Frissített kijelzőmotort kap a jövőre érkező Kaby Lake?

Hirdetés

Korábban már kiderült, hogy az Intel a Skylake generáció utódjának a Kaby Lake kódnevű fejlesztést szánja, amely gyakorlatilag megegyezik a Skylake architektúrájával, így érdemes amolyan köztes frissítésként tekinteni rá, amíg nem érkezik meg az igazán új generációs lépcső valamikor 2017-ben.

Mondhatnánk tehát, hogy jövőre a Skylake kap egy új steppingre épülő revíziót, de a legfrissebb információk szerint apróbb módosításokat azért eszközölne az Intel. Többek között a gyártóknak eljuttatott dokumentumok arról árulkodnak, hogy módosulhat a kijelzőmotor, amely így képes lenne támogatni a DisplayPort 1.2a jelzésű interfészt. Utóbbi alapkövetelmény a VESA Adaptive-Sync technológiájának működéséhez, és a Skylake is csak ennek az interfésznek a hiányában nem képes támogatni a változó frissítési frekvenciát lehetővé tevő rendszert.

A friss tervekben a HDMI 2.0-s interfész támogatása is szerepel, mivel ezt egyelőre nem támogatja natívan az Intel. Persze a vállalat szerint ez nem jelent túl nagy gondot, mert a DisplayPort 1.2-ról, a megfelelő kiegészítővel átalakítható a jel HDMI 2.0-ra, viszont a natív támogatás beépítése idővel mindenképpen ajánlott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés