Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

Nagyon szep uj Design! :R Dell :R

A legeleges legjobb univerzalis monitor a piacon.Szep fekete kepe is van ami lathato :C
Tenyleg szerintem jobbnal jobb es szebnel szebb lessz ez a monitor!Design teren meg csak az Apple a konkurencia!

A 17" mar lassan kifuto lessz vagy ingyen fogjak adni :))

[ Szerkesztve ]

(#2) Translator

Translator
(tag)

Nem kevés 24"-en a 160 fokos betekintési szög?

Csak az apple fehér, így nem is konkurrencia ;)

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#3) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

17"-os wide, ez már kellett. :R

"Csak úgy mondom"

(#4) Khaal válasza Translator (#2) üzenetére

Khaal
(őstag)

TN panel, gondolom az ami a Samsung 245B-ben van. Én nem venném meg, de biztos van akit nem zavar.
17" wide az elég kicsi lehet.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#5) Sirpi

Sirpi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A 160 fokos betekintési szögből és a szolíd árából mindjárt gondoltam, hogy nem veszélyezteti az 1 hónapja vett 2407WFP-met :) Az a monitor nagyon megérte, azóta se tudok betelni vele.

Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

(#6) Alvin_ti4200 válasza Sirpi (#5) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

szolíd ár? 559*255*1,2=171k, ergo drágább, mint a 2407WFP-HC-m:F És egy TN paneles szar 24"-on, ennek mi értelme:U A 17" dettó, 58 ezerért miniatűr asztali monitor szar panellal.:W

(#7) MegalodonS válasza Translator (#2) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Kicsit kevesnek tartom en is :K

(#8) MegalodonS válasza Alvin_ti4200 (#6) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Olcsobb legalabb is ezen az oldalon
Link :[link]

(#9) Alvin_ti4200 válasza MegalodonS (#8) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

közel 130 ezer forint, ha beleszámolod az anglilai adót, eszméletlen sok egy TN paneles trutyiért:( A Samsung ugyanezt eladja 110-ért, az Acer pedig 95-ért.

(#10) MegalodonS válasza Alvin_ti4200 (#9) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Milyen adot amugy ??
118k+postak (360Font)

(#11) Alvin_ti4200 válasza MegalodonS (#10) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

£279.99
£328.99 inc VAT

(#12) Sirpi válasza Alvin_ti4200 (#6) üzenetére

Sirpi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jó, igazad van, én csak lazán 500x250-et számoltam fejben, mondom akkor valamivel több, mint 125e, és annál azért drágább volt az én moncsim. De tényleg jogos, ennyiért ez drága.

Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

(#13) vittuka válasza Alvin_ti4200 (#6) üzenetére

vittuka
(fanatikus tag)

Szerintem semmi gond azzal a 17-es wide moncsival. Tökéletes lehet harmadik monitornak, de sajna én is csak 2-t használok, nem fér el több... ;)

Csak azért mondom, mert nekem speciel a hírt olvasva az fordult meg a fejemben, hogy jól mutat az asztalon és ki lehet pakolni rá zenelejátszót, msn ablakokat és egyebeket, amit az elsödleges monitoron nem szeretnél nézni. De akinek 1 van, nem hiszem hogy jó ötlet ekkora monitort megvenni.. :)

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vittuka | Ha lehet privit vagy emailt írjatok, a hirdetés hozzászólásokat ritkábban nézem!

(#14) waterman_

waterman_
(fanatikus tag)

a 17 colos wide az tényleg szerény lehet. a 17 colos után vettem egy 20 colos wide-ot, és megérte nem kisebbet venni, mert ha a magasságából veszített volna a kép, akkor már érezném, hogy kevés a hely. szóval a 17 colos wide-nak így szerintem nincs túl nagy létjogosultsága. vagy legalábbis nagyon szűk vársálói réteget célozhatnak vele.
különben a design szép:) én is ezért választottam a dell 2007 wfp -t:)

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#15) Remington

Remington
(őstag)

nagyon szép mind2 monitor, szerintem a dell csinálja a legelegánsabb moncsikat:R
a 17"-os wide új nekem, nem tudom mennyi értelme van...ha eljutok odáig h wide-ot veszek, 22"-nál nem adom alább

(#16) MegalodonS válasza Alvin_ti4200 (#11) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

328x360=118k

(#17) vsz

vsz
(tag)

ahelyett, hogy elfelejtenék ezeket a TN panelos sz@rokat, még a Dell is ezt erőlteti.:(

''szemét civilek! rohadt lakosok!''

(#18) -zolee-

-zolee-
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na ne. TN panel 24" -os méretben? :Y Még rá gondolni is rossz. :O TN panel monnyon le. Csak jól jártam a Dell 2407WFP-HC -vel mert ekkora méretben már komolyan kiütköznek a gyengébb betekintési szögek. Viszont a design az jó de nem csak a külcsín hanem a belbecs is fontos. És az sajna kevés.

''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!

(#19) Rover623 válasza Khaal (#4) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

17" wide az elég kicsi lehet.
Éppen elegendő...és szép finom kis pixelek vannak rajta...;)

Amúgy: hány (tíz-száz) ezer ember néz nap mint nap 12-14-15-17"-os wide monitorokat a notebookján...?;]

primus inter pares

(#20) Ahhoj

Ahhoj
(fanatikus tag)

Azért akik a tn panelt fikázzák, azok ne felejtsék el, hogy:
először is a tn panel se olyan rossz, sokaknak bőven elegendő, és lényegesen olcsóbb, mint a többi. nem mindenki teheti meg hogy drágább monitort vegyen.

(#21) vsz válasza Ahhoj (#20) üzenetére

vsz
(tag)

szerintem pedig nagyon rossz, azért is írtam, amit írtam.
nekem egy hétig volt TN paneles monitorom, inkább eladtam és vettem használtan egy P-MVA panelest.

(#22) zsozsosama válasza vsz (#21) üzenetére

zsozsosama
(lelkes újonc)

Csak tudnam, hogy lesz 470$bol 560euro ...

(#23) Rolcsi20 válasza vsz (#21) üzenetére

Rolcsi20
(senior tag)

de most komolyan, mit látni szebben egy MVA meg PVA panelen? azt hallottam hogy szebb a színvisszadása...viszont 16ms körül mennek, igaz láttam már 120ért 21"os samsung 8ms-est....szal legalább 2szer annyiba kerül, de megéri? én ezen töröm a fejem, nekem ez a TN panelos is megteszi bőven, igaz még nem láttam PVA panel képet...ezért is kérdezem, mert ha tényleg sokkal sokkal szebb, akkor beújítok egy Samsung 214T-t...vagy vmi hasonlót:)

Amd X2 5600@3150+HyperTX, Giga M59SLI-S4, 2GB Kingmax 800, Asus 8800GTS 320, 500GB Maxtor11-300, LG-H50L, AeroEngine IIBBP, Enermax Liberty 400W, Samsung SM-931BF, Logitech Classic key, Logitech G7+Steelpad 5L.

(#24) Rolcsi20

Rolcsi20
(senior tag)

ha kérhetném a ph-s kollégákat hogy 1szer ha idejükből futja csinálhatnának egy kb 20"on végzett TN és PVA-MVA panel összehasonlítást, screenshotokkal alátámasztva...csak hogy lássam végre hogy mi a különbség:D

Amd X2 5600@3150+HyperTX, Giga M59SLI-S4, 2GB Kingmax 800, Asus 8800GTS 320, 500GB Maxtor11-300, LG-H50L, AeroEngine IIBBP, Enermax Liberty 400W, Samsung SM-931BF, Logitech Classic key, Logitech G7+Steelpad 5L.

(#25) Khaal válasza Rover623 (#19) üzenetére

Khaal
(őstag)

Tudom, tudom... tényleg szép pici pixelek lesznek rajta, de én most már néha a 20"-as wide-ot is kicsinek érzem. Ez a 17"-es kb olyan magas lehet mint egy 15"-ös 4:3-as TFT nem? Laptopot azért az átlag közelebbről szokta nézni mint az asztali monitorját szerintem.

PVA/MVA panelből már rég van 8ms-es és gyorsabb is. Ráadásul 8ms nem ugyanaz egy TN-es és egy VA-s (vagy IPS-es) monitoron.
Engem igazából csak a betekintési szögek zavarnak a TN-es monitorokon, de azok nagyon. A 24"-esek tesztjében van egy TN-es monitor is (Samsung 245B), ott már minden le van írva szerintem.

[ Szerkesztve ]

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#26) Alvin_ti4200 válasza Rolcsi20 (#24) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

guggolj le a monitorod előtt és megtudod

(#27) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szep, 17es wide nagyon szimpatikus, csak azt a DVI csatlakozot miert kell mindig lesporolni... Tudom, igy kisebb a vam rajta, de akkor is... Meg ugye ilyen aron van 19es is, csak nem ennyire szep.

[ Szerkesztve ]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#28) Alvin_ti4200 válasza venember83 (#27) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

lassan 22"-ost is kapni ennyiért.

(#29) Petya25 válasza Alvin_ti4200 (#26) üzenetére

Petya25
(őstag)

Hát nem is tudom....
Én pl elég keveset guggolok a monitor előtt. :)
Eléggé fix helyről (szemből középról székről) nézi szerintem 90% a monitort.
Ha forgatás nélkül az ágyba vetődve nézed a Rambo 3-at, akkor előjöhet, hogy nem látható jól a kép.
De ezt csak az egyszerűbb panelek mentségére mondom.

[ Szerkesztve ]

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#30) Alvin_ti4200 válasza Petya25 (#29) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

24"-nál már szemből is sötét a felső terület (TN).

(#31) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tom, nekem kifejezetten bazári érzés a Dell monitorok lába, színnel együtt. Munkahelyen korábban volt lehetőségem összevetni képre egy 21"? 1680*1050 Dell és egy 22"? 1600*1200 IBM monitor képét. Háát, klasszisokkal jobb volt az IBM. Ami nagy kéket most nézek munkahelyen az meg nekem pofásabb is, keretre, lábazatra, midnenre. igaz ez sem wide, de a wide kifejezetten zavar munka közben. Nagyon jó nekem a 4:3, filmet nézni meg nem szoktam.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#32) vsz válasza Kopi31415 (#31) üzenetére

vsz
(tag)

ha ez így van, akkor nekem kell egy IBM monitor. ugyanis én egy Dellen dolgozom, és annak eszméletlen jó képe van (valószínűleg S-IPS panel).

(#33) Rolcsi20

Rolcsi20
(senior tag)

jó azt vágom hogy a betekintési szög meg a színhelyesség szarabb a TN-en..de csupán ezért kerülnek 2-3szor többe? néztem most 24"os teszteket itt a ph-n, hát a dell 2407wfp vagy mi eléggé leszerepelt a színeknél, igaz a többi részen jó volt, legalábbis a tesztelő ezt írta:D...meg a képeken is valóban úgy tűnt. Amúgy miért jobb a TN paneles játékra meg filmre? mert jobb a válaszidő azt értem, de ezek alapján jobb? vagy csak azért ajánlják ezekre mert olcsóbb...szal ha veszek 200ért IPS-pva-mva meg mittom panelest az filmre meg játékra rosszabb lesz? vagy ugyanazt tudja csak drágább a többi jobb tulajdonsága miatt....amúgy 20"ba jobb a 1600*1200as felbontású(nem wideos ugye) mint a wide 1680*1050? elvileg ha beszorzod akkor több pixel jön ki, de 20"on az már azért elég kicsi nem? haverom 22"os samuja is számomra épphogy elmegy ekkora felbontáson...meg nekem úgy kinézetre jobban bejönnek a hagyományos képméretek és monitor alakok, amúgy a samsung 215T-val szemezek :B 214T olcsóbb de nem jön be annyira külsőleg mint a 15ös, meg az ha jól tom csak wideosba létezik, viszont ezt samsung nem szállít m.o-ra fekete színű moncsit szöveget nem értem:D...az enyim is fekete :B
mod: az S-IPS jobb,szebb mint az S-MVA-S-PVA?

[ Szerkesztve ]

(#34) Rolcsi20

Rolcsi20
(senior tag)

a szemezek részt pont fordítva írtam:D...mind1

(#35) Rolcsi20

Rolcsi20
(senior tag)

na annyira nézelődtem hogy sztem 214T lesz belőle, van vkinek ilyenje? esetleg icc profilja? :B bocs az offért amúgy:D

(#36) vsz válasza Rolcsi20 (#35) üzenetére

vsz
(tag)

van itt ennek a monitornak külön topicja, olvasd át azt. amúgy 215TW-t nem nagyon lehet már kapni, én azt szerettem volna.

(#37) Rolcsi20 válasza vsz (#36) üzenetére

Rolcsi20
(senior tag)

köszi, kerestem de vmiért nem találtam:D meg ahogy elnézem kicsit rég járt ott vki is:F

(#38) Kopi31415 válasza vsz (#32) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megnézhetem a mostanit, hogy mi a típusjelzése, a korábbit csak megkérdezni tudom. Egyébként erőteljesen szubjektív a véleményem, lehet neked nem lesz jobb. És nem a legújabb Dell volt, hanem méág a 21"-os. CAD-re hazsnáltam, ott az IBM jobban bejött, lehet grafikára már más lett volna a szitu, inkább magad járj majd utána. De megnézem neked az infot holnap.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#39) Khaal

Khaal
(őstag)

Keresgélj kicsit a neten, sok infot találhatsz. Azt szokták mondani, hogy ha csak játékra meg filmre kell akkor jó a TN-es monitor is. Meg régebben a VA és IPS paneleknek rosszabb volt a válaszideje, nagyobb volt az utánhúzás. Mostanra ebben beérték a TN-eseket. Filmre azt szokták mondani a P-MVA a legjobb. Betekintési szögek tekintetében meg feketére általában az S-IPS.
Filmnézésre egyértelműen előnyösebb a wide monitor mert jobban kitölti a képernyőt a film, vékonyabbak a fekete csíkok alul-felül.

(#40) Kopi31415 válasza Kopi31415 (#38) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na, talaltam infot: IBM Thinkvision L200p a regi, es most IBM T 120 van elottem.

(#41) MegalodonS válasza Rolcsi20 (#33) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Leszerepelt??Most ezt komolyan mondod!Elmondok neked valamit ennel leszerepeltebb monitorod soha ne legyen :R Szeretem amikor teszt alapjan le huznak valamit.
Erdekes de a vilagon mindehol istenitik, a vevok nagyon nagyon szeretik de a PH meg is azt irta csalodott szamomra furcsa dolog.
Nem tudom TE lattal mar eloben ilyen monitort akar boltban akar jatek,dvd kozben de ha nem akkor ilyet kar is irni mert a leg univerzalisabb ebben az arkategoriaban !

A 2407WFP-HC valtozatot is lehuztak egy Jotube video miatt de sok vasarlo azzal is elegedett.

A felbontast sajnos a 24" 1920*1200 a penztarca hatarozza meg :O ide mar min 8800GT,GTS,GTX alatt mar nehez szep kepet varazsolni

NEzd meg mit irnak errol a monitorrol az elegedett vasarlok

Link:[link]

(#42) vati válasza Rolcsi20 (#33) üzenetére

vati
(senior tag)

"jó azt vágom hogy a betekintési szög meg a színhelyesség szarabb a TN-en..de csupán ezért kerülnek 2-3szor többe?"

Igen, "csak" ezért. Aki nem játszik, hanem dolgozik, annak megéri.

PVA paneles nem-wide moncsin dolgozom. Mindegy, hogy forgatom a fejem, vagy arrébb gurulok a székkel 20 centit, mindig egyformán kontrasztosnak látom a képernyő minden sarkát, valósághű pasztellszínek, tökéletes átmenetek (nem 6 bites színmélység... Pl. fotót retusálni TN panelen tilos.)
Egy szar TN paneles notebookon (wide) egyszerűen nem tudom úgy pozicionálni a fejem, hogy a képernyő egyik része se kezdjen szürkülni plusz elég közel legyek hogy minden egyes pixelt lássak. (író-olvasó dolgozó embernek muszáj...) A hírbeli wide 17"-es, 160 fok körüli betekintési szögű TN panellal van megverve ez a noti.
Egyszerűen vagy kifolyik a szemem olyan messziről kell nézni, vagy szürkül a széle felé. Amíg nem láttam, nem gondoltam volna hogy ilyen gagyit is árulnak.

Egy 1920x1200-as felbontású (24"-os) moncsit a (nem játszó) emberek kb. ugyanolyan messziről néznek mint egy 17"-19"-es 1440-est, mert kb. ugyanakkorák a pixelek, de értelemszerűen a látóterük nagyobb részét tölti ki. Tehát sokkal érzékenyebb lesz a betekintési szögre.

Nekem nem kéne egyik hírbeli Dell sem. Drága és rossz.
Aki 24"-re van pénze, az áldozzon PVA-ra is - vagy ha úgyis csak játszani kell, vegyen egy LCD-TVt helyette, jobban jár.

"Amúgy miért jobb a TN paneles játékra meg filmre?"
Mert játéknál (pláne lövöldözős) vagy filmnél nem tragédia, ha olyan messziről nézed, hogy kezdenek összefolyni a pixelek, sőt, úgy jó. Egy adott távolság felett a kis betekintési szög már nem feltűnő. A rossz színvisszaadás sem olyan kritikus probléma, nem úgy mint pl. fotóretusálásnál. Egy időben a TN-panelek válaszideje jobb volt mint a többi típusé, így gyors mozgásoknál (film, játék) kisebb volt az utánhúzás. De ez már a múlt. Én 12ms-es panelen sem látok utánhúzást filmeknél, lehet lusta a szemem :)

Szóval, nem technikailag jobb a TN játékra/filmre, hanem az ár/értéke előnyösebb. A közismert hátrányai nem olyan zavaróak, illetve a PVA előnyei nem használódnak ki.

De szerintem ezeket mások leírták sokszor a monitoros topikokban.

"Utálom, hogy mindig igazam van!"

(#43) Rolcsi20

Rolcsi20
(senior tag)

köszi szépen a válaszokat, okosabb lettem:)....monitor téren sose áldoztam eleget, azt néztem hogy ",ms,cd stb....szal ilyen hogy panel típus csak azóta tudom mióta megvettem ezt a samsungot,(931bf), előtte volt 1 régebbi 17es belineám...mivel analogba volt így volt rajta auto beállítás funkcio, ezen meg mivel DVI be nyomom így nincs, a legnagyobb gondom épp ez, nem tudom beállítani, sehol se találok hozzá icc profilt....olvasatm teszteken hogy ez a panel erre jó emez arra stb...de sehol se hangsúlyozták ki hogy a amire nem jó arra azért nem jó mert nem előnyős neki, vagy csak azért mert minek vegyek 200k-s monitort ha játszok arra elég az 50k-s is....én meg azt hittem hogy ha játszani/filmezni akarok TN kell(még a nevébe is benne van hogy tn+film:D)....akkor asszem döntöttem, mivel a 214T már több mint 2éves konstrikció, és ha jól hallottam már alig van belőle:F így maradnék egy Dell 2007FC-nél...ami ugye a sokak által emlegetett(általáam "szidott":D) 2407es változat 20as verziója non-wideosba, tudom nem ugyanaz a 2 monitor nem csak a mérete miatt, mások a parák is, de mivel 100k-ba kerül, aránylag jó parái vannak, külsőre szép, S-IPS paneles...így sztem jó lesz nekem...akkor 1 mondatba kérnék választ, ha sokat játszok, néha filmezek, és észrevettem hogy tényleg szar nézni digicammal készült képeket ezen a moncsin mert szarok a színei:F főleg a fekete...vagy talán a kontraszt nem tudom:F...szal számítanának a jó színvisszadások is...melyik panelt ajánljátok? és akkor off vége...még annyit hogy 20-21"...aránylag új típus legyen és 100-130körül....előre is köszi.

(#44) Um-By-Key

Um-By-Key
(tag)

Hát nem is tudom mit irjak.......... :B :B ...Nekem nagyon tetszett a Design!!!..Simán vennék...ha lenne ennyi pénzem!! :Y ...de nincs!!...nem is értem , hogy miért nem dobnak ki ilyeneket olcsóbban :DD :DD :DD ...Na mindegy...Majd ha lemegy az áruk!!....akkor kipróba mert tényleg komolyan néznek ki....szerintem... :C

Innentől kezdve ha bármien feladott hirdetésemre jelentkezik valaki vagy helyszini próba vagy no gari!!!Maffiozo Nick:Norbert1986..Skype Nick: gfnichu

(#45) MegalodonS válasza Um-By-Key (#44) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Szerintem 1-2 ev es 20" alatt nem lessz monitor es az lessz az olcso belepo szint :)

[ Szerkesztve ]

(#46) Flash Gordon

Flash Gordon
(senior tag)

Allítólag a kifutott 2007 szériát kb 1 hónap múlva váltja fel a Dell erre [link]

...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.