LED háttérvilágítású tévék a Panasonictól

Bár a Panasonic neve elsősorban a plazmatévékkel forrt össze, azért jó néhány LCD televízió is megtalálható a vállalat kínálatában. Ennek oka, hogy azokat is meg kívánják szólítani, akik inkább a folyadékkristályos technológiát részesítik előnyben, illetve természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy 42 hüvelykes képátló alatt nem éri meg plazmát gyártani, így a kisebb modellek szegmensében nincs is más alternatíva.

A Panasonic csúcskategóriás, VIERA LED-LCD kínálatához ezentúl a következő sorozatok tartoznak: 1080p Full HD V20 (42, 37 és 32”-os méretben), D28 (37 és 32”-os), D25 (42, 37, 32”-os) valamint a HD ready D28 (22 és 19”-os).

Az új modellek esetében a fehér színű LED diódákat a készülék belső keretének tetején, illetve alján helyezték el, együtt azzal a speciális panellel, amelynek az a feladata, hogy egységesen oszlassa el a fényt a panel mögött. Ez elméletileg azt jelenti, hogy a színerősség és a fényerő azonos lesz a képernyő minden pontján.

A gyártó állítása szerint az innovatívnak nevezett 200 BLB IFC Pro technológia összehangolja a 100 Hz-es jeltovábbítást, és a száz ciklusos háttérfényű megvilágítást. Ez pedig állítólag szebb, tisztább, élesebb és részletgazdagabb képet eredményez, ahol a finoman mozgó objektumok elmosódás nélkül láthatók, így aztán a mozgókép LCD-n még sohasem látott minőségben lesz élvezhető. Ez jól hangzik, de kérdés, hogy ebből mi valósul meg.

Az új tévék négy centi vastagok, ami a mai karcsúsági háborúban nem hangzik túl ütősen, de ahhoz azért talán már elég vékonyak, hogy gond nélkül a falra lehessen akasztani őket. A D25 és a D28 modellek a modern VIERA Pure Line kivitelben készülnek, ennek az eredménye a minimalista dizájn, aminek a finom színátmenetek adnak karaktert. A D28 sorozat fotókeret dizájnnal készült különböző színekben, mint például a szatén-ezüst, a lila vagy éppen a fehér.

A V20, D28 (37 és 32”-os) és a D25 sorozat modelljeinek tulajdonosai a VIERA CAST-nak köszönhetően egyetlen gombnyomással már a nappaliból is elérhetnek bizonyos internetes tartalmakat, a VIERA Image Viewer pedig a HD videók és digitális állóképek megjelenítésére, valamint zenehallgatásra alkalmas. Mivel a VIERA televíziók DLNA hálózatba kapcsolhatók, le tudják játszani a háztartásban található, szintén DLNA hálózatba kötött eszközökön tárolt digitális tartalmakat is. Eközben a beépített DVB tunernek köszönhetően nem szükséges set-top boxot vagy más külső vevőkészüléket használni.

Jó lett volna megtudni a készülékek árát is, ám egyelőre még nem szolgált hivatalos információval a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés