Egerek és billentyűzetek minden mennyiségben

Perifériák áradatával kezdődik a november. A legtöbb gyártó a játékosokat vette célba, de akadnak egyedi megoldások is. A SteelSeries a korábban bemutatott, Shift nevű billentyűzet World of Warcraft: Cataclysm Edition változatát készítette el. A termék a szokásoknak megfelelően egy, a játékhoz készített billentyű szettet kapott, aminek hála a karakterünk navigálása és a vezérlés egyszerűbb lesz. Az egyéb technikai jellemzőkben az újdonság nem különbözik a korábban megjelent Shift modelltől, így főleg a fanatikusoknak éri meg beruházni a decemberben megjelenő klaviatúrába.

SteelSeries World of Warcraft: Cataclysm Edition Bundle
SteelSeries World of Warcraft: Cataclysm Edition Bundle

A SteelSeries még további három egérpaddal is kedvez a World of Warcraft híveinek, így a meglévő egereket új felületen lehet majd koptatni. A gyártó az új kiegészítők árazásáról még nem beszélt, de szokás szerint érdemes felkészülni a magasnak mondható árcédulákra.


SteelSeries World of Warcraft: Cataclysm egérpadok [+]

A Razer egy új billentyűzetet fejlesztett. Az Anansi természetesen minden MMO-hoz jó lesz, de nem érdemes letagadni, hogy a termék World of Warcraft: Cataclysm tiszteletére készült. A decemberben érkező klaviatúra USB felületen keresztül kapcsolódhat a számítógéphez, és egyénileg definiálható háttérvilágítást használ, ami alapértelmezett módban kéken világít. A készülék szoftvere számos beállítást kínál. A csuklótámaszon található hét parancsmódosító, amelyekhez egyéni billentyűkonfigurációkat rendelhet a felhasználó, így sokkal több varázslatot lehet hozzárendelni egy gombhoz. Ez persze még nem minden ugyanis öt speciális billentyű segítségével a játék közben fel lehet venni az új makrókat, amiket gombnyomásra le is lehet játszani.

Razer Anansi
Razer Anansi [+]

A Razer drivere húsz különböző játékprofilt képes tárolni, amelyeket természetesen pillanatokon belül elő lehet hozni. Az Anansi 100 euróba fog kerülni, és ez az ár a vérbeli MMO-sokat nem tántoríthatja majd el a vásárlástól.

A Logitech is billentyűzettel állt elő, ám ez a termék nem feltétlen a játékosoknak lesz vonzó. A Wireless Solar Keyboard K750 egy vezeték nélküli napelemes megoldás, mely fény hatására – származzon az természetes vagy akár mesterséges forrásból – feltöltődik árammal, így az elemcsere többé nem jelent problémát. A szükséges megvilágításról a mellékelt alkalmazás luxmérője segít tájékozódni. A Logitech első napelemes billentyűzete mesterséges fénynél is jól működik, és teljes sötétségben is üzemkész akár három hónapig. A beépített töltöttségjelző segítségével természetesen elkerülhetők a kellemetlen meglepetések.

Logitech Wireless Solar Keyboard K750
Logitech Wireless Solar Keyboard K750 [+]

A mindössze 7,5 milliméter vastag billentyűzeten Logitech Incurve gombok kaptak helyet, amelyek követik az ujjbegy formáját a kényelmes gépelés érdekében. A megbízható vezeték nélküli adatátvitel Logitech Unifying vevővel valósul meg, mely 2,4 GHz-es kapcsolatot biztosít a számítógéppel. Sőt az Advanced 2.4 technológia 128 bites AES titkosítást használ, amely a lehető legbiztonságosabb adatátviteli megoldás. A termék európai megjelenése 2011 januárjában esedékes, az ajánlott fogyasztói ára 80 euró lesz.

Az egerek piacára is érkeztek érdekes megoldások. A Nexus a Silent Mouse névre keresztelt terméket jelentette be, mely az SM-7000B jelzést viseli. A termék különlegessége, hogy a kattintás hatására nem keletkezik zaj, ami egyes felhasználókat zavarni szokott. A 1600 dpi-s, állítható optikai szenzorral rendelkező újdonság 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál a számítógéppel, a megfelelő energiáról pedig két AAA-s elem gondoskodik.

Nexus Silent Mouse SM-7000B
Nexus Silent Mouse SM-7000B

A három gombbal és egy görgővel rendelkező nem túl méretes beviteli eszköz fekete színezést kap. A szállítást még idén megkezdi a vállalat, az árazásról azonban nem nyilatkoztak.

A Gigabyte a játékosoknak szeretne kedvezni az M6900 és az M6980 jelzésű egerekkel. Az USB felületre köthető vezetékes megoldások LED-es díszítést használnak, és rendelkeznek a Ghost Macro Engine szolgáltatással, ami egy 8 kB-os tárolót jelent az egyénileg definiált makrók számára. Az M6900 3200 dpi-s optikai, míg az M6980 2000 dpi-s lézeres szenzort használ, ám mindkét termék öt gombot használ egy görgő mellett, továbbá az érzékelő felbontása tetszőlegesen állítható.

Gigabyte M6900
Gigabyte M6900

A Gigabyte M6900 és M6980 jelzésű perifériák még idén piacra kerülnek, az ajánlott fogyasztói árak azonban nem ismertek.

Gigabyte M6980
Gigabyte M6980

Végül az Asus jelentkezett egy nagyon érdekes egérrel, mely a WX-DL típusjelzést viseli. Az egyedi formavilággal megáldott 1200 dpi-s szenzorral működő termék 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológiával kommunikál a számítógéppel. A kör alakú érintésérzékeny felület, természetesen rendelkezik a vezérléshez szükséges két gombbal, valamint egy négyirányú görgővel is, továbbá négy darab multimédiás érintőbillentyűről is gondoskodtak a tervezők. A beviteli eszközzel a Windows 7 Touch UI szolgáltatásának egyes funkcióit is kihasználhatja a felhasználó.

Asus WX-DL
Asus WX-DL

Az Asus már szállítja a WX-DL-t 80 dolláros ajánlott fogyasztói ár mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés