A GlobalFoundries licenceli a Samsung 14 nm-es gyártástechnológiáját

A GlobalFoundries és a Samsung eddig is megosztotta egymással fejlesztéseit, így az egyes gyártástechnológiák alapjait közösen építették fel a Common Platformon belül. Jelenleg mindkét vállalat a 14 nm-es node-on dolgozik, mely már FinFET tranzisztorokat használ, de alapvetően eltérő irányba meneteltek az elmúlt időszakban. A GlobalFoundries azonban úgy döntött, hogy licenceli a Samsung által fejlesztett technológiát.

Korábban már kiderült, hogy a Samsung némileg előrébb tartott a 14 nm-es XM node fejlesztésében, illetve a vállalat által használt struktúra jobb tranzisztorsűrűséget tesz lehetővé, mint amiben a GlobalFoundries gondolkodott, ami szintén előnyös. Az arab tulajdonban lévő bérgyártó szóvivője szerint a megállapodás létrejöttében a partnerek igényei is szerepet játszottak. Mivel a két cég gyakorlatilag ugyanazt a gyártástechnológiát fogja használni, a GlobalFoundries ügyfelei ugyanazt a fizikai dizájnt kis extra költséggel átvihetik a Samsunghoz, és fordítva.

A készülő 14 nm-es node tömeggyártása a Samsung aktuális tervei szerint az év végén kezdődne meg. A további fejlesztéseket a GlobalFoundries és a dél-koreai bérgyártó közösen végzi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés