején indul meg, az árcédula pedig 50 dollár lesz.

Smartfish Whirl Mini [+]
Smartfish Whirl Mini [+]

A Thermaltake fennhatósága alá tartozó Tt eSports az új billentyűzetével szokás szerint a játékosokat célozza meg. A most bejelentett Challenger Ultimate klaviatúrát az MMORPG és RTS rajongóknak ajánlják főleg, akik valószínűleg nagy használ fogják venni a 14 makrózható gombnak, és a készülék 64 kB-os memóriájának, amiben 5 játék profilja és 70 makró tárolható. A készülék több gomb egyszerre történő lenyomásánál is képes feldolgozni a bejövő jeleket, van rajta két USB port és hang ki-, illetve bemenet is. A számítógépre aranybevonatú USB csatlakozóval kapcsolható. A Wizard 256 színes, 256 árnyalatú, háttérvilágításos gombjainak fényerőssége négy szinten állítható, a legérdekesebb rész viszont kétségtelenül a 3 cm-es ventilátora, ami 6000 rpm-es fordulatszámon pörögve hűti a játékos kezét, ha a harcok hevében izzad. A készülék áráról nem nyilatkozott még a gyártó.

Tt eSports Challenger Ultimate
Tt eSports Challenger Ultimate

A SteelSeries ugyancsak az MMO-sokra gondolt, a Shift játékosoknak szánt billentyűzetükhöz adtak ki egy billentyűmodult. Az MMO Keyseten előre be vannak állítva a mozgási, társalgási gyorsgombok és emote-ok is, de a felhasználó is rakhat be persze sajátokat. Ez utóbbiakat a mellékelt SteelSeries Engine Software program segítségével teheti meg. Az egyes gombokra teljes szekvenciák rögzíthetők akciókkal és szünetekkel, ráadásul minden gombnak három feladat is adható, így rengeteg lehetőséget ígérnek. A billentyűzet maximum 7 egyidejű gomblenyomást képes követni és feldolgozni. Az feltét 25 dollárba (illetve 25 euróba) kerül, ha pedig még nincs hozzá Shift billentyűzet, az további 90 dollárt (azaz 90 euró) jelent.

SteelSeries MMO Keyset [+]
SteelSeries MMO Keyset [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés