Billentyűzet és egerek minden mennyiségben

Bemutatkozott az IOGEAR legőjabb fejlesztése, a vezeték nélküli GKM611B típusú billentyűzet. A beviteli eszköz 2.0-s Bluetooth-on keresztül kommunikál a számítógéppel, legfeljebb 10 méteres távolságból. Lapos profilú gombokkal rendelkezik, a numerikus padot lehagyták róla, viszont helyette jobboldalra egy kicsi, kétgombos touchpadet raktak, így a multimédiás gyorsgombokkal együtt kiváló kiegészítője lehet a HTPC-knek például. Egyszerre hat készülékhez is kapcsolódhat, amik közt a klaviatúra speciális gombjával válthatunk. A Multi-Link Bluetooth Keyboard with Touchpad modell a negyedév végén kerül forgalomba várhatóan 90 dolláros áron, valamint érkezni fog egy Wi-Fi-s verzió is 60 dollárért.

IOGEAR Multi-Link Bluetooth Keyboard with Touchpad (GKM611B) [+]
IOGEAR Multi-Link Bluetooth Keyboard with Touchpad (GKM611B) [+]

Az Apacer is vezeték nélküli eszközt mutatott be, az M822-es egereket. A karcsú jószágok 1200 cpi-s szenzorral rendelkeznek, az adatokat 2,4 GHz-es frekvencián továbbítják, és 4D-s gördítőjük van. Egyelőre nem adta meg a gyártó az árát, az viszont kiderült már, hogy háromféle színben lesz kapható: kék, zöld és bíbor külsővel.

Apacer M822
Apacer M822

2009 őszén számoltunk be először a Microsoft projektjéről, amelyben különféle dizájnú és megoldású multi-touch-os egereket fejlesztett. Azóta tavaly ősszel megjelent az érintős Arc Touch Mouse is, most pedig ismét egy érintős beviteli eszközzel jelentkezett a gyártó. A Touch Mouse valószínűleg júniusban érkezik, de már előrendelhető 80 dolláros áron. Lehet majd rajta egyszerűen egy ujjal kattintani, és görgetni, de a két- vagy háromujjas mozdulatok is használhatók rajta. A pontosabb felületérzékeléshez ezúttal is a BlueTrack technológiát vetették be, a számítógéphez pedig vezeték nélkül csatlakozik.

Microsoft Touch Mouse [+]
Microsoft Touch Mouse [+]

A Cooler Master gémer-részlegeként fenntartott CM Storm játékosoknak szánt egeret leplezett le. A Spawn névre keresztelt 7 gombos eszköz egy ergonomikus (legalábbis a jobbkezeseknek), könnyű beviteli eszköz nagy pontosságú görgővel és 3500 cpi-s szenzorral, valamint japán gyártmányú Omron mikrokapcsolókkal, amik ötmillió kattintást is kibírnak. Az optikai szenzor 1800 és 800 cpi-s módokban is használható, amikre menet közben is átválthatunk. Az egér maximálisan 60 ips-es (inch per sec) sebességét és 20 G-s gyorsulását képes feldolgozni legfeljebb 6400 fps-es képfeldolgozás mellett, a számítógéppel pedig 1000 Hz-es kapcsolatot tartva. Külseje élénk piros lett, amit a fogást megkönnyítő és kényelmesebbé tevő gumibetétek törnek meg csak, alján pedig teflon talpak segítik a csúszást. Két méteres, arany bevonatú csatlakozós kábele van. Ellátták 32 kB-os Sentinel-X chippel, ami a beállítható, gombokhoz rendelhető makrókat tárolja. Körülbelül 40 eurós áron vásárolható meg.

CM Storm Spawn [+]
CM Storm Spawn [+]

Ami a CM-nek a CM Storm, az a Thermaltake-nek a Tt eSports, avagy az utóbbi gyártó játékos részlege. Ők is a gémer-egeres kínálatot bővítették egy őj taggal, a Black-kel. Gumiborítást kapott kívülről és a hüvelykujjtámasznál a jobb fogáshoz, alul pedig teflon talpakat a könnyedebb csúszáshoz. A Philips 4000 cpi-s lézerszenzora dolgozik benne, ami átkapcsolható 2000-es, 800-as és 400-asra is, az állapotokat pedig a készülék oldalán lévő LED-eken követhetjük nyomon. Az USB csatlakozója aranyozott, legfeljebb öt darab 4,5 grammos súllyal növelhető a tömege, kábelét pedig fonott burkolat védi. Tartalmaz 64 kB beépített memóriát is, amelyen 3 profil legfeljebb 18 makrója tárolható.

Tt eSports Black [+]
Tt eSports Black [+]

A sorból természetesen az örök perifériagyártó Trust sem maradhat ki, akik most íves rágcsálójukkal jelentkeztek. Az egér a Curve nevet kapta nem túl meglepő módon, maga a készülék pedig egy egész egyszerű, vezeték nélküli megoldás a klasszikus háromgombos, görgős kialakítást követve. Lézerszenzora van, 2,4 GHz-es rádiójelekkel kommunikálva az USB-s nano vevőjétől legfeljebb 8 méter távolságból használható. 25 eurót kell érte fizetni.

Trust Curve
Trust Curve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés