Hirdetés

Extrém óriásmonitor a Gatewaytől

A Gateway bejelentette 30 hüvelyk képátlójú monitorát, mely számítógép megjelenítőjeként, illetve különféle videolejátszó eszközökhöz kapcsolva egyaránt megállja a helyét. Az XHD3000 nevű kijelző 2560x1600 pixeles felbontást nyújt, és a gyártó arról is gondoskodott, hogy a bejövő videojelek felskálázása ne járjon a szokásos minőségromlással. Ehhez a Silicon Optix Realta HQV videoprocesszorát építi a monitorba, amely maga végzi az átméretezést, a de-interlacinget, miközben számos zajszűrő és minőségjavító eljárást is bevet – az eredmény 1600p felbontású megjelenítés. Ez a lapka vezérli a PiP funkciókat is.

Az XHD3000 rendelkezik D-Sub, DVI, HDMI, kompozit, S-Video és komponens videobemenetekkel, természetesen a HDCP tartalomvédelmet is ismeri. Hogy egy összetettebb hangrendszerbe is könnyen beilleszthető legyen, analóg, illetve optikai és koaxiális SPDIF kimenetekkel is ellátták. Számítógépes perifériák számára egy hatportos, táplált USB 2.0 elosztó áll készenlétben.

A beépített S-PVA panel fényereje 400 cd/m2, kontrasztaránya 1000:1, szürkeárnyalatos válaszideje 6 ms, betekintési szögeit mindkét tengelyen 176 fokban adják meg. A kezelést képernyőmenü, érintésérzékeny gombok és távirányító segítik. A Gateway XHD3000 ajánlott ára a tengerentúlon 1700 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés