Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Integra

Integra
(Jómunkásember)

na erre simán beneveznék, rajta van minden ami kellhet a jövőre nézve, végre valaki ilyet is tud!

(#2) Zoz

Zoz
(senior tag)

De gányúl néz ki az a venti kábel, ott keresztül mindenen...

(#3) hemaka válasza Zoz (#2) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

Nekem is az szúrt szemet egyből.

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#4) Gonz0 válasza Zoz (#2) üzenetére

Gonz0
(tag)

Az egy dolog, hogy gányul néz ki, de csak két eres. Szóval ventiszabályozás felejtős. Gondolom olyan hangja van mint egy rakétának.

“I can’t see an end. I have no control and I don’t think there’s any escape - I don’t even have a home anymore. It’s time for a new keyboard.” Battlelog: RDHA-Rhyn

(#5) Psych0 válasza Zoz (#2) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

+1

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#6) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

UVD 2 és hasonlók nem újdonság... max. a display port. Amúgy nem lenne rossz, ha szabályozható lenne a venti. Vajon azok a bordák mennyire képesek lehűteni egy kevésbé szellőző házban, játék közben az alattuk megbúvó technikát? Gyanítom nem eléggé...

PH semleges

(#7) kts88 válasza Gonz0 (#4) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Két vezetéken is simán lehet fordulatszámszabályzást csinálni. A harmadik ér csak a ventillátor aktuális fordulatszámának a visszajelzésére szolgál. Két éren pedig a PWM jel kitöltéséből tudjuk megmondani a fordulatot.
Egyébként elég szépre sikerült ez a giga, de elárulhatnák azt is, hogy mennyire melegszik.

(#8) janos1988

janos1988
(őstag)

Nekem a 9800Gt-n volt ilyen hutes, igaz fullhalgato nem jart hozza, remelem ehhez adnak, amugy ez a hutes nagyon felejtos.

A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

(#9) tlac válasza stevve (#6) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ha olyan fetek vannak a borda alatt, mint az ultra durable 2-es lapjaikon, akkor a még a borda is felesleges

(#10) Psych0 válasza kts88 (#7) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

biztos vagy benne. valószínűleg feszültségvezérelt 2 éren. a pwm vezérléshez 3 ér kell a negyedik adja vissza a hall-elem jelét (fordulatszámot).

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#11) P00By válasza tlac (#9) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

:K :D
Szeretem a giga próbálkozásait :B

(#12) wipes

wipes
(senior tag)

ugyanilyen hűtő 8800gt-n [link] baromi hangos volt, ventiszabályzás nélkül

az a kábel meg tényleg hogy megy már :Y tehették volna máshova a csatlakozót :((

(#13) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem teljesen ertem mitol kene olyan fantastikusnal lennie ennek a kartyanak. A hutes ugyanugy 2 helyet foglal mint a gyari es raadasul nem a hazbol kifele fujja a meleget. Az eredeti hutes amugy sem arrol hires hogy nem lenne eleg a kartyaknal.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#14) ollie

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hmm, érdekes, hogy nincs borda a memóriákon.

Raymond: ja, én sem értem, hogy miért olyan jó egy ilyen hűtés. Elhiszem, hogy jól hűt meg halk is, de nem nyomja ki a meleg levegőt a házból, az meg nagyon betesz a házon belül uralkodó hőmérsékletnek. Nemrég cseréltem az ICEQ-s 3870-esem egy hasonló hűtésű 4850-re, mint ami itt a Gigán van, és kapásból 10 fokkal emelkedtek a vinyóim hőmérsékletei.

[ Szerkesztve ]

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#15) Senki9876 válasza P00By (#11) üzenetére

Senki9876
(tag)
LOGOUT blog

Hát meglehetett volna szebben is csinálni a kártyát, de úgyis azon fog mulni hogy mennyire fog melegedni és hogy mien hangos lessz.

[ Szerkesztve ]

"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce

(#16) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerintetek ez már egyszerrre meg tud három kimenetet hajtani, vagy ennél se lehet az asztalt három monitorra kiterjeszteni... pedig az jó lenne három digitális kimenettel:)

hűtést meg mindig lehet cserélni...

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#17) Coyot

Coyot
(őstag)

Ez a zalman hűtés már a 8800GT-ken is szar volt, nemértem miért erőltetik :F

Jáájjj

(#18) ollie válasza Coyot (#17) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mert hogy ez nem Zalman hűtés?

Senki9876: gondolom 2 VGA-val.

[ Szerkesztve ]

(#19) kts88 válasza Psych0 (#10) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Tévedsz, a pwm-hez elég kettő ér. Valójában a negyedik ér felesleges. Azokon a ventiken ahol 4 eres a kábel, ott magában a ventiben is van elektronika, de ehez külön kell neki +12V. Nekem a radeon 4850-esemen is csak 2 ér van (nem ref) és pwm-mel szabályozható.

(#20) Senki9876

Senki9876
(tag)
LOGOUT blog

Ha már előbb a három monitor elhangzott, van valakinek valamien ötlete hogy lehet négy monitort egyszerre használni?

[ Szerkesztve ]

"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce

(#21) Coyot válasza ollie (#18) üzenetére

Coyot
(őstag)

ennyire féreérhető voltam? :D

a bajom nekem az volt vele h nagyhűtéses jó vga- merthogy zalman van rajta, és gyakorlatilag meg melegszik is alatta a gpu, meg hangos is... hozzáteszem ez egy 8800gt-n volt, de eléggé ugyan annak a hűtésnek néz ki.

Jáájjj

(#22) tlac válasza ollie (#18) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ez zalman vf830

[ Szerkesztve ]

(#23) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egy tégla kinézetű refmodellhez képest úgy néz ki, mint egy alsókategóriás kártya :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#24) ollie válasza Coyot (#21) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Attól még lehet, hogy ez a hűtés jobb. Ehhez hasonló van az én 4850-esemen (ráadásul csak alumínium), és a mellett hogy halk, még jól hűt is (Sapphire Dual Slot hűtés).

tlac: értem, de attól még lehet, hogy ez a kártya eleve kevésbé melegszik, ezért jobb hatásfokú és halkabb

[ Szerkesztve ]

(#25) Mystic

Mystic
(kvázi-tag)

Jól néz ki maga a kártya, bár az a vezeték elrendezés tényleg ratyira sikerült, a lényeg, hogy jó legyen a hűtés, és hogy miért nincs a memókon hűtőborda? Spórolásból! Vegyen rá mindenki magának, ha akar. Én biztos tennék rá.

Az akasztott embert még az ág is húzza

(#26) tlac válasza ollie (#24) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

a gpu az egyforma a 4870-eken
ha üresjáratban csak a ref modellekhez hasonlóan alig csökkenti a sebességet, akkor ez sem lesz hűvös, viszont ha azt csinálja, mint a sapphire 4850 dual slot, akkor jó lesz (és ha már ultra durable-ös el is várnám tőle)

[ Szerkesztve ]

(#27) ProEvoFan válasza kts88 (#7) üzenetére

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

nekem ugyan ilyen hűtésű volt 4850ben, azon is 2vezeték volt, és NEM lehetett állítani a ventilátor fordulatát CCCben, sem Rivatunerrel; fórumon érdeklődtem, és ott is monmdták h a 2vezetékeset nem lehet állítani manuálisan (Sapphir Dual Sloton állítólag lehet CCCben)
egy fix fordulatszámot vitt a vga 2D/3Dben egyaránt, a hangja az kibaszott hangos volt, mint egy rakéta úgy sűvitett...olyan hangos vol kb mint a refi 4850eken a 60-70% fordulatszám
még szerencse h hibás volt a vga és tudtam gariztatni

[ Szerkesztve ]

EVIL IS BACK!

(#28) freeapro

freeapro
(fanatikus tag)

a powercolornak van ugyanilyen hutoje (PCS+) es az nagyon csendes

(#29) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem ugyan ilyen van csak 4850 ([link])
Hangosnak kicsit hangos (nézőpont kérdése), de nekem a házamban 35 fok volt alap COD4 (egyhuzamban végig játszottam :DDD ) alatt 42 fok volt max. Nekem nincs gondom vele. Majd max megoldom valahogy a venti szabályozását, de mondjuk annyira nem is zavaró.

Kezd iPon szint lenni...

(#30) cova válasza freeapro (#28) üzenetére

cova
(lelkes újonc)

Hat....en most csereltem le a PCS 3870-en egy Accelero-ra, mert suvitett mint allatt.

Erre kartyara talan egyszerubben szerelheto egy Accelero mint a ref. huteses HD4870-ekre, talan a VRM bordai elfernek alatta. Also ket RAM problemas lehet hocsovek miatt.

Ugyis tervezek uj kartyat, ha megjelenik, kiprobalom Acceleroval :DD

[ Szerkesztve ]

(#31) Psych0 válasza kts88 (#19) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

amennyiben a pwm jel csúcsa 12 volt ott tényleg felesleges a 3 ér. viszont az alaplapok általában 5 voltos pwm jellel szabályoznak egy 12 voltos ventit, és a ventiben levő extra "elektronika" egy mezítlábas fet. viszont 2 eres megvalósításnál csak a vezérlő jel kitöltése látható, amiből nem tudod meg a pontos fordulatszámot csak saccolni tudsz a max fordulatból. ventihiba esetén meg észre sem veszed a bajt. szóval nem éri meg 2 vezetéken spórolni sztem.

(#32) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Vajon a ventilator mennyire lehet hangos?

(#33) ollie válasza ProEvoFan (#27) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Sapphir Dual Sloton állítólag lehet CCCben"

Igen, lehet vezérelni CCC-ben (én is úgy vezérlem), sőt, ATT-vel is.

(#34) kts88 válasza ProEvoFan (#27) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Akkor az a giga hibája, hogy nem tudja a fordulatszámvezérlést. Nekem a Sapphire 4850 Dual Slot fan simán állítja, ráadásul teljesen automatikusan.
Sőt az előző kártyáim a Leadtek 7600gt és 8600gt szintén kétvezetékes volt, és ezek is képesek voltak állítani a fordulatot bár ezek csak mauális beállítással mentek normálsan. Ha jól emlékszem 50kHz körül volt a PWM jel frekije, és amikor ventit cseréltem, a zalman vf900 nem ment vele.
Lehet a zalmanok nem szeretik a pwm jelet és ezért hagyják ki.

Psych0#31, lehet mérni az áramot, amiből azt is meg lehet mondani, hogy megszorult a motor, vagy megszakadt valahol a tápellátás. De abban igazad van, hogy a fordulatot csak saccolni lehet. Viszont nemhiszem, hogy csak egy fet lenne benne, mert induktív terhelés a motor ami ha megszakítják elég nagy feszültséget indukál amitől védeni kell, ráadásul külön fetmeghajtó kellene hozzá, mert Cgs parazitakapacitás miatt kapcsolóüzemben használva a Gate árama akár több amperes nagyságot is elérheti (igaz csak nsec ideig)

[ Szerkesztve ]

(#35) spirit007 válasza Zoz (#2) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Az muzikális vénájúak miatt van ... esetleg elciterázhatják a 'Csendes éj' -t a fa alatt :DDD

(#36) CSorBA

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Olyan, mintha rozsdás lenne :D

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#37) moha bácsi

moha bácsi
(senior tag)

Általános iskola 7. v. 8. osztály: ohm törvénye.
Ha pl. 5V-ot adunk a venti 2 lábára, akkor forog kb 800-1000-et és felvesz x mA-t.
Ha 12V-ot adunk rá, akkor forog kb. 2500-at és felvesz x*2.4 mA-t.
A harmadik láb csak a visszajelzéshez kell, hogy a Hall-elemből tudja az elektronika, mennyit forog a venti pontosan

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#38) shteer válasza twollah (#32) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

terheléskor lehet hangja :K

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#39) Psych0 válasza kts88 (#34) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

[link] nincs ott semmi extra dolog. amúgy ha egy szerencsétlen vezetéket nem kötnek be, akkor pont áramot fognak mérni.

(#40) proci985 válasza Senki9876 (#20) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

valszeg két vezérlő kell hozzá már mindenképpen (vagy egy asus 4850, azon is megvan a négy kimenet). esetleg egy kártával és egy matrox triplázóval is mehet a dolog, de annak az árából egy közepesen drága helyen is kijön egy 4870es, és ott mindhárom monitoron ugyanaz lesz a felbontás, tehát extrém esetekben (mint nálam a két 19+tv kombó) ez nem ideális.

a probléma az, hogy én probáltam a három kijelzőt egyszerre használni (tv jobbhíján svideon), és úgy a harmadikra már nem működött az extend mode. átdugdosni folyamaotsan meg nem annyira jó:(

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#41) Fel válasza Senki9876 (#20) üzenetére

Fel
(őstag)

1. Veszel egy 690G vagy 780G (vagy akár 740G, 790GX) chipsetes alaplapot, amelyekben van integrált vga. Az alaplapok BIOS-ában lehet engedélyezni, hogy tudd használni az alaplapi és a diszkrét vga kimeneteit egyidejűleg. Mondjuk előferdülhet, hogy így is csak 3 menne egyszerre... Az alaplapok képességeinek utánna kellene nézni jobban.
2. 4850X2, 4870X2 vagy CF egyéb karikból (az nV megoldásainál (SLI, GX2-k) nem tudom működik-e a négy monitor egyszerre...)

[ Szerkesztve ]

(#42) Depression válasza Puma K (#29) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt elsősorban a csatlakozók a különlegességek, nem a hűtés.

Vajon mekkota felára lesz ezeknek?

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#43) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Ejj, de rondán néz ki az a kábel a borda fölött! Minek pont ezen kellett spórolni? Az a +2 centi nem a világvége :U Ezt leszámítva szépen meg lett csinálva, remélem a hűtés tényleg van olyan jó, mint amilyennek kinéz.

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#44) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Király a ventilátor tápellátása...

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#45) Jim Tonic válasza Gonz0 (#4) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Miért lenne felejtős? Mért hőmérséklet alapján szabályozható a feszültség. Max. a duplatekercses megoldás, ill. a fordulatszámmérés marad el.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#46) Enton

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gigabytéknál nagyon sok ilyen hűtőt rendeltek be még annak idején. Lassan másfél két éve mindere ezt rakják, biztos van még és jutt belőle a jövő évre is! ;]

Family Guy Online - Closed Beta

(#47) dezz válasza Psych0 (#39) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek inkább csak elvi rajzok, nem tartalmazzák az összes alkatrészt. Pl. az a pull-up ellenállás is hiányzik róla, amit itt említ a spec:

"2.4 Considerations for Motherboard Designers
1. The trace from PWM output to the fan header must not have a pull up or pull down. The pull up is located in the fan hub. The presence of a pull up on the motherboard will alter the fan response to the PWM Duty Cycle. In some cases this may prevent the fan from achieving full speed even with the Hardware Monitor device issuing a 100% duty cycle."

(Vagy pl. az ugyancsak fontos kondi a +12V-on.)

A teljes elektronika (PCB) itt látható: [link]

Más: a FET-ek (és induktivitások) hűtése a kártyán nem teljesen passzív, mert a venti légáramlatából oda is jut.

Mint valaki írta, ez a hűtő valószínűleg jobban hűti a GPU-t, mint a ref., ugyanakkor a ház belső hőmérsékletét emeli. Bár egy gamer gépnek normális szellőzése kell legyen. :)

[ Szerkesztve ]

(#48) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon jól néz ki

Jim Tonic: Jaja,rakhaták volna közelebb is és akkor nemkéne az egész kártyán végig húzni a kábelt

[ Szerkesztve ]

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#49) Gyuri27 válasza ollie (#33) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Xp vagy vista alatt?

Szép ez a vga. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#50) ollie válasza Gyuri27 (#49) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

XP

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.