Februári EXtázis

Miközben már lassan a csapból is a három dimenzió folyik, amikor sokan már úgy beszélnek erről, mintha kipukkadnánk a 3D tartalmaktól és nem tudnánk hova pakolni a sok 3D tévét, nem szabadna szemet hunyni a realitások felett, és azokra a készülékekre koncentrálni egy kicsit, amelyek a tömegek számára is elérhetők. A Sony február 25-től kezdi el árusítani új, EX sorozatba tartozó készülékeit, amelyek nagyjából annyit tudnak, amennyit egy átlagember elvár egy mai televíziótól.

A nyolc modell közül a japán megakonszern az EX700 típusjelzésű termékeknek szánja a zászlóshajó szerepét. Ezek hivatottak igazán reprezentálni mindazt a tudást, amellyel a vállalat az LCD-tévék szegmensében rendelkezik. E televíziók négy különböző méretben kerülnek a boltok polcaira. A legkisebb, 32 hüvelykes modell 1300 dollárt kóstál majd, és emellett egy 40 (1860 $), egy 46 (2600 $) és egy 52 (3300 $) colos készülék is bekerült a kínálatba.

Ezek mindegyike Full HD felbontást kínál LED háttérvilágítással. Az EX700 kapott két darab tíz wattos hangszórót is, található rajta egy analóg és egy digitális tévétuner, négy HDMI csatlakozó, USB port és a képek alapján egy kártyaolvasó is. A készülékek elméletileg képesek a YouTube és a hozzá hasonló webes tartalmak közvetlen megjelenítésére, ami manapság meglehetősen divatos irányzat. Érdemes kiemelni az integrált mozgásérzékelőt, aminek köszönhetően aktiválható egy olyan funkció, amely automatikusan kikapcsolja a tévét, ha nincs senki a készülék közelében.

A kialakításban úgy tűnik, a Sony ragaszkodott a korábbi koncepciókhoz. A vállalat korábban sem szállt be a vékonysági versenybe, és most sem hazudtolták meg önmagukat, így a termékek vastagsága négy-öt centiméter között mozog.

Az EX500, amelyből csak egyetlen, negyven hüvelyk képátlójú modell lesz elérhető, gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint az EX700. Ugyanúgy Full HD felbontással rendelkezik, ugyanannyi és ugyanolyan csatlakozót helyeztek el rajta. Képes a webes kapcsolat megteremtésére, ám a LED helyett a hidegkatódcsöves technológia szolgáltatja a háttérvilágítást. Cserébe viszont olcsóbb lesz, hiszen 1500 dollárért már bárki hazaviheti.

Az EX300 három különböző képernyőmérettel (22, 26 és 32 hüvelyk) érhető majd el. Ezek a modellek szintén CCFL háttérvilágítást alkalmaznak. Megtalálhatók rajtuk a korábban említett csatlakozók és funkciók, ám csak 1366 x 768 képpont a felbontásuk. Dizájnjuk némiképp eltér a hagyományostól, hiszen négy különböző színben, így például rózsaszínűben kínálják majd ezeket. Áruk 770, 900 és 1100 dollár körül alakul majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés