Acer blog: moderált árcédulájú UHD monitort dob piacra szép csendben az Acer

Az Acertől sem áll távol az UHD-s monitorpiac, hiszen ilyen (egészen pontosan 3840x2160 pixel) felbontásra képes, NVIDIA G-Sync kompatibilis modellt is bejelentettek már, most pedig egy hasonló tudású, de ezúttal G-Sync-et nélkülöző kijelzőről érkeztek hírek. Ezek egyelőre nem hivatalos forrásból származnak, hiszen a friss, CB280HK jelzésű monitor csak az európai webshopokban előrendelési listáin bukkant fel, hivatalos közlemény formájában még nem létezik, de kérdésünkre az Acernél megerősítették, hogy augusztus végén vagy szeptember elején valóban érkezik egy ilyen monitor, aminek várható ára hivatalosan 500 euró, azaz itthon előreláthatólag éppen 170 ezer forint alatt lesz.

Technikai paraméterek terén nagy meglepetésre nem kell majd számítani, hiszen köztudottan a 28"-es UHD széria TN+film panelre épül, amivel kapcsolatosan borítékolhatjuk az olyan technikai paramétereket, mint a 2 ezredmásodperces válaszidő, 170/160 fokos betekintési szögek, 1000:1 kontrasztarány és 300 cd/m²-es fényerősségre képes LED-s háttérvilágítás. A hírek szerint a bemenetek között DVI, HDMI, 1.2-es DisplayPort és mini DisplayPort sorakoznak, lesz állítható állvány és opcionális falra szerelhetőség és beépített hangszóró is.

Az Acer a szóban forgó kijelzőt félig az üzleti modellekhez, félig az otthoni felhasználási kategóriába sorolja azok számára, akiknek elegendő a TN panel, míg a G-Sync-kel kiegészített XB a gamereknek készül. A vállalattól egyébként azt is megtudtuk hogy rengeteg új monitorral készülnek az őszre, amelyek között szép számmal lesznek G-Sync kompatibilis és UHD-s modellek is, de erről egyelőre nem beszélhetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények