Tablet- és notebookgyártók babérjaira tör decemberben az ASUS Transformer Prime

Hirdetés

Tegnap a sajtó képviselői számára a gyártó fellebbentette a fátylat a sokak által várt táblagépről, a Transformer Prime-ról, melynek elődjét, a Transformer TF101-est mi is teszteltük. Az utód viszont sokkal ígéretesebbnek és kiforrottabbnak tűnik, külsejét, stílusjegyeit és felépítését pedig lényegében a ZENBOOK családhoz igazították, ebből fakadóan rendkívül dizájnos megjelenést kapott, valamint 586 grammos tömegével a legkönnyebb 10,1"-es táblagépnek számít a piacon.


[+]

Lényegében nem csak a billentyűzetre dokkolható koncepció lett átgondoltabb és finomodott a működése, hanem a hardver is rendkívül sokat változott, köszönhetően java részben az NVIDIA Tegra 3-as SoC-nak. A Gorilla Glass-szal védett kijelző is sokat javult, fényerőben pedig – plusz elektronokért cserébe – rendelkezik tartalékokkal azok számára, akik verőfényes napsütésben, kültéren is szeretnék majd használni a gépet. Az újítások között említhető még a 8 megapixeles hátlapi kamera, ami mobil eszközökhöz mérten valóban kiváló képek elkészítését teszi lehetővé és 1080p videók felvételére is használható.


[+]

A sajtótájékoztató nyújtotta lehetőségeken belül kipróbáltuk a masinát – amin egyelőre csak az Android 3.2 futott, a 4.0-s frissítést jövő évben érkezik, de minden a Google-től függ – és meggyőződhettünk arról, hogy az új táblagép teljesítményével és minőségével könnyen odacsap a többi tabletgyártónak, köztük az Apple-nek is. Ez nem csak a dokkolós kialakítás miatt van így, mely valóban fényévekkel emeli egy ilyen eszköz használhatóságát és tolja el abba az irányba, amit úgy hívunk, hogy notebook, hanem a minőségérzet és az összeszedettség az, ami meggyőzően hatott ránk.


[+]

Az ASUS Transformer Prime-mal kapcsolatban a korábbi hírünkben felvázoltakhoz képest új technikai specifikáció nem derült ki, az viszont igen, hogy a hazai megjelenés december 19, az ára pedig jelenleg 194 000 forintra van belőve (egy rossz euró árfolyammal számítva), de ez akár picit lejjebb is mehet. Ezért az árért a 32 GB + dokkolós változatot, vagy a dokkoló nélküli 64 GB-os változatot kapjuk meg két év garanciával, pezsgő arany vagy ametiszt szürke színben. A dokkoló nélkül vásárolt variánshoz később külön is beszerezhető lesz ez a kiegészítő, de ennek árát egyelőre nem tudni. Fontos információ még, hogy az előddel ellentétben a Prime lokalizált, magyar kiosztású billentyűzettel érkezik, valamint ebben a modellben csak Wi-Fi van, de minden bizonnyal később egy 3G-s változat is megjelenik, a TF101 családhoz hasonlóan.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés