Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Runo

Runo
(őstag)

Hajrá-hajrá! Jó ha sokan gyártják, és Pana amúgy is (szerintem) jót csinál :R

[ Szerkesztve ]

(#2) szp1

szp1
(őstag)

Ez akkor is csak LCD........

Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

(#3) Gergo88 válasza szp1 (#2) üzenetére

Gergo88
(fanatikus tag)

Hát a plazmán kívül nem sok alternatíva van full hd-ben...
Legalábbis ezen az áron, mert hát a full hd vetítők már elég borsos áron kaphatók, OLED meg még sehol.

[ Szerkesztve ]

Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.

(#4) wwenigma válasza szp1 (#2) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jajj de szar lenne itthon egy ilyen....

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum-apróhirdetés-chat / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! Elektromos cigaretta infobázis --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#5) szp1 válasza wwenigma (#4) üzenetére

szp1
(őstag)

Igaz!
Mindjárt feltenném az Apróra és vennék az árán egy jó " kis " plazmát..

Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

(#6) 7Heads Drago

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Annyi a rövidítés hogy az ember már azt sem tudja hogy mit higgyen el. A képnek higgyünk, ne a rövidítéseknek.

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#7) KTTech válasza 7Heads Drago (#6) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Egy biztos: gyakorlatilag amiben szerepel a LED szó (így magában), az csak LCD lehet manapság... hacsak nem LED fal, de az meg nem otthoni használatra való.

De ha már TV, akkor a plazma nálam SOKKAL nyerőbb.

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#8) 7Heads Drago válasza KTTech (#7) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

És mi van veLED? ;]
Csak a plazmánál sokkal nagyobb a beégés veszély többet eszik és nekem túl nagy.
82-cm nagyobb nem fér el.

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#9) gyiku válasza 7Heads Drago (#8) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ezek 3-4 eves beidegzodesek, talan mar akkor sem voltak mind igazak, de most mar abszolut nem ez a helyzet :N

[ Szerkesztve ]

(#10) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Philipsnél már bejött a háttérvilágítás, itt is állat lehet :DDD
Amúgy is inkább vennék Panasonicot, ha ilyen kéne...

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#11) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Nekem LED-esből a Samu is nagyon bejön... :B

Alléz Olympique de Marseille!

(#12) Gazsi00 válasza yakuza.tora (#11) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Nekem nem jön be egy Samu sem, mióta elromlott egy Samu LCD tv-m. :( Pana plazmára váltottam, ezzel eddig semmi bajom, de remélem több év múlva se lesz...

Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano.

(#13) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kár, hogy nem gyárt a Pana nagyobb képátlójú TVket, szívesen láttam volna 50"+ modelleket is.

~ Arcana ~

(#14) TheChos3nOne

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kár, hogy csak Edgelight :(

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#15) KTTech válasza Vikthor (#13) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Nekem 50"-os Panám van... de gyárt 103"-ost is, sőt, nagyobbat is. Igaz (szerencsére) nem LCD.

(#16) KTTech válasza gyiku (#9) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Pontosan :)

(#17) yakuza.tora válasza Gazsi00 (#12) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Tudom, hogy téged nem vígasztal, de sajnos ez benne van a pakliban... :U

Alléz Olympique de Marseille!

(#18) gyiku válasza Vikthor (#13) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

a vilag legnagyobb teveje sokaig pana volt, tobbszor is ;) [link] :DDD

(#19) Sicilian válasza KTTech (#7) üzenetére

Sicilian
(őstag)

Attól függ mire használod, én a gépet is azon használom, ezért inkább lcd mellett döntöttem.
Plazma beég eléggé gyorsan, baromi sokat fogyaszt....
Láttam már olyat, hogy néhány linux boot és már bele is éget a képbe.
Kinek van kedve és ideje mindig szűrni azt :F
Persze nem az ipari plazmáról beszélve !!

(#20) Sanci38

Sanci38
(PH! kedvence)

Ha lesz backlight és plazma méretű,akkor versenyképes lehet,de addig...
A 4 centinél.lehetne vastagabb is,a hangzásnak jót tenne.

[ Szerkesztve ]

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#21) gyiku válasza Sicilian (#19) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

akkor neked reszletezem kicsit a #9-est:

- mar nem eg be.
- a plazmanal maximalis fogyasztas van megadva, mig az lcd-nel allando a fogyasztas (bar mostanaban trukkoznek bizonyos reszek lekapcsolasaval)
- mai plazmak mar nem esznek tobbet, mint egy lcd.
- es ez mind nem ipari, csak mezei tv.

(#22) rii

rii
(PH! nagyúr)

amit írtatok, azokból ítélve nekem szimpatikus a plazma ...
meg tudom kérdezni gyorsba' azt a bizonyos max fogyasztást?

illetve hány colos a legnagyobb, ami még elfgoadható áron van plazmából?
200.000 alatt?

viszonylag távolról lenne nézve ... 3-5 m ... ezért kellene minél nagyobb ...

akárkivót'tevótá

(#23) Sanci38 válasza rii (#22) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Az 50est már kifoghatod,és képtartalomfüggő a fogyasztása az 50es kb 90-260ig.

[ Szerkesztve ]

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#24) BloodRay válasza Gergo88 (#3) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Oledet ne is szeressél egy ideig még. :)

Egyébként van a Panának 37"-os plazmája is, csak hogy vitatkozzak a hírrel. :)
Ezek a hírben lévő készülékek pedig akkor csak oldalledesek lesznek, nem pedig full led háttérvilágításúak ha jól vettem ki.

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#25) BloodRay válasza gyiku (#21) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Akkor részletezném neked:

-Már elvileg nem égnek be... Aztán majd kiderül idővel.
-Továbbra is jóval többet esznek a mezei lcd-knél, hogy a ledesekről már ne is beszéljünk.
Tudom, mértük...
Csak az érzékletesség kedvéért: 42"-os csúcskategóriás pana plazma max beállítások mellett 320 és 490(!) watt között fogyasztott, míg ugyanekkora lcd-nek(nem ledes!) 170-190 watt volt a fogyasztása márkától függően maximum beállítások mellett.

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#26) rii válasza BloodRay (#25) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

"320 és 490(!) watt között fogyasztott"

jesszusatyaúristen
akkor inkább már egy projector

akárkivót'tevótá

(#27) KTTech válasza BloodRay (#25) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

"Csak az érzékletesség kedvéért: 42"-os csúcskategóriás pana plazma max beállítások mellett 320 és 490(!) watt között fogyasztott"

Csak az érdekesség kedvéért, az 50"-os Panasonic plazmám max. fogyasztása (ennyit bír a tápegysége!) 350W, de valóságban ennyit soha nem ért még el... Az átlag 180-210W körül alakul (saját mérés alapján), de akár 90W-ig is lemegy (mert ugye a teljesítményfelvétel a plazmánál képtartalomfüggő)... és a kép felülete kb. 40%-al nagyobb a 42"-nál. Arról nem beszélve, hogy az elmúlt években negyedére csökkent a plazmák teljesítményfelvétele (neoPDP) azonos fényerő mellett.
Ja, és max. fényerőn mértétek... gratulálok, teljesen életszerű volt a teszt (ki az az őrült, aki ilyen beállítás mellett használja? - mindkettőnél kb. hegesztőszemüvegre van szükség...)

A legtöbb LCD még mindig küzd a clouding-effektussal (a nem edge LED-esek jobbak, de még mindig nem tökéletesek), ami a nem egyenletes háttérvilágítás következménye (és küzdeni is fog még jó ideig, amíg minden egyes pixel saját világítást nem kap). A plazmánál ez a jelenség ki sem alakulhat, a működési elvből adódóan.

Persze arról ne is beszéljünk, ha valaki FEKETÉT is akar a képen, nem csak szürkét, és esetleg zavarja a nézőpont-változással járó gamma változás, akkor az LCD-k eleve ki is estek. Ha gyors mozgásmegjelenítésre van szükség, akkor szintén... Persze állóképben az LCD-knek se gond a FullHD... de ha már itt tartunk: a fullHD eléggé parasztvakítás, ami a leggyakoribb érv az LCD-k mellett. 50"-os méretben 1.9m!-ről lehet megkülönböztetni a részleteket, távolabbról már nem, 3m-nél már a sima HD felbontás is nehezen megy a szemnek...

[ Szerkesztve ]

(#28) Seregély

Seregély
(lelkes újonc)

Szerintem a beégés a új plazmáknál abszolút nem probléma. Nekem 42"-es NEOPDP Panasonic-om van és simán használom PC monitornak abszolút probléma mentesen már lassan 1 éve. 5-6 órát simán szoktam folyamatosan használni így, ilyenkor pl. a Taskbar területe statikus tartalom, illetve sokszor a web böngésző fejléce is változatlan órákon át. Alig észlelhető, csak teljesen fekete képernyőnél látható ghosting szokott megjelenni, ami 2-3 perc filmnézés után eltűnik.
Ami inkább probléma (vagyis inkább félek tőle), hogy PC használat alatt a sok világos szín miatt eléggé felmelegszik a panel, ezért sötétebb színeket használok Windows alatt. Mondjuk simán elképzelhető, hogy a melegedés nem okoz károsodást, de inkább elővigyázatos vagyok.

(#29) Kapanyél

Kapanyél
(senior tag)

Én most váltottam plazmára és nagyon vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban.
A fogyasztása tényleg 2-3x akkora, mint az ugyanekkra LCD-ké, bármi is legyen ráírva. Lemértem (villamosmérnök vagyok, nem csináltam szarul)!
Az analóg TV-adás képe a nagy méret ellenére is sokkal szebb, ez tény.
A kontraszt a fekete miatt jobb lenne, de igazából nem jobb, mert a max. fényerő röhejes az LCD-hez képest. Igaz, a kép élvezhetőbb a mélyebb fekete miatt, bár a mostani LCD-knek is már szinte "süket" a feketéje.
Ami engem nagyon zavar, hogy hiába 600Hz (3x200Hz eltolva) a képfrissítése, én látom, hogy vibrál, pláne 50" fölött. Ha nem is zavaró, de fárasztja a szemet, megfájdul néha a fejem tőle, mindenképp kell egy folyamatos háttérfény.
A beégés tényleg nem fenyeget, ezt már néhány éve sikerült kiküszöbölniük a gyártóknak, viszont a ghosting a mai napig zavaró! Én utálom, undorító. :)

Ha jól olvasom, akkor a cikkben szereplő TV is villogtatja a LED-jeit?! Hogy mozihatást keltve ne látszódjék elmosódottnak a kép? Remélem, ki lehet ezt a funkciót kapcsolni, mert ha már az LCD-k is elkezdenek vibrálni, hová jut a világ? :O

[ Szerkesztve ]

"Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó!"

(#30) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha már itt tartink mit ajánlanátok? 107cm-től felfelé? cserélném az 82-es lcd nagyobbra
digitális adás,néha xbox,néha film,és néha rákötném a pc-n is de általéban tv nézés

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#31) BloodRay válasza KTTech (#27) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Fogyasztásmérővel mértük, sajnálom, de ennyit írt ki. És nem egy pillanatig mértük, változó képviszonyok mellett.Mellesleg ennek a plazmának hivatalosan is 430 watt a max fogyasztása...
Gyors mozgás megjelenítést inkább hagyjuk...
Elvileg jobbak a plazmák(600Hz...), de ez a valóságban messze nem teljesen jön ki.
Érdekes módon a "600Hz"-es plazmák utánhúzzák a feliratokat, míg a 100-200Hz-es LCD-k nem. Szóval ettől a 600Hz-es, 0,01-es válaszidő dologtól sem esnék hanyatt.
Felbontáshoz meg jó szem kell.
Persze ha az ember csak egy HD ready kijelzőt néz otthon akkor nem tudja megkülönböztetni a külön látott full hd képtől. Egymás mellett azért látszik a különbség szerintem.

(#32) KTTech válasza Kapanyél (#29) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Ha gyengébb TFT monitorod van (értem ezalatt szinte mindet, ami 50-60E alatt van), az is vibrál (köszönhetően a gyenge invertereknek), ráadásul a TN panelesek még vakítanak is, legyen akárhova állítva a fényerő (céges TNfos monitor, i1Display2-vel kalibrálva ugyanazokon a beállításokon, mint az itthoni Eizo fejfájást okoz (125cd/m2), pedig azt még magasabb fényerőre kellene állítani a magasabb környezeti fény miatt)...
Az LCD-nél meg csak úgy lehet jobb mozgási felbontást elérni, ha villogtatják a képet. Nincs új a nap alatt.

A 600Hz nem 3x200Hz eltolva, hanem minden képkocka közé 12 db számolt új képkockát illesztenek be (IFCPro). Mivel a plazmapanel reakcióideje 0,001ms így ebbe több ezer Hz-es képfrissítés is beleférne... Ami ráadásul ki is kapcsolható, olyankor 100Hz dualscan-t használ a TV. Az enyhe vibrálás tényleg megfigyelhető, de csak periférikus látásnál, és homogén világos felületnél. Ha valaki elmegy moziba, nem ennyi vibrálást fog tapasztalni, pedig ott állandó a vetítőlámpa fénye :)

A max. fényerőt hagyjuk már... ki a fenének kell ívlámpa a szemébe TV nézés közben? Ha valami, akkor az fárasztja de nagyon a szemet (ez igaz az LCD monitorokra is. Olyan idióta beállításokon tudják használni az emberek... és még csodálkoznak, ha megfájdul a fejük tőle).
Amit néztem LCD TV-k (még a LED-esek is) sajnos elbuktak a fekete teszten, egyszerűen képtelenek normálisan megjeleníteni (és az is benne van, hogy a feketéjük szépen elmászik a kék fele, jól látható, ha kalibrálóval méri az ember). Persze napsütésben jobb az LCD-k képe, csak éppen egy filmet nem ilyen körülmények közt néz az ember.

A ghosting az egyre újabb paneleknél már egyre kevésbé jelentkezik, de tény, hogy van még. Beégést pedig legutóbb épp egy LCD-n sikerült elérnem... szóval az a technológia sem mentes ettől. Ettől függetlenül, ha valaki számítógép monitornak akarja használni a TV-jét, plazmát nem ajánlanék neki. A plazma ereje a filmeknél jön elő.

(#33) KTTech válasza BloodRay (#31) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

"Felbontáshoz meg jó szem kell."

20/20-as visust feltételezve 1.9m-től nem különböztethetőek meg a részletek 50"-os panelt nézve, minden egyes cm-el hátrébb csökken az állókép-felbontás, amit a szem még észlelni tud. Ez tény... persze, ha valakinek jobb a szeme (ami elég ritka, és általában az öregedés gyorsan megoldja a problémát...), az távolabbról is lát részleteket, de nincsenek nagy eltérések.

(#34) aram01 válasza KTTech (#33) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

te mennyiről nézed az 50"-t? nekem 5x5m a nappalim,érdemes oda ekkorát venni?

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#35) Runo válasza aram01 (#34) üzenetére

Runo
(őstag)

3 m-ről a 42"-os plazma már kicsi..... szerintem :DDD

[ Szerkesztve ]

(#36) Sicilian válasza aram01 (#30) üzenetére

Sicilian
(őstag)

Digitális adás esetén Én már biztos Lcd-t vennék, ha meg használod rajta a gépet, meg konzolt, akkor meg tuti...

(#37) Sicilian válasza Runo (#35) üzenetére

Sicilian
(őstag)

Ahhhh, Én is annyiról nézem az lcd-m és bőven látom a böngészőt, meg a hozzászólásokat meg mindent !!Gondolom azért függ, attól is, hogy kinek milyen a szeme :DDD

(#38) KTTech válasza aram01 (#34) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

2.5m-ről kb. plusz mínusz 20cm. A szobám 4x5m-es.

(#39) KTTech válasza Sicilian (#36) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Hát, konzolnál, játéknál nagyon előjön a plazma reakcióideje: Eizo S2231W, ami nem éppen LCD TV minőséget ad, hanem jobb náluk, vs. plazma esetén, számítógépről clone módban hajtva, a plazma láthatóan előbb megjelenítette a képet... nem is kevéssel.

Egyedül akkor ajánlanám az LCD-t, ha számítógép monitor helyettesítő lenne... de arra meg sem éppen ideális, bár hardveres kalibrálással sokat lehet rajta segíteni.

(#40) KTTech válasza Runo (#35) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Az 50-es is :D, ez tapasztalat :) Kb. 2 hét alatt megszoktam az 50"-t, de nagyobb még kényelmesebb lenne...

(#41) Sicilian válasza KTTech (#39) üzenetére

Sicilian
(őstag)

3 éve használom a 42" lcd-t Tv nézésre meg gépezésre és játékra, de nekem még nem tűnt fel, hogy reakcióidő késés vagy bármi probléma lenne a képpel.

(#42) aram01 válasza KTTech (#38) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1 akkor ilyen vegyes használatr is célszerűbb a plazma?
2 2,5m? én kb 3-3,5-ről nézem,azt hittem hogy ilyen közelről túl nagy az 50"

(#43) Runo válasza Sicilian (#37) üzenetére

Runo
(őstag)

nem úgy kicsi teeee :DDD
nnem a bötük kicsik, hanem a képernyő kicsi :D

[ Szerkesztve ]

(#44) KTTech válasza Sicilian (#41) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Mert nem raktál mellé se CRT-t se plazmát. Nekem egyszerű: a kimenetet klónoztam és figyeltem a két képet egyszerre...

(#45) KTTech válasza aram01 (#42) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

3-3,5m-ről már az 58-ason gondolkodnék :)

Amennyiben nem számítógép-monitor helyettesítőnek szeretnéd, akkor szerintem mindenképpen a plazma a nyerő (itt hozzájön az is, hogy szerintem természetesebb a plazma képe, különösen a bőrtónusok, nem kelt annyira művi hatást, mint az LCD-k). Tekintve, hogy LCD-ben az 50" (vagy nagyobb) környéke megfizethetetlen, a Panasonic 50X10Y (igaz csak HD, nem FullHD) plazma pedig 215E, hivatalos boltból.

(#46) shenmuedc válasza BloodRay (#31) üzenetére

shenmuedc
(kvázi-tag)

Ha 200000ért szerzel nekem olyan 50"-os lcd-t ami ugyanolyan minőségű mint a plazma (azazhogy jobb mert persze szerinted csak az lehet) jövő héten le is cserélem.
Ja hogy nincs. Akkor erről ennyit.

(#47) Sicilian válasza aram01 (#42) üzenetére

Sicilian
(őstag)

Általánosan, azt szokták javasolni, pl. szemészek,
hogy a Tv képátlójának a 4szereséről célszerű és javasolt nézni....
Tehát 107 cm képátlójú (42")Tv-t 4 - 4.5 méterről ideális nézni,
hosszútávon mindennapi használat esetén.
Persze Én is 2.5 - 3 méterről használom :DDD

[ Szerkesztve ]

(#48) Fidel76 válasza shenmuedc (#46) üzenetére

Fidel76
(kvázi-tag)

Ha szerzel nekem egy 50"os neoPDP-s full hds plasmát 200000ért(ami mentes a beégéstől) akkor én is lecserélem jövő héten.
Ja, hogy nincs ilyen...Ilyen értemes hozzászólást bárki tud gyártani. Csak ugye hasonló dolgokat kellene példaként nézni.

(#49) Fidel76 válasza KTTech (#39) üzenetére

Fidel76
(kvázi-tag)

Pár észrevétel. Ennél lassabb monitort nem találtál a teszthez?:) Ennél nem csak a plasmád rakja ki gyorsabban a képet, hanem az lcd tv is.
A 2-3x-os fogyasztás meg ugyan úgy megmarad, ergo ha kalibrálod a plasmát és méred akkor a kalibrált lcd-t kell hozzá mérni, mivel max értéket egyik tipus se éri el sose. Ugye nem szoláriumnak vannak használva.:) Magyarán a fogyasztás beli különbség aránya ugyan úgy megmarad.
Én üzletekben csukott szemmel meg tudnám mondani, melyik a plasma és melyik az lcd, mégpedig amelyik felett nem tudod a kezed tartani égési sérülések nélkül az a plasma. :))
Azért kiváncsi lennék, hogy ki merné bevállalni napi 12 óra fix pc képet 1 hónapig a plasmáján, mert ugye lcd-n ez sima ügy.

(#50) dabadab válasza KTTech (#32) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Mivel a plazmapanel reakcióideje 0,001ms"

Egy fehér -> fekete átmenet megvan 0,001 ms alatt? Tényleg? :)

"A 600Hz nem 3x200Hz eltolva, hanem minden képkocka közé 12 db számolt új képkockát illesztenek be (IFCPro)"

Biztos ez? Mert ennyi számolt képkockát soha sehol nem láttam hivatalos anyagokban, mindenhol csak azt írják, hogy ennyiszer villan, amúgy max úgy másodpercenként 100 képkocka tájára tippelném az interpolációt.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.