ASUS Transformer Pad 300: a másik véglet

Az ASUS nagyon rákapott a billentyűzetes dokkolóval ellátott Transformer szériára, ugyanis a ma kezdődő MWC (Mobile World Congress) keretein belül nem is egy, hanem rögtön két újabb variánst is bemutattak. Az abszolút csúcskategóriát képviselő Transformer Pad Infinity termékekről már beszámoltunk, azonban érkezett mellette egy olyan eszköz is, mely a hazai közönség számára talán érdekesebb lehet. Az ASUS Transformer Pad 300 ugyanis pont hogy a másik végleletet képviseli (mármint a maga kategóriájában), lényegében az eredeti Transformer Prime farigcsálásából született.

Mérete szintén 10,1 hüvelyk, felbontása 1280x800, viszont Super IPS+ panel helyett „csak” egy LED-es háttérvilágítású IPS panel lapul a szerkezetben, mely szintén remek színekkel és betekintési szögekkel rendelkezik, de fényereje valamivel moderáltabb. Szerencsére a központi egységen nem fukarkodtak a tervezők, a Pad 300 lelkét ugyanis az NVIDIA Tegra 3 SoC képzi, melynek órajele a szokásos 1,2 GHz. Mellette 1 GB rendszermemória és 16 GB háttértár található. A kombinált fejhallgató-kimenet, illetve mikrofonbemeneten kívül csupán egy micro HDMI aljzat, ami említésre méltó. A további bővítési lehetőségek, azaz az USB 2.0-s port és az SD szabványú memóriakártyákat fogadó kártyaolvasó a billentyűzetes dokkolóban sorakoznak.

A Pad 300 dokkoló nélkül 263 x 180,8 x 9,9 mm-es, tömege pedig 635 gramm, ebbe egy 22 Wh-s akkumulátor fért be, ami elméletileg 10 órás üzemidőt biztosít. Szerencsére a dokkolóban is lapul egy 16 Wh-s telep, így a gyártó állítása szerint a billentyűzetes részleggel együtt a 15 órás működés sem elképzelhetetlen. Vezeték nélküli kommunikációra IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 3.0 modul található a fedélzeten, de igény esetén 4G-s LTE modemmel is rendelhető. A színes (kék, fehér vagy piros) műanyagra épülő hátlapon egy Full HD-s videók rögzítésére is alkalmas, 8 megapixeles felbontású, autófókuszos kamera figyel, a videohívásokat pedig egy 2 megapixeles előlapi egység szolgálja ki. Az operációs rendszer természetesen Android 4.0-s (Ice Cream Sandwich).

Pontos megjelenési dátuma és vételára még ismeretlen, de egyes források szerint az LTE nélküli modell 399 dollár körül várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés