Hirdetés

Az Intel aktívan vizsgálja az Adaptive-Sync technológiát

A VESA Adaptive-Sync technológiája már jó ideje a köztudatban van, de egyelőre csak az AMD jelentett be rá támogatást, amely FreeSync néven fut. Ugyanakkor egy ipari szabványról van szó a variálható frissítési frekvenciára, így bárki támogathatja. Többek között az Intel hivatalos bejelentéssel még nem szeretne élni, de megtudtuk, hogy már aktívan vizsgálják a Adaptive-Sync technológiában rejlő lehetőségeket.

Hirdetés

Információink szerint támogatásnak hardveres akadálya nincs a Broadwell kódnevű lapkák IGP-jét tekintve, így a legfőbb kérdés az, hogy mekkora igény van rá, és ez határozza majd meg azt is, hogy az Intel végül a támogatás mellett dönt-e vagy sem. Ezzel kapcsolatban megtudtuk, hogy a céget a G-Sync monitorok eladási adatai abszolút nem győzték meg arról, hogy ebbe érdemes pénzt és energiát fektetni. Az Adaptive-Sync technológia viszont csak nemrég vált elérhetővé, így erről ma még túl kevés az adat.

A monitorgyártók egyébként egyértelműen a szabványos rendszer mellett teszik le a voksukat, és úgy gondolják, hogy záros határidőn belül elérhető lesz minden új megjelenítőben, mivel az új vezérlők alapvetően támogatják a VESA szabványát, és ezekre a vezérlőkre idővel minden gyártó át fog térni. A terjedés tehát kvázi automatikusan történik majd. Még ha a felhasználónak nem is kell ez a lehetőség, akkor is ott lesz a kijelzőkben. Éppen ezért az iparág azt várja, hogy a PC-s és mobil grafikus vezérlők a VESA szabványát fogják támogatni a jövőben, mivel ennek a terjedése megakadályozhatatlan.

Ez alapvetően egy nagyon biztató képet fest le, így az Intel támogatása, ha nem is borítékolható, de valószínű, hiszen az Adaptive-Sync egy olyan funkcióvá növi ki magát, mint például a HDMI-n és a DisplayPorton keresztüli hangátvitel. Ha használja valaki, ha nem, alapszolgáltatásként elérhető lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés