Gigabyte alaplap az otthoni szórakozáshoz

Újabb microATX méretű alaplappal örvendezteti meg a felhasználókat a Gigabyte, ami az előző generációs, Intel LGA775 foglalatba illeszkedő processzorokat fogadja, köztük a négymagos, 45 nm-es gyártástechnológiával készült modelleket is. Ezekhez a négy memóriafoglalatba – kétcsatornás kialakításban – DDR2-es modulok illeszthetők. A GA-EG45M-UD2H már az Ultra Durable 3 technológiával készült, ennek megfelelően az alaplap vezető és földelő rétegei a megszokotthoz képest kétszeres mennyiségű réz felhasználásával készülnek. Ez nemcsak jobb vezetőképességet és jel/zaj arányt biztosít, de segít a keletkezett hő egyenletesebb elosztásában is.

GA-EG45M-UD2H

A chipsetek közül a Gigabyte az X4500HD integrált grafikus processzorral rendelkező G45 mellett döntött, ennek megfelelően hardveres támogatást nyújt a nagy felbontású videofájlok lejátszásakor. Kimenetei között a D-Sub és DVI mellett HDMI csatlakozót is találni, az otthoni mozizás élményéért pedig egy Dolby Home Theater tanúsítvánnyal ellátott nyolccsatornás audiokodek felel, ami digitális és analóg kivezetésekkel egyaránt használható. Amennyiben a felhasználó komolyabb grafikus teljesítményt szeretne, különálló videokártyát is használhat, ehhez egy tizenhatszoros PCI Express foglalat használható fel, további bővítőkártyákat egy egyszeres PCIe és két hagyományos PCI csatlakozó fogad.

Csatlakozók tekintetében is minden szükséges megtalálható rajta, összesen öt SATA-300, egy eSATA, egy PATA és egy floppy konnektor fogadja a különböző meghajtókat. További kiegészítésként tizenkét USB 2.0, két FireWire és egy Gigabit Ethernet áll a felhasználó rendelkezésére. A Gigabyte számos túlhajtást és hardverfelügyeletet biztosító képességgel is felszerelte, de az energiatakarékos működésért felelős Dynamic Energy Saver Advanced technológiát is beépítette. Az alaplap pontos megjelenési idejéről és várható felhasználói áráról nem érkezett információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés